Samsung Galaxy Note 7 Modellerini toplatma kararı aldı

Samsung son modellerinden olan Galaxy Note 7'nin patlama haberlerinden sonra, modelleri geri çektiğini açıkladı.

Piyasaya çok iyi satış rakamlarıyla giriş yapan Samsung'un yeni amiral gemisi Note 7 yaşanan şarj sorunları sebebiyle geri toplatılıyor. Arka arkaya iki tane şarj olurken patlama vakası yaşandı. Olayların ardından gelen açıklamalarda küresel olarak Note 7 satışlarının durdurulduğu ve satışı gerçekleştirilen cihazların da toplatılacağı bilgisi yer aldı.


Samsung Türkiye'den açıklama var
Samsung Türkiye, Galaxy Note 7 ile ilgili resmi bir açıklama yaptı. Ülkemizdeki Galaxy Note 7 sahipleri telefonlarını değiştirebilecek ya da ücret iadesi alacak.Samsung'unTürkiye ofisi konuyla ilgili detaylı bir basın açıklaması yaptı ve toplamda 35 arızanın geri bildiriminin alındığı ancak kronik gibi görünen bu problemin giderilmesi için çalışıldığını belirtti.Galaxy Note 7 satışları durdurulacak ve satılmış olan telefonlar yenisi ile değiştirilecek.



Türkiye'de hiç kimse bu sorunu yaşamadı

Bugüne kadar sadece 35 üründe böyle bir arıza bildirildiğini belirten Samsung, ülkemizde ise hiçbir kullanıcının bahsi geçen sorunu yaşamadığını belirtti. Ayrıca Samsung, Türkiye'de satışa çıkan tüm telefonların mevzuata uygun satışa çıktığının altını çiziyor.


Şuan için dağıtımları durdurulan cihazlar gemilere yüklenmiş olsalar dahi geri indiriliyor. Ayrıca çağrılacak cihazlar hakkında net bir açıklama yapılmazken genel bir geri çağırmanın olabileceği konuşuluyor. Bu olumsuz olayların şirket adını da kötü yönde etkilenmesi olası sonuçlardan. İnsanların telefonları patlayan bir üreticiye karşı tavır almaları çok doğal olacaktır. Ayrıca Note 7'nin rakibinin çok kısa süre içinde satışa çıkması (iPhone 7) Samsung'u kötü etkileyecek ayrı bir etken olarak göz çarpıyor.



Galaxy Note 7 sahipleri ne yapacak?

Şu anda Türkiye'de Galaxy Note 7 satışlarının durdurulduğunu açıklayan Samsung Türkiye, halihazırda Galaxy Note 7 modelini satın almış kullanıcılar için ise hem değişim hem de iade opsiyonu sunuyor. Yani kullanıcılar dilerlerse yeni Galaxy Note 7 ile değişim yapabilecek dilerlerse de para iadesi alabilecek.









Tek seçenek toplatmaktı

                                    
                                    
                                    Şarj olurken patlayan iki tane Note 7, Samsung'u alarm durumuna soktu. Şirket, telefonlarda kronik bir problem olduğunu yaptığı testler sonrasında da gördü. Sorun yazılım güncellemesi ile ya da farklı bir şekilde çözüme kavuşamayacığı için Samsung'un tek şansı cihazlar toplatmak oldu. Kısa sürede 400 bin gibi önemli satış rakamlarına ulaşan telefonun toplatılması hiç şüphesiz ki Samsung'u milyar dolar zararlara uğratacaktır.
Tek seçenek toplatmaktı Şarj olurken patlayan iki tane Note 7, Samsung'u alarm durumuna soktu. Şirket, telefonlarda kronik bir problem olduğunu yaptığı testler sonrasında da gördü. Sorun yazılım güncellemesi ile ya da farklı bir şekilde çözüme kavuşamayacığı için Samsung'un tek şansı cihazlar toplatmak oldu. Kısa sürede 400 bin gibi önemli satış rakamlarına ulaşan telefonun toplatılması hiç şüphesiz ki Samsung'u milyar dolar zararlara uğratacaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >