Samsung'un katlanabilir telefonu modüler kameraya sahip olacak

Samsung'un katlanabilir yapıdaki nesil akıllı telefonuyla ilgili yeni bilgiler gelmeye başladı: Kamera, modüler yapıda olacak.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, uzunca bir süredir "katlanabilir telefon" projeleri geliştiriyor. Hatta bu akıllı telefonun ilk detayları geçtiğimiz ay ortaya çıkmış ve şirketin patent başvurusundaki birtakım ayrıntıları paylaşılmıştı.

Samsung'un katlanabilir telefonu bomba gibi geliyor


Telefon tam ortadan katlanıyor

                                    
                                    
                                    Katlanabilir telefonları, geçtiğimiz yıllarda sıkça karşımıza çıkan kapaklı telefonların daha modern ve boyut değiştirmiş hali olarak düşünebilirsiniz. Şimdilik, "Project Valley" şeklinde isimlendirilen akıllı telefonun, teknik çizimlere bakıldığında iki parçadan oluştuğu görülebiliyor. Öte yandan katlandığında ana ekran tuşu ve kamera tek bir yüzde yer alırken, diğer tarafta ise yalnızca ekran bulunuyor. Üstelik kameranın modüler yapıda olduğu da yine çizimler sayesinde görülebiliyor.
Telefon tam ortadan katlanıyor Katlanabilir telefonları, geçtiğimiz yıllarda sıkça karşımıza çıkan kapaklı telefonların daha modern ve boyut değiştirmiş hali olarak düşünebilirsiniz. Şimdilik, "Project Valley" şeklinde isimlendirilen akıllı telefonun, teknik çizimlere bakıldığında iki parçadan oluştuğu görülebiliyor. Öte yandan katlandığında ana ekran tuşu ve kamera tek bir yüzde yer alırken, diğer tarafta ise yalnızca ekran bulunuyor. Üstelik kameranın modüler yapıda olduğu da yine çizimler sayesinde görülebiliyor.
Menteşe sisteminin önemi

                                    
                                    
                                    Elbette bu husustaki en önemli unsurlardan birisi menteşe sistemi. Artık ultrabook ve ikisi bir arada sistemlerde sıkça karşımıza çıkan katlanabilir yapı, bazı üreticileri menteşe sisteminden dolayı zora sokabiliyor. Yani Samsung'un menteşelere özellikle dikkat etmesi gerekiyor.
Menteşe sisteminin önemi Elbette bu husustaki en önemli unsurlardan birisi menteşe sistemi. Artık ultrabook ve ikisi bir arada sistemlerde sıkça karşımıza çıkan katlanabilir yapı, bazı üreticileri menteşe sisteminden dolayı zora sokabiliyor. Yani Samsung'un menteşelere özellikle dikkat etmesi gerekiyor.
OLED ekranlar LG ile birlikte üretilecek

                                    
                                    
                                    Diğer bir detay ise telefonda kullanılacak olan OLED ekran. Samsung ve LG'nin esnek OLED panellerin üretimine başlamasıyla birlikte katlanabilir telefonların da hayata geçebileceği konuşuluyor. Keza Samsung ve LG arasındaki bu ortaklık gelecek yılın ikinci yarısını bulacak. Dolayısıyla Samsung'un katlanabilir telefonunun ne zaman duyurulacağı şu an bilinmiyor.
OLED ekranlar LG ile birlikte üretilecek Diğer bir detay ise telefonda kullanılacak olan OLED ekran. Samsung ve LG'nin esnek OLED panellerin üretimine başlamasıyla birlikte katlanabilir telefonların da hayata geçebileceği konuşuluyor. Keza Samsung ve LG arasındaki bu ortaklık gelecek yılın ikinci yarısını bulacak. Dolayısıyla Samsung'un katlanabilir telefonunun ne zaman duyurulacağı şu an bilinmiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >