Savaşın çocuklarına 'sıcak' hediye: 20 bin çizme ve 22 bin kazak dağıtıldı

20 bin çizme ve 22 bin kazak dağıtımı gerçekleştirildi.
20 bin çizme ve 22 bin kazak dağıtımı gerçekleştirildi.

2011 yılında başlayan Suriye iç savaşının en fazla zarar görenleri kadınlar ve çocuklar... Türkiye'nin ilk günden beri insani yardım faaliyetlerini sürdürdüğü Suriye'de yardım dernekleri de büyük projelere imza atıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, Halep'te bulunan Reyyan, Babuselam, Şemmarin, Siccu ve farklı noktalardaki çadırlarda yaşama mücadelesi veren savaş mağduru çocuklara 20 bin çizme, 22 bin panduf ve kazak dağıtımı gerçekleştirdi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Halep kırsalında bulunan Reyyan, Babuselam, Şemmarin, Siccu ve dağınık çadır kentlerde 20 bin çizme, 22 bin panduf ve 22 bin kazak dağıtımı gerçekleştirdi.

Çocukların mutluluğu gözlerinden okundu.
Çocukların mutluluğu gözlerinden okundu.
  • İHH İnsani Yardım Vakfı, bu sene de kış çalışmalarını tüm hızıyla devam ediyor. İHH, “Sıcacık Bir İyilik” sloganıyla dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşarak hayırseverlerin yardımlarını mazlum ve mağdurlara ulaştırmaya deva ediyor.

Savaşın çocuklarına kışlık elbise

Bu kapsamda iç savaşın sürdüğü Suriye'de kış çalışmalarını sürdüren İHH, çocuklar için kazak, panduf ve çizme dağıtımını gerçekleştirdi.

20 bin çizme dağıtımı gerçekleştirildi.
20 bin çizme dağıtımı gerçekleştirildi.

Sel hayatı olumsuz etkiledi

Kış ayının gelmesiyle çadırlarda yaşam oldukça zorlaştı. Bölgede aralıksız yağan yağmurlarla birlikte çok sayıda kampta sel meydana geldi. Ailelerin, zor kış şartlarından kaynaklı, battaniye, kışlık kıyafet, soba, yakacak ve gıda ihtiyacı bulunuyor.

“Minik ayaklar üşümesin”

Yapılan yardımlar hakkında açıklama yapan Suriye Babuselam Koordinatörü Hasan Aksoy, “Bu yıl son dönemlerin en sert kışı yaşanıyor bölgede. Birçok çadır kullanılmaz hale geldi. Bu soğuk havadan en çok etkilenen çocuklar oldu. Bu çocuklarımızın minik ayakları üşümesin diye panduf ve çizme dağıttık. Ayrıca İHH olarak selden etkilenen ailelerin eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Yardımlarını bizlere ulaştıran tüm Türkiye halkına buradan teşekkür ediyoruz." dedi.

Kışlık elbiselerini alan bir kız çocuğu kaldıkları bölgeye giderken görünüyor.
Kışlık elbiselerini alan bir kız çocuğu kaldıkları bölgeye giderken görünüyor.

Ailelerin acil olarak battaniye, kışlık kıyafet, soba, yakacak ve gıda ihtiyacı olduğunu belirten Aksoy, "Bu ihtiyaç malzemelerini de bağışçılarımızın destekleriyle en kısa zamanda temin ederek savaş mağduru ailelere ulaştırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >