Şehit annesine 2.5 lira için hakaret etmişti! İşte istenen ceza

Adana
Adana

Adana'da 2,5 liralık ulaşım ücretini ısrarla isteyerek şehit annesine hakaret eden şoföre istenen ceza belli oldu.

Adana'da ücretsiz ulaşım kartını gösteren ve şehit annesi olduğunu belirten şehit annesi Zübeyde Tura'dan 2,5 liralık ulaşım ücretini isteyerek hakaret eden özel halk otobüsü şoförü hakkında 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Soruşturma tamamlandı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, hakaret eden otobüs şoförü Eren Güngör'le ilgili soruşturmayı tamamladı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet savcısı, şoför hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak aşağılama" ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından toplam 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

  1. Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, müşteki Zübeyde Tura'nın oğlu Mehmet Tura'nın 1993'te Elazığ-Bingöl kara yolunda terör örgütü PKK tarafından kurulan hain pusuda şehit olduğu anımsatıldı.

Zübeyde Tura
Zübeyde Tura

İddianamede, şoförün şehit annesine karşı gerçekleştirdiği eylemlerini, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaptığı, şehit haberleriyle milli birlik, dayanışma duyarlılığının ve hassasiyetinin arttığı hassas dönemde bunu gerçekleştirdiği aktarıldı.

Ne olmuştu?

Adana'da 13 Şubat'ta elindeki kartı göstererek otobüse binen ve şehit annesi olduğunu belirten yolcudan ısrarla 2,5 liralık ücreti isteyen özel halk otobüsü şoförü hakkında olayın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından inceleme başlatılmış, devlete yönelik aşağılayıcı ve hakaret içeren ifadeler kullandığı öne sürülen şoför tutuklanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >