Şehit Uzman Çavuş Emrah Ateş son yolculuğuna uğurlandı

Babaya son bakış!
Babaya son bakış!

Bingöl'e bağlı Karlıova kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emrah Ateş, memleketi Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı.

Bingöl Karlıova'daki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emrah Ateş'in naaşı, memleketi Gaziantep'in İslahiye ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Baba ocağına getirildi

Şehit Yunus Emrah Ateş'in naaşı öğleyin Malatya'da düzenlenen törenin ardından askeri helikopterle İslahiye ilçesine, oradan da cenaze aracıyla Yeniceli Mahallesi'ne getirildi.

Tören mangası tarafından alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tekbirler eşliğinde baba ocağına götürülerek helallik alındı.

"Ağlamayın, ben ağlayan istemem"

Burada oğlunun tabutuna sarılan anne Güler Ateş "Ağlamayın, ben ağlayan istemem. Ben şehit annesiyim, ağlamayın, hainleri sevindirmeyin." diyerek yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Şehidin naaşı daha sonra silah arkadaşları tarafından Yeniceli Camisi'ne getirildi.

Baba Ateş: Şehitlik bana nasip olmadı

Emekli güvenlik korucusu olan baba Musa Ateş de oğlunun tabutu başında "Şehitlik bana nasip olmadı sana nasip oldu oğlum. Ben de vatan için şehit olurum. Vatan sağolsun." diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin kayınbabası Ömer Odun da "Siz bizim canımızı acıtamazsınız. Bakın 2 yaşında torunum var, şehidin oğlu. Gerekirse onu da gönderirim bu vatan için. Biz de Kürt'üz, bizi ayıramazsınız." dedi.

Öte yandan Şehidimizin, Kurban Bayramı'nın birinci günü baba ocağında kurbanını kestikten sonra görev yerine gittiği öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >