Soylu, PKK tarafından katledilen bakkal için HDP'yi aradı: O köyde taş üstünde taş bırakmayacağım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisini arayarak "Sizi CHP bile kurtaramayacak, o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım" dediğini doğruladı. Buldan, "Soylu'nun bir partinin Eş Genel Başkanı'nı arayıp tehdit etmesi kabul edilemez."dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, 24 Haziran seçimlerinin ardından değerlendirme toplantısı yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan tehdit içerikli bir telefon aldığını söyleyen Buldan, "Soylu, Ağrı Doğubeyazıt'ta gerçekleştirilen infazın sorumlusunun partimiz olduğunu iddia etti. Soylu'nun bir partinin Eş Genel Başkanı'nı arayıp tehdit etmesi kabul edilemez. İçişleri Bakanı bugüne kadar yapması gerekenleri yapmadı, HDP ile uğraştı" diye konuştu.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Yanyurt Köyü'nün bakkalının PKK'lılar tarafından öldürüldüğünü ifade edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu gelişme üzerine HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı arayarak "O köyde taş taş üstünde bırakmayacağım. O teröristleri yakalayacağım. Sizi CHP bile kurtaramayacak" dedi.


  • BAKKAL, İŞBİRLİKÇİ DENİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ
  • Dün Yanyurt köyünde elleri direklere bağlanarak, hareketsiz yatan bir kişiyi gören vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi.
  • İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin araştırması sonucu, silahla kafasından vurularak öldürülen kişinin köyün bakkalı olduğunu belirledi.
  • Haberde "PKK'lı teröristlerin 'işbirlikçi' olduğu gerekçesiyle katlettiği şahsın ismiyle ilgili bilgi verilmedi" ifadesi yer aldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >