Starbucks neden kahve bardaklarının üzerine isimleri yanlış yazıyor?

Starbuks
Starbuks

Aslında bunca yıldır bedavadan Starbucks'ın reklamını yapıyorsunuz. Neden mi?

Dünya üzerindeki en büyük kahve zincirlerinden biri olan Starbucks neden gelen müşterilerin isimlerini yanlış yazıyor? Sebebini genelde bilmesek de bu durumu fotoğraflayıp sosyal medyaya attığımız ve paylaşımını yaptığımız aşikar. Açıklayacağımız teoriye göre bu Starbucks'ın bilmeden yaptığı hatalardan biri değil. İşin aslı Starbucks bunu bilerek yapıyor. Neden mi?

YouTube'daki Super Deluxe kanalının teorisi şu:

                                    
                                    
                                    Starbucks dünyadaki en büyük kahve zinciri. Ve bu da her yıl milyonlarca insanın kahve bardaklarının üzerine isimleri yanlış yazılıyor demek. Bu insanlar bu durumda ne mi yapıyor? Bu isimlerin olduğu bardakların fotoğrafını çekiyor, WhatsApp'tan arkadaşlarına gönderiyor, Facebook'ta, Instagram'da, Twitter'da, Snapchat'te paylaşıyor.
YouTube'daki Super Deluxe kanalının teorisi şu: Starbucks dünyadaki en büyük kahve zinciri. Ve bu da her yıl milyonlarca insanın kahve bardaklarının üzerine isimleri yanlış yazılıyor demek. Bu insanlar bu durumda ne mi yapıyor? Bu isimlerin olduğu bardakların fotoğrafını çekiyor, WhatsApp'tan arkadaşlarına gönderiyor, Facebook'ta, Instagram'da, Twitter'da, Snapchat'te paylaşıyor.
Cosmopolitan dergisine konuşan bir Starbucks baristasının itirafları ise şu şekilde: 

                                    
                                    
                                    "Herkes böyle mi yapıyor bilmiyorum ama müdürüme sorduğumda çoğu Starbucks çalışanının bunu bir pazarlama aracı olarak kullandığını itiraf etti. Zira çoğu insan üstünde isminin doğru yazdığı bir kahve bardağını sosyal medyada paylaşmaz. Ben bu yöntemi sadece eğlenceli olduğu için kullansam da diğer birçok çalışanın bunu bir Starbucks pazarlama aracı olarak kullandığını da biliyorum." Bu teori doğruysa sanırım mükemmel bir pazarlama stratejisi diyebiliriz...
Cosmopolitan dergisine konuşan bir Starbucks baristasının itirafları ise şu şekilde: "Herkes böyle mi yapıyor bilmiyorum ama müdürüme sorduğumda çoğu Starbucks çalışanının bunu bir pazarlama aracı olarak kullandığını itiraf etti. Zira çoğu insan üstünde isminin doğru yazdığı bir kahve bardağını sosyal medyada paylaşmaz. Ben bu yöntemi sadece eğlenceli olduğu için kullansam da diğer birçok çalışanın bunu bir Starbucks pazarlama aracı olarak kullandığını da biliyorum." Bu teori doğruysa sanırım mükemmel bir pazarlama stratejisi diyebiliriz...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >