Suriye'de 'Güvenli Bölge' için ortak çalışma

Suriye'de 'Güvenli Bölge' hususunda ABD ve Türkiye ortak çalışma yaptı.
Suriye'de 'Güvenli Bölge' hususunda ABD ve Türkiye ortak çalışma yaptı.

ABD heyetinin Türkiye ziyaretinin peşinden Suriye için çok kritik bir karar geldi. Türk ve ABD'li askeri yetkililer arasında, Suriye'nin kuzeyinde Güvenli Bölge'nin tesisine yönelik çalışma başlatıldı.

Türk ve ABD'li askeri yetkililer arasında, Suriye'nin kuzeyinde 'Güvenli Bölge'nin tesisine yönelik çalışmalara Milli Savunma Bakanlığında (MSB) başlandı.

MSB'den yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey arasındaki görüşmede mutabık kalındığı üzere, iki ülkenin askeri yetkilileri arasında, Suriye'nin kuzeyinde koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan 'Güvenli Bölge'ye yönelik çalışmanın, MSB'de icra edildiği belirtildi.

  • Açıklamada, Türk ve ABD'li askeri yetkililerin arasında gerçekleşen görüşmelerin, önümüzdeki günlerde devam etmesinin planlandığı bildirildi.

Bakan Akar ile ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey arasındaki görüşmede mutabık kalındığı üzere; her iki ülkenin askeri yetkilileri arasında, Suriye kuzeyinde koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölgeye yönelik müşterek çalışma bugün MSB/Ankara'da icra edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >