Tanklar Suriye topraklarına girdi

Saat 4'te DAEŞ'e karşı başlatılan operasyonda sınıra konuşlandırılmış tanklar Suriye topraklarına girdi. DAEŞ'e ait mevziler bombalanıyor.

Türk silahlı Kuvvetleri'nin DAEŞ kontrolündeki Cerablus'a başlattığı harekâtta top, roketatar ve uçaklarla yapılan bombardıman devam ederken, saat 10.30 sıralarında sınırın sıfır noktasında bekleyen tanklar, oluşturulan geçiş noktalarına yöneldi ve Suriye topraklarına girmeye başladı.

KARKAMIŞ'A HAVAN MERMİSİ DÜŞTÜ

Bu arada hedef alınan Cerablus'ta top, roketatar ve uçaklar tarafından vurulan DAEŞ mevzilerinden dumanlar yükselmeye devam ediyor. Harekât kapsamında hedef alınan Cerablus'tan ateşlenen bir havan mermisi ise Karkamış ilçe merkezinde boş araziye düşerek patladı. Kimsenin yaralanmadığı bu saldırı sonrası havan atışının yapıldığı bölgede de sınır birlikleri tarafından yoğun ateş altına alındı.

2 F-16 SÜREKLİ HAVADA

Saat 06.08'den itibaren başlayan hava harekâtında 12 hedefin tam isabetle vurulduğu, 2 F-16'nın ise anlık tespitlerin vurulması için sürekli havada olduğu kaydedildi.

Öte yandan Cerablus'a yönelik başlatılan askeri harekâta mekanize ve havan unsurlarının da dâhil olduğu piyade birlikleri, tank, topçu birlikleri, çok namlulu roketatar bataryaları, geçit açan, mayın temizleyen istihkâm birlikleri, muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları ile İHA'lar katılıyor.


KOMUTA ZEKAİ AKSAKALLI'DA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Cerablus bölgesine başlattığı askeri harekâtı 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanlarından Zekai Aksakallı yönetiyor.

Bu sabah saat 04.00 itibariyle Suriye'nin Keklice ve Cerablus bölgesine hem havadan hem de karadan askeri harekât başladı.

Harekât kapsamında TSK'ya ait fırtına obüsleri ile DAEŞ kontrolündeki Cerablus bölgesine 224 top atışı yapıldı ve 63 hedef imha edildi. Karadan yapılan atışlara havadan da Türk jetleri destek verdi. Saat 06.08'de havalanan Türk uçakları bölgeyi bombardımana tuttu.

Operasyonun başında ise Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın olduğu öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >