Tayland'ın dövmeli kralı tahta çıkmaya hazırlanıyor

Tayland Kralı Bhumibol'un 13 Ekim'de hayatını kaybetmesinin ardından yerine geçecek olan oğlu Prens Maha Vajiralongkorn tahta çıkmaya hazırlanıyor.

Tayland Kralı Bhumibol'un 13 Ekim'de hayatını kaybetmesinin ardından tahta çıkış süreci başlatılan Prens Maha Vajiralongkorn, düşük pantolonlu ve dövmeli görüntüsüyle dünyanın gündemine oturmuştu.

Tayland'da parlamento, Veliaht Prens Maha Vajiralongkorn'un tahta çıkış sürecini başlattı. Parlamento Başkanı Pornpetch Wichitcholchai, televizyonda yayınlanan özel oturumda, meclisin, kabinenin prensin tahta çıkış sürecini talep eden önergesini aldığını ve süreci başlattığını açıkladı.



Wichitcholchai'nin birkaç gün içinde Veliaht Prens'e resmen davette bulunması, 64 yaşındaki Vajiralongkorn'un bu daveti kabul etmesinin ardından tahta çıkış sürecinin tamamlanması ve kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, 88 yaşında akciğer enfeksiyonu ve böbrek yetmezliğinden 13 Ekim 2016'da yaşamını yitirdi.



Kralın ölümünün ardından yerine tek varisi olan oğlu 64 yaşındaki Maha Vajiralongkorn'un geçmesi bekleniyordu. Kral'ın varisi sandaletli, düşük bel pantolonlu, atletli ve dövmeli görüntüsüyle dünyanın gündemine oturmuştu. Veliahtın dövmeli kollarını da ortaya seren fotoğraf, Tayland'da şok etkisi yaratmış, sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girmişti.


Hükümet yetkililerinden yapılan açıklamaya göre tahtın varisi Vajiralongkorn, taç giyme töreninin en azından bir sene sonra yapılmasını istemişti. 64 yaşındaki varis herkes gibi kendisinin de çok üzgün olduğunu ve bu zamanları atlatana kadar beklenmesi gerektiğini dile getirmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >