Trump, silah kontrolünü yasa yapmak yerine hangi yöntemlerle sağlamak istiyor?

trump

ABD Başkanı Trump, Florida’daki bir okula düzenlenen saldırının ardından silah yasalarının sertleşmesi yerine başka tedbirler almayı uygun görüyor. Amerikan silah lobisi NRA da bunu destekliyor.

Haftalardır Amerika’da binlerce insan Silah lobisine karşı durmak için protestolar düzenliyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü “March for our Lives” sloganıyla neredeyse bütün Amerika’dan 800.000 insanın katıldığı bir yürüyüş düzenlendi. Hollywood yıldızlarından öğrencilere, muhasebecilerden doktorlara herkes Florida’daki katliama yönelik tedbirler alınması için yürüdü.

Bu yürüyüşün ardından Trump’ın silahlanmaya yönelik tedbirleri ise şöyle sıralanabilir :

İçi gözüken çantalar 

                                    
                                    Parkland, Miami’deki okul katliamından sonra okul güvenliğinin aldığı bir kararla sırt çantaları artık içi gözüken cinsten olacak. CNN’in haberine göre Trump, bu sırt çantalarının “kalkan” olarak kullanılabilmesi için kurşun geçirmez olarak üretilmesi gerektiğini söylüyor.
İçi gözüken çantalar Parkland, Miami’deki okul katliamından sonra okul güvenliğinin aldığı bir kararla sırt çantaları artık içi gözüken cinsten olacak. CNN’in haberine göre Trump, bu sırt çantalarının “kalkan” olarak kullanılabilmesi için kurşun geçirmez olarak üretilmesi gerektiğini söylüyor.
Kayalarla dolu kovalar 

                                    
                                    Philadelphia’daki bir okulda her sınıf, olası saldırganlara karşı savunma amaçlı 60 kg’lık kovalarla donatıldı. Okul müfettişi David Helsel : “ Silahlı saldırısının olduğu esnada taşlar kitap ya da zımba atmaktan daha etkili olabilir.  Bir saldırgan silahıyla bir sınıfa girdiğinde karşısında kayalarla donanmış öğrencilerle dolu bir sınıfla karşı karşıya kalacak.
Kayalarla dolu kovalar Philadelphia’daki bir okulda her sınıf, olası saldırganlara karşı savunma amaçlı 60 kg’lık kovalarla donatıldı. Okul müfettişi David Helsel : “ Silahlı saldırısının olduğu esnada taşlar kitap ya da zımba atmaktan daha etkili olabilir. Bir saldırgan silahıyla bir sınıfa girdiğinde karşısında kayalarla donanmış öğrencilerle dolu bir sınıfla karşı karşıya kalacak.
Öğretmenlerin silahlanması 

                                    
                                    Trump, ülkedeki kitlesel silahlı saldırıları önleyebilmek için öğretmenlerin de silahlanması gerektiğini savunuyor. Yarı otomatik silahların tam otomatik olarak kullanılmasına yarayan aparatları da yasaklayan Trump, okulları “uzman öğretmenlerle” donatacağını söylüyor. Silahlı öğretmenin olası saldırıları “ çok çabuk” sona erdirebileceğini söyleyen Trump, askeri eğitimleri olan öğretmenlerin gizli silahları olabileceğini de söyledi.
Öğretmenlerin silahlanması Trump, ülkedeki kitlesel silahlı saldırıları önleyebilmek için öğretmenlerin de silahlanması gerektiğini savunuyor. Yarı otomatik silahların tam otomatik olarak kullanılmasına yarayan aparatları da yasaklayan Trump, okulları “uzman öğretmenlerle” donatacağını söylüyor. Silahlı öğretmenin olası saldırıları “ çok çabuk” sona erdirebileceğini söyleyen Trump, askeri eğitimleri olan öğretmenlerin gizli silahları olabileceğini de söyledi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >