Trump'ın başkan olmasının ardından algı operasyonlarının 'halkın iradesini' etkilemediğini gösteren 7 madde

Dünyanın önde gelen medya kuruluşları, Hollywood yıldızları, anket şirketleri, Obama, FETÖ, Küba, AB ülkeleri, silikon vadisi, finans lobisi Clinton'ın başkan olması için çalışırken, Trump'ın özellikle orta ve alt sınıfın desteğiyle ABD başkanı olarak seçilmesi dünyada şok etkisi yarattı. İşte, Trump'ın ABD Başkanı olmasıyla birlikte algı operasyonlarının 'halkın iradesini' etkilemediğini gösteren 7 madde



New York Times, Washington Post başta olmak üzere 184 gazete Clinton'ı destekledi, halk Trump'ı seçti

                                    
                                    ABD ve Dünya basını seçimi Clinton kazanacak havası yarattı. Trump kazanırsa bunun ABD'nin felaketi olacağı propagandası yapıldı. Özellikle ABD ve İngiliz basını, açık açık destek verdiği Clinton'ın seçimleri kazanması için elinden geleni yaptı. Clinton'a destek veren tüm bu yayınların Amerikan seçmeninin oy verme davranışında bir değişikliğe neden olmadı. Sandık başına giden seçmenler özgür iradesiyle Donald Trump'ı 45. ABD Başkanı yaptı.
New York Times, Washington Post başta olmak üzere 184 gazete Clinton'ı destekledi, halk Trump'ı seçti ABD ve Dünya basını seçimi Clinton kazanacak havası yarattı. Trump kazanırsa bunun ABD'nin felaketi olacağı propagandası yapıldı. Özellikle ABD ve İngiliz basını, açık açık destek verdiği Clinton'ın seçimleri kazanması için elinden geleni yaptı. Clinton'a destek veren tüm bu yayınların Amerikan seçmeninin oy verme davranışında bir değişikliğe neden olmadı. Sandık başına giden seçmenler özgür iradesiyle Donald Trump'ı 45. ABD Başkanı yaptı.
Clinton propagandası yapan gazetelerden bazıları
Clinton propagandası yapan gazetelerden bazıları
TV'lerde, köşe yazılarında Amerikan seçmeninin kesinlikle Clinton'ı başkan olarak Beyaz Saray'a yollayacağını belirten analizciler hayal kırıklığına uğradı

                                    
                                    Sosyal medya ve geleneksel medya yoluyla BBC, CNN gibi dev medya kuruluşlarında konuk olan Clinton destekçileri, yaptıkları analizlerde Amerikan seçmenini etkilemeye çalıştılar. Seçim çalışmalarının başladığı günden bugüne kadar, Trump'ın ABD Başkanı olacak kapasitede olmadığı yönünde kamuoyu oluşturmaya çalıştılar.

Nitekim, Amerikan seçmeni Trump'a yönelik manüpülatif haberlere aldırmayarak, oyunu Donald Trump'tan yana kullandı
TV'lerde, köşe yazılarında Amerikan seçmeninin kesinlikle Clinton'ı başkan olarak Beyaz Saray'a yollayacağını belirten analizciler hayal kırıklığına uğradı Sosyal medya ve geleneksel medya yoluyla BBC, CNN gibi dev medya kuruluşlarında konuk olan Clinton destekçileri, yaptıkları analizlerde Amerikan seçmenini etkilemeye çalıştılar. Seçim çalışmalarının başladığı günden bugüne kadar, Trump'ın ABD Başkanı olacak kapasitede olmadığı yönünde kamuoyu oluşturmaya çalıştılar. Nitekim, Amerikan seçmeni Trump'a yönelik manüpülatif haberlere aldırmayarak, oyunu Donald Trump'tan yana kullandı
Trump'ın seçimi hile ile kaybedebileceğini düşünen analizciler de yanıldı
Trump'ın Amerikan halkında karşılığı olduğunu ;fakat Amerikan derin devletinin bir şekilde hile ve şantaj yoluyla sandıklardan Clinton'ın başkan olarak çıkaracağını düşünen analizcilerin sayısı da bir hayli fazlaydı.

Beklenen olmadı demokrasi kazandı, Trump kazandı.
Trump'ın seçimi hile ile kaybedebileceğini düşünen analizciler de yanıldı Trump'ın Amerikan halkında karşılığı olduğunu ;fakat Amerikan derin devletinin bir şekilde hile ve şantaj yoluyla sandıklardan Clinton'ın başkan olarak çıkaracağını düşünen analizcilerin sayısı da bir hayli fazlaydı. Beklenen olmadı demokrasi kazandı, Trump kazandı.
Wall Street, Finans lobisi, Silikon vadisi gibi ekonomiye yön veren kuruluşlar Clinton'ın kazanması yönünde çalıştılar

                                    
                                    
	Taşra ve şehirin çarpıştığı  eğitim seviyesi düşük olanlarla üniversite mezunlarının mücadelesi olarak lanse edilen bu seçim bir çok kesime göre mavi yakalılar ile beyaz yakalıların rekabetine sahne olacaktı.
	

Wall Street'in finans devleri bugüne kadar Clinton'a milyonlarca dolar bağışladı. En büyük bağışlardan biri ise 7.5 milyon dolarla 'küresel spekülatör 'George Soros'tan geldi. 


Donald Trump ise aday adaylığı sürecinde ağırlıklı olarak kişisel kaynaklarını kullandı.

Silikon vadisinin dev kuruluşları seçim süreci boyunca Hillary Clinton'a yatırım yaptı.

Silikon Vadisi'nin önde gelen teknoloji devlerinin yöneticilerinin Amerikan seçmenine 
“İnovasyon için tehlike” olarak gösterdikleri Trump, önemli oranda mavi yakalıların büyük desteğini arkasına alarak sandıktan zaferle çıktı, Silikon Vadisi devleri hayal kırıklığına uğradı.

Apple, Google, Facebook, Twitter, Yelp, Slack, Qualcomm, Bitly, Tumblr, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Khosla Ventures, Sun Microsystems, Reddit, Box, Tinder, eBay, Zynga, Seagate, Samsung, Wikipedia, Instagram, Cisco, ve Snapchat'in de olduğu 140'dan fazla kurum ve kuruluşun üs düzey yöneticisi Temmuz 2016'da Donald Trump'a karşı birleştiklerini kamuoyuna duyurmuşlardı.
Wall Street, Finans lobisi, Silikon vadisi gibi ekonomiye yön veren kuruluşlar Clinton'ın kazanması yönünde çalıştılar Taşra ve şehirin çarpıştığı eğitim seviyesi düşük olanlarla üniversite mezunlarının mücadelesi olarak lanse edilen bu seçim bir çok kesime göre mavi yakalılar ile beyaz yakalıların rekabetine sahne olacaktı. Wall Street'in finans devleri bugüne kadar Clinton'a milyonlarca dolar bağışladı. En büyük bağışlardan biri ise 7.5 milyon dolarla 'küresel spekülatör 'George Soros'tan geldi. Donald Trump ise aday adaylığı sürecinde ağırlıklı olarak kişisel kaynaklarını kullandı. Silikon vadisinin dev kuruluşları seçim süreci boyunca Hillary Clinton'a yatırım yaptı. Silikon Vadisi'nin önde gelen teknoloji devlerinin yöneticilerinin Amerikan seçmenine “İnovasyon için tehlike” olarak gösterdikleri Trump, önemli oranda mavi yakalıların büyük desteğini arkasına alarak sandıktan zaferle çıktı, Silikon Vadisi devleri hayal kırıklığına uğradı. Apple, Google, Facebook, Twitter, Yelp, Slack, Qualcomm, Bitly, Tumblr, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Khosla Ventures, Sun Microsystems, Reddit, Box, Tinder, eBay, Zynga, Seagate, Samsung, Wikipedia, Instagram, Cisco, ve Snapchat'in de olduğu 140'dan fazla kurum ve kuruluşun üs düzey yöneticisi Temmuz 2016'da Donald Trump'a karşı birleştiklerini kamuoyuna duyurmuşlardı.
Hollwood yıldızları ve dünyaca ünlü sanatçıların Clinton mitinglerinde boy göstermesi işe yaramadı

                                    
                                    Dünyaca ünlü; Beyonce, Madonna, Pharell, Lady Gaga, Rihanna, Ariana Grande ve Jennifer Lopez gibi Hollwood yıldızları ve ABD'li sanatçılar gerek sosyal medya hesaplarından gerek gazetelere TV'lere verdikleri demeçlerle gerekse mitinglere bizzat katılarak Hillary Clinton'a açık destek verdiler, Amerikalı hayranlarından Clinton'a oy vermelerini istediler. 

Hatta ünlü oyuncu Robert de Niro, seçim sürecinde Trump'ın başkan seçilmesi halinde Amerika'yı terk edeceğini ifade etmişti.


Dünyaca ünlü yıldızlarla mitinglerde şov yapan Clinton, Amerikalı seçmenlerden umduğunu bulamadı.
Hollwood yıldızları ve dünyaca ünlü sanatçıların Clinton mitinglerinde boy göstermesi işe yaramadı Dünyaca ünlü; Beyonce, Madonna, Pharell, Lady Gaga, Rihanna, Ariana Grande ve Jennifer Lopez gibi Hollwood yıldızları ve ABD'li sanatçılar gerek sosyal medya hesaplarından gerek gazetelere TV'lere verdikleri demeçlerle gerekse mitinglere bizzat katılarak Hillary Clinton'a açık destek verdiler, Amerikalı hayranlarından Clinton'a oy vermelerini istediler. Hatta ünlü oyuncu Robert de Niro, seçim sürecinde Trump'ın başkan seçilmesi halinde Amerika'yı terk edeceğini ifade etmişti. Dünyaca ünlü yıldızlarla mitinglerde şov yapan Clinton, Amerikalı seçmenlerden umduğunu bulamadı.
Obama ve FETÖ desteği de Clinton'a seçim kazandırmadı

                                    
                                    
	Eski Amerikan Başkanı Obama, seçim süreci boyunca Hillary Clinton'a açık destek vererek "Clinton, başkanlık görevine şu ana kadar talip olmuş en nitelikli kişilerden biri" ifadesini kullanmıştı.
	

Seçimlerin yaklaşmasına doğru Hillary Clinton'ın mitinglerine de katılan Obama, yaptığı konuşmalarda Donald Trump'a yönelik ağır eleştirilerde bulunarak, “Adaylar arasındaki seçim hiç bu kadar açık olmamıştı. Bu seçim, şu ana kadar gelmiş geçmiş en kaliteli adaylardan biri ile yapılıyor. Bu bir. Öte yandan bir başka aday var ki o da ne zaman konuşmaya başlasa, konuştuğu her an başkanlık için nitelikli ve uygun olmadığını kendi kendine ispat ediyor” şeklinde konuşmuştu.


Amerikan seçmeni eski başkanları Obama'nın uyarılarını dikkate almayarak kendi isteği doğrultusunda sandıkta oyunu kullandı.


- FETÖ sempatizanlarının umudu Hillary Clinton'ın ABD başkanı olmasıydı ki bu yolda FETÖ'cüler Clinton'ın seçim kampanyasına milyonlarca dolar bağışta bulundu.


15 Temmuz darbe girişiminin ardından teröristbaşı Fetullah Gülen'in ABD'nin başkan adayı Hillary Clinton ile bağlantısı ABD basınında geniş yer aldı. ABD basınında FETÖ'nün Hillary Clinton'a yaptığı bağışlarla destek olduğu belgelerle ortaya çıkarıldı.
Obama ve FETÖ desteği de Clinton'a seçim kazandırmadı Eski Amerikan Başkanı Obama, seçim süreci boyunca Hillary Clinton'a açık destek vererek "Clinton, başkanlık görevine şu ana kadar talip olmuş en nitelikli kişilerden biri" ifadesini kullanmıştı. Seçimlerin yaklaşmasına doğru Hillary Clinton'ın mitinglerine de katılan Obama, yaptığı konuşmalarda Donald Trump'a yönelik ağır eleştirilerde bulunarak, “Adaylar arasındaki seçim hiç bu kadar açık olmamıştı. Bu seçim, şu ana kadar gelmiş geçmiş en kaliteli adaylardan biri ile yapılıyor. Bu bir. Öte yandan bir başka aday var ki o da ne zaman konuşmaya başlasa, konuştuğu her an başkanlık için nitelikli ve uygun olmadığını kendi kendine ispat ediyor” şeklinde konuşmuştu. Amerikan seçmeni eski başkanları Obama'nın uyarılarını dikkate almayarak kendi isteği doğrultusunda sandıkta oyunu kullandı. - FETÖ sempatizanlarının umudu Hillary Clinton'ın ABD başkanı olmasıydı ki bu yolda FETÖ'cüler Clinton'ın seçim kampanyasına milyonlarca dolar bağışta bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından teröristbaşı Fetullah Gülen'in ABD'nin başkan adayı Hillary Clinton ile bağlantısı ABD basınında geniş yer aldı. ABD basınında FETÖ'nün Hillary Clinton'a yaptığı bağışlarla destek olduğu belgelerle ortaya çıkarıldı.

                                    
                                    Parallelerin, Clinton kampanyasına sağladıkları destekler hakkında daha önce de bir kaç da rapor yayınlanmıştı. Paralelin önde gelen isimlerinden biri olan Recep Özkan'ın tek başına yaptığı Clinton'a yaptığı bağışların 500 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında olduğu söyleniyor.
Parallelerin, Clinton kampanyasına sağladıkları destekler hakkında daha önce de bir kaç da rapor yayınlanmıştı. Paralelin önde gelen isimlerinden biri olan Recep Özkan'ın tek başına yaptığı Clinton'a yaptığı bağışların 500 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında olduğu söyleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >