UBER araçları satışa geldi!

Arşiv
Arşiv

İstanbul'da yaklaşık 15 bin UBER aracı bulunuyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından UBER araçları hızla elden çıkarılmaya başlandı. İnternet üzerinden satış yapan sitelere, her gün "Acil" başlığıyla araç satımı için ilan veriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Uber tartışmalarına yönelik yaptığı açıklamayla, Türkiye’deki taşımacılık konusunda yeni bir döneme girilmişti. Uber sürücüleri, ellerindeki araçları bir bir satışa çıkartmaya başladı. İnternette araç ilanlarının bulunduğu sitelerde her gün Uber aracı bulmak mümkün!

Taksi-Uber gerginliğinin kazananı: Sarı Taksi

ABD merkezli şirket belirli kurallar ve standartlarla hizmet veriyordu. Türkiye'de İstanbul, Çeşme ve Kuşadası'nda kullanılabilen uygulama sarı taksi ile oluşan gerginliğin ardından kaybeden taraf oldu. Hal böyle olunca da İnternet sitelerinde 'acil' başlığıyla yayınlanmaya başlayan onlarca Uber aracı yeni sahiplerini beklemeye başladı.

İçişleri Bakanlığı düzenleme getirdi

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler ile Uber sürücü ve kullanıcılarına getirilen cezai yaptırımlar, sürücülerin araçlarını satmasına neden oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >