Üretim motivasyonunuza zarar verecek 8 kötü alışkanlık

Kapak
Kapak

Günlük hayatınızda bazı insanların doğuştan yetenekli ve üretici olduğunu düşünüyorsanız, bu düşüncenizi tekrar gözden geçirmekte yarar var.

Uzmanlar, üretimin temelinde çoğunlukla öğrenilen bir yetenek olduğunu ifade ediyor. Bazı kişileri üretici olarak adlandırmanız ise üretici kişilerin zihinlerini iyi beslemesinden kaynaklanıyor. Bir yeteneğinizi geliştirmek içinse bunu öğrenmek ve sıkı bir çalışma programı yapmanız gerekiyor. Bunun yanında her gün özgün düşünceler üretmek ve etkileyici fikirler bulmak birinci amacınız olmalı. Bu konuda üretim motivasyonunuzu kötü etkileyen 8 alışkanlık sizde de bulunabilir. Bu yüzden acilen bu alışkanlıklarınızdan vazgeçmekte yarar var. İşte üretim motivasyonunuza zarar veren ve hemen bırakmanız gereken 8 kötü alışkanlık;

Erken yargılama

                                    
                                    
                                    Üretici olmak için kendinize fikir üretme ve yenilik yapma izni vermelisiniz, ve bunu yaparken kendinizi yargılamamalısınız. Eğer fikirlerinizi henüz süreç devam ederken çok erken yargılarsanız, işin sonunda daha az üretmiş olursunuz. İlk önce fikirlerinizin kesintisiz biçimde zihninizde akıp dolaşmasına izin verin. İçlerinden en iyisini seçip en güzelini ortaya çıkarma zamanı daha sonra gelecektir. Bu iki süreci birbirinden mutlaka ayırmalısınız.
Erken yargılama Üretici olmak için kendinize fikir üretme ve yenilik yapma izni vermelisiniz, ve bunu yaparken kendinizi yargılamamalısınız. Eğer fikirlerinizi henüz süreç devam ederken çok erken yargılarsanız, işin sonunda daha az üretmiş olursunuz. İlk önce fikirlerinizin kesintisiz biçimde zihninizde akıp dolaşmasına izin verin. İçlerinden en iyisini seçip en güzelini ortaya çıkarma zamanı daha sonra gelecektir. Bu iki süreci birbirinden mutlaka ayırmalısınız.
Cesaret eksikliği

                                    
                                    
                                    Eğer şansınızı denemekten, yeni yollara başvurmaktan ve yapmak istediğiniz şeyde ilerlemekten korkuyorsanız, girmeniz gereken en temel yolları bile çok çetrefilli bulursunuz. Üreticilik, şansını denemeyi ve cesur olmayı gerektirir. Korku ise üreticiliğin en büyük düşmanıdır.
Cesaret eksikliği Eğer şansınızı denemekten, yeni yollara başvurmaktan ve yapmak istediğiniz şeyde ilerlemekten korkuyorsanız, girmeniz gereken en temel yolları bile çok çetrefilli bulursunuz. Üreticilik, şansını denemeyi ve cesur olmayı gerektirir. Korku ise üreticiliğin en büyük düşmanıdır.
Hata yapmaktan kaçmak

                                    
                                    
                                    Hatalardan korkmanız durumunda cesur ve üretici olamazsınız. Hata yapmaktan kaçmayı hedef olarak belirlerseniz, oyunu sessiz ve tutucu bir şekilde oynamaya başlarsınız. Ürettiğiniz iyi fikirlerin, süreç boyunca yaptığınız hatalara değer olduğunu unutmayın.
Hata yapmaktan kaçmak Hatalardan korkmanız durumunda cesur ve üretici olamazsınız. Hata yapmaktan kaçmayı hedef olarak belirlerseniz, oyunu sessiz ve tutucu bir şekilde oynamaya başlarsınız. Ürettiğiniz iyi fikirlerin, süreç boyunca yaptığınız hatalara değer olduğunu unutmayın.
Kendini başkalarıyla kıyaslamak

                                    
                                    
                                    Kendinizi başkalarıyla kıyasladığınız zaman kendi yenilikçi ruhunuz ve hayal gücünüzden mahrum kalırsınız. Kendi standartlarınızı kendiniz belirleyin ve başka hiç kimseyle kıyaslamayın. Kendinize üretmek için izin verin, farklı olun. Bu dünyaya yapacağınız tek eşsiz katkı, sizin üreticiliğiniz olacaktır.
Kendini başkalarıyla kıyaslamak Kendinizi başkalarıyla kıyasladığınız zaman kendi yenilikçi ruhunuz ve hayal gücünüzden mahrum kalırsınız. Kendi standartlarınızı kendiniz belirleyin ve başka hiç kimseyle kıyaslamayın. Kendinize üretmek için izin verin, farklı olun. Bu dünyaya yapacağınız tek eşsiz katkı, sizin üreticiliğiniz olacaktır.
Belirsizlikten rahatsız olmak

                                    
                                    
                                    Birçok insan belirsizlikten korkar, bir şeylerin hep anlam ifade etmesini ister. Oysa üreticilik kesinliği koy verecek cesaret gerektirir. Üreticiliğiniz ancak bu şekilde büyüyüp gelişecektir. Çünkü üreticilik bir alışkanlıktır ve ancak hayal gücünüzü kullandığınız takdirde en iyi şekilde kendini ortaya koyacaktır. Tam anlamıyla üretici olmak için belirsizliklerden ve hatalardan korkmamanız gerekir.
Belirsizlikten rahatsız olmak Birçok insan belirsizlikten korkar, bir şeylerin hep anlam ifade etmesini ister. Oysa üreticilik kesinliği koy verecek cesaret gerektirir. Üreticiliğiniz ancak bu şekilde büyüyüp gelişecektir. Çünkü üreticilik bir alışkanlıktır ve ancak hayal gücünüzü kullandığınız takdirde en iyi şekilde kendini ortaya koyacaktır. Tam anlamıyla üretici olmak için belirsizliklerden ve hatalardan korkmamanız gerekir.
Eleştirileri kişisel almak

                                    
                                    
                                    Geri bildirim her zaman, eleştiri ise kişisel almadığımız müddetçe iyidir. Hepimiz, bize ger bildirim verecek birine ihtiyaç duyarız ve tam olarak bu şekilde gelişme kaydederiz. Dolayısıyla eleştiriden korkmak, büyümekten korkmaktır.
Eleştirileri kişisel almak Geri bildirim her zaman, eleştiri ise kişisel almadığımız müddetçe iyidir. Hepimiz, bize ger bildirim verecek birine ihtiyaç duyarız ve tam olarak bu şekilde gelişme kaydederiz. Dolayısıyla eleştiriden korkmak, büyümekten korkmaktır.
Özgüven eksikliği
Birçok insan belirsizlikten korkar, bir şeylerin hep anlam ifade etmesini ister. Oysa üreticlik kesinliği koy verecek cesaret gerektirir. Üreticiliğiniz ancak bu şekilde büyüyüp gelişecektir. Çünkü üreticilik bir alışkanlıktır ve ancak hayal gücünüzü kullandığınız takdirde en iyi şekilde kendini ortaya koyacaktır.
Özgüven eksikliği Birçok insan belirsizlikten korkar, bir şeylerin hep anlam ifade etmesini ister. Oysa üreticlik kesinliği koy verecek cesaret gerektirir. Üreticiliğiniz ancak bu şekilde büyüyüp gelişecektir. Çünkü üreticilik bir alışkanlıktır ve ancak hayal gücünüzü kullandığınız takdirde en iyi şekilde kendini ortaya koyacaktır.
Fazla düşünmek
Üretici özellikleri olan herkes, çok fazla düşünmenin üreticiliğe düşman olduğunu bilir. Fazla bilgi yoğunluğu, bazen karar vermeyi zorlaştırabilir. Eğer üretmek istiyorsanız unutmayın ki; yeteneğinizi ne kadar beslerseniz, o kadar iyi olursunuz. Dolayısıyla üreticiliğinize zarar veren alışkanlıklarınızı bırakmalısınız.
Fazla düşünmek Üretici özellikleri olan herkes, çok fazla düşünmenin üreticiliğe düşman olduğunu bilir. Fazla bilgi yoğunluğu, bazen karar vermeyi zorlaştırabilir. Eğer üretmek istiyorsanız unutmayın ki; yeteneğinizi ne kadar beslerseniz, o kadar iyi olursunuz. Dolayısıyla üreticiliğinize zarar veren alışkanlıklarınızı bırakmalısınız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >