Uzaylılarla iletişim kurulsa bu kadar fatura gelmez: Vekillerin dudak uçuklatan telefon faturaları

Vekillerin dudak uçuklatan telefon faturaları
Vekillerin dudak uçuklatan telefon faturaları

Geçtiğimiz hafta CHP Adana milletvekili Elif Doğan Türkmen'in 2 milyon liraya yakın haberleşme giderinden sonra diğer vekillerinde faturaları ortaya çıktı. Vekiller haberleşmede sınır tanımayınca faturaya yansıyan rakamlar dudak uçuklattı.

CHP'li Meclis Başkanlık Divanı üyesi Elif Doğan Türkmen'in 2 milyon liraya yaklaşan haberleşme giderlerinden sonra, yine en fazla harcamayı CHP'li üyeler yaptı. İşte listede birinciliği kimselere bırakmayan CHP'li vekiller ve diğer partilerin iletişim ve haberleşme giderleri:

Elif Doğan Türkmen - CHP

                                    Listemizde birinci sırayı açık ara farkla CHP'li Meclis Başkanlık Divanı üyesi Elif Doğan Türkmen alıyor. Türkmen'in 2016 yılı haberleşme ve iletişim faturası 1 milyon 200 bin tl ile ulaşılması güç bir rekorla liderliği kimselere bırakmıyor.

CHP'li Kâtip Üye Elif Doğan Türkmen 
Ocak ayına da hızlı bir giriş yaparak çok konuşulan iletişim ve haberleşme giderlerine bir yenisi daha ekledi. Doğan'ın bu yılın ocak ayına ait iletişim ve haberleşme giderinin de 800 bin lirayı bulduğu öğrenildi.

Elif Doğan Türkmen 1 milyon 200 bin tl lik faturaya itiraz ederek, giderlerin fazlalığından meclis yönetimini sorumlu tuttu ve fahiş fiyata hizmet alındığını öne sürdü.
Elif Doğan Türkmen - CHP Listemizde birinci sırayı açık ara farkla CHP'li Meclis Başkanlık Divanı üyesi Elif Doğan Türkmen alıyor. Türkmen'in 2016 yılı haberleşme ve iletişim faturası 1 milyon 200 bin tl ile ulaşılması güç bir rekorla liderliği kimselere bırakmıyor. CHP'li Kâtip Üye Elif Doğan Türkmen Ocak ayına da hızlı bir giriş yaparak çok konuşulan iletişim ve haberleşme giderlerine bir yenisi daha ekledi. Doğan'ın bu yılın ocak ayına ait iletişim ve haberleşme giderinin de 800 bin lirayı bulduğu öğrenildi. Elif Doğan Türkmen 1 milyon 200 bin tl lik faturaya itiraz ederek, giderlerin fazlalığından meclis yönetimini sorumlu tuttu ve fahiş fiyata hizmet alındığını öne sürdü.
Emre Köprülü​ - CHP

                                    Meclis yönetiminden edinilen bilgilere göre 2016'da en çok harcama yapan ikinci milletvekili CHP'li katip üyelerden Emre Köprülü. CHP'nin Tekirdağ milletvekili olan Köprülü yaptığı 373.4 bin tl harcama ile listemizde ikinci sırada yer almaya hak kazanıyor.
Emre Köprülü​ - CHP Meclis yönetiminden edinilen bilgilere göre 2016'da en çok harcama yapan ikinci milletvekili CHP'li katip üyelerden Emre Köprülü. CHP'nin Tekirdağ milletvekili olan Köprülü yaptığı 373.4 bin tl harcama ile listemizde ikinci sırada yer almaya hak kazanıyor.
Özcan Purçu - CHP

                                    En çok iletişim ve haberleşme harcaması yapan milletvekili listesinde CHP fırtınası devam ediyor. Türkiye'nin ilk ve Avrupa'nın üçüncü Roman milletvekili olan CHP İzmir milletvekili  Özcan Purçu ise 181.9 bin liralık haberleşme harcaması yaptı.
Özcan Purçu - CHP En çok iletişim ve haberleşme harcaması yapan milletvekili listesinde CHP fırtınası devam ediyor. Türkiye'nin ilk ve Avrupa'nın üçüncü Roman milletvekili olan CHP İzmir milletvekili Özcan Purçu ise 181.9 bin liralık haberleşme harcaması yaptı.
Levent Gök - CHP

                                    Listemizde dördüncü sırayı Meclisin sivri dilli vekillerinden olan CHP grup başkanvekili Levent Gök yer alıyor. CHP Ankara milletvekili olan Gök'ün haberleşme ve iletişim faturası 32 bin 957 lira.
Levent Gök - CHP Listemizde dördüncü sırayı Meclisin sivri dilli vekillerinden olan CHP grup başkanvekili Levent Gök yer alıyor. CHP Ankara milletvekili olan Gök'ün haberleşme ve iletişim faturası 32 bin 957 lira.
Engin Altay - CHP 

                                    Haberleşme ve iletişim giderlerinde faturalar yavaş yavaş düşmeye başladı. Listenin beşinci sırasında CHP'nin bir diğer grupbaşkanvekili olan Engin Altay yer alıyor. CHP Sinop milletvekili olan Altay'ın faturası 25 bin lira.
Engin Altay - CHP Haberleşme ve iletişim giderlerinde faturalar yavaş yavaş düşmeye başladı. Listenin beşinci sırasında CHP'nin bir diğer grupbaşkanvekili olan Engin Altay yer alıyor. CHP Sinop milletvekili olan Altay'ın faturası 25 bin lira.
Tufan Köse - CHP

                                    CHP durmuyordu.. Harcamaya devam ediyordu... Sıradaki en çok harcamayı yapan vekil CHP'li idare amiri Tufan Köse oldu. CHP'nin Çorum milletvekili olan Köse'nin meclis'e 22 bin 300 liralık haberleşme faturası çıkardı. Böylece Köse CHP'nin meclise en düşük faturayı çıkartmış oldu. Alkışlar Tufan Köse'ye...
Tufan Köse - CHP CHP durmuyordu.. Harcamaya devam ediyordu... Sıradaki en çok harcamayı yapan vekil CHP'li idare amiri Tufan Köse oldu. CHP'nin Çorum milletvekili olan Köse'nin meclis'e 22 bin 300 liralık haberleşme faturası çıkardı. Böylece Köse CHP'nin meclise en düşük faturayı çıkartmış oldu. Alkışlar Tufan Köse'ye...
Erkan Akçay - MHP

                                    CHP'li milletvekillerinin kabarık faturalarının ardından sıra farklı bir partimizin milletvekiline geldi. MHP'nin Manisa milletvekili ve grup başkanvekili olan Erkan Akçay'ın meclise haberleşme faturası 13 bin 204 lira,
Erkan Akçay - MHP CHP'li milletvekillerinin kabarık faturalarının ardından sıra farklı bir partimizin milletvekiline geldi. MHP'nin Manisa milletvekili ve grup başkanvekili olan Erkan Akçay'ın meclise haberleşme faturası 13 bin 204 lira,
Zihni Açba - MHP

                                    MHP'nin Sakarya milletvekili olan Zihni Açba 13 bin 199 liralık iletişim harcaması ile listemize giriyor.
Zihni Açba - MHP MHP'nin Sakarya milletvekili olan Zihni Açba 13 bin 199 liralık iletişim harcaması ile listemize giriyor.
İlknur İnceöz - AK Parti

                                    AK Parti Aksaray milletvekili ve AK Parti'nin Grup Başkanveki olan İlknur İnceöz'ün 2016 yılı haberleşme ve iletişim gider faturası 11 bin 776 tl
İlknur İnceöz - AK Parti AK Parti Aksaray milletvekili ve AK Parti'nin Grup Başkanveki olan İlknur İnceöz'ün 2016 yılı haberleşme ve iletişim gider faturası 11 bin 776 tl
İdris Baluken - HDP

                                    HDP eski grup başkanvekili İdris Baluken'in haberleşme faturası 9 bin 212 lira(10 aylık)
İdris Baluken - HDP HDP eski grup başkanvekili İdris Baluken'in haberleşme faturası 9 bin 212 lira(10 aylık)
Ahmet Gündoğdu - AK Parti

                                    AK Partili idare amiri görevini yürüten AK Parti'nin Ankara milletvekili Ahmet Gündoğdu'nun 2016 yılı haberleşme ve iletişim gider faturası 7 bin 69 lira,
Ahmet Gündoğdu - AK Parti AK Partili idare amiri görevini yürüten AK Parti'nin Ankara milletvekili Ahmet Gündoğdu'nun 2016 yılı haberleşme ve iletişim gider faturası 7 bin 69 lira,
Pervin Buldan - HDP

                                    Meclis yönetiminden edinilen bilgilere göre, HDP'li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan'ın haberleşme ve iletişim faturası 7 bin 11 lira.
Pervin Buldan - HDP Meclis yönetiminden edinilen bilgilere göre, HDP'li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan'ın haberleşme ve iletişim faturası 7 bin 11 lira.
Ayşenur Bahçekapılı -  AK Parti

                                    Listenin yavaş yavaş sonlarına doğru geliyoruz vekillerin 2016 yılı haberleşme ve iletişim giderlerinde sıra AK Partili Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın faturasında. AK Parti'nin İstabul milletvekili olan Bahçekapılı'nın meclise faturası 6 bin 338 tl.
Ayşenur Bahçekapılı - AK Parti Listenin yavaş yavaş sonlarına doğru geliyoruz vekillerin 2016 yılı haberleşme ve iletişim giderlerinde sıra AK Partili Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın faturasında. AK Parti'nin İstabul milletvekili olan Bahçekapılı'nın meclise faturası 6 bin 338 tl.
 Naci Bostancı - AK Parti

                                    Mecliste haberleşme ve iletişim giderlerinde son sıra AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın oluyor. AK Parti Amasya milletvekili olan Bostancı'nın haberleşme faturası 5 bin 695 lira.
Naci Bostancı - AK Parti Mecliste haberleşme ve iletişim giderlerinde son sıra AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın oluyor. AK Parti Amasya milletvekili olan Bostancı'nın haberleşme faturası 5 bin 695 lira.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman

                                    En çok harcama yapması beklenen kişilerden olmasına rağmen listenin en alt sıralarında yer alan TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 2016 yılı haberleşme gideri ise 7 bin 500 lira olarak kayıtlara geçti.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman En çok harcama yapması beklenen kişilerden olmasına rağmen listenin en alt sıralarında yer alan TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 2016 yılı haberleşme gideri ise 7 bin 500 lira olarak kayıtlara geçti.
 Haberleşme giderlerine yönelik siyasetçilerden gelen açıklamalar

                                    AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş:  Başkanlık Divanı üyeleri ile bir kısım milletvekillerinin haberleşme giderlerinin sınırsız olmasıyla ilgili bir kararın bulunduğunu, ancak bu kararın ölçüsüzlük anlamına gelmemesi gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: Katip üyelerin haberleşme giderlerine de sınırlandırma getirilmesi gerektiğini, sınırsız bir harcama olamayacağını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Türkmen'in iletişim giderlerine ilişkin "Harcama kabul edilebilir sınırların çok üstünde" değerlendirmesinde bulundu.
Haberleşme giderlerine yönelik siyasetçilerden gelen açıklamalar AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: Başkanlık Divanı üyeleri ile bir kısım milletvekillerinin haberleşme giderlerinin sınırsız olmasıyla ilgili bir kararın bulunduğunu, ancak bu kararın ölçüsüzlük anlamına gelmemesi gerektiğini söyledi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: Katip üyelerin haberleşme giderlerine de sınırlandırma getirilmesi gerektiğini, sınırsız bir harcama olamayacağını söyledi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Türkmen'in iletişim giderlerine ilişkin "Harcama kabul edilebilir sınırların çok üstünde" değerlendirmesinde bulundu.
 TBMM Başkanlık Divanının önümüzdeki günlerde toplanarak yeni bir karar alması bekleniyor

                                    Milletvekillerinin haberleşme giderlerinin Meclis bütçesinden ödenmesi uygulamasına yönelik TBMM Başkanlık Divanının önümüzdeki günlerde toplanarak yeni bir karar alması bekleniyor. Meclis yönetimi, divan üyeleri, grup başkanvekilleri ve komisyon başkanlarının iletişim giderlerine de sınır getirilmesi konusunda çalışma yapıyor.
TBMM Başkanlık Divanının önümüzdeki günlerde toplanarak yeni bir karar alması bekleniyor Milletvekillerinin haberleşme giderlerinin Meclis bütçesinden ödenmesi uygulamasına yönelik TBMM Başkanlık Divanının önümüzdeki günlerde toplanarak yeni bir karar alması bekleniyor. Meclis yönetimi, divan üyeleri, grup başkanvekilleri ve komisyon başkanlarının iletişim giderlerine de sınır getirilmesi konusunda çalışma yapıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >