Vatan gazetesi yayın hayatına veda etti

Vatan Gazetesi Milliyet'in hafta sonu eki olarak çıkacak.
Vatan Gazetesi Milliyet'in hafta sonu eki olarak çıkacak.

Vatan Gazetesi'nin 1 Kasım tarihi itibarıyla son baskısını yapacağı belirtildi. "Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanlığı" ile çalışanlara gönderilen yazıda gazetenin bundan böyle grubun bir başka gazetesi olan Milliyet'in haftasonu eki olarak çıkacağı, GazeteVatan.com’un dijital ortamda yayınını sürdüreceği açıklandı. Dijital medyayı tercih edenlerin oranı arttıkça yazılı basına rağbet azalıyor.Bazı gazeteler iyiden iyiye azalan reklam gelirleri ve tiraj düşüşü nedeni ile yayın hayatına son vermek zorunda kalıyor. Vatan gazetesiyle birlikte yayın hayatına son veren bazı gazeteleri derledik.

Vatan Gazetesi'nin yarın, 1 Kasım itibarıyla son baskısını yapacağı ve Demirören Grubu'na ait bir başka gazete olan Milliyet'in haftasonu eki olarak yayımlanacağı belirtildi.

Yarın son kez okuyucusuyla buluşacak Vatan Gazetesi, 2002 yılında Doğan Medya Grubu bünyesinde kurulmuş ve 2011 yılında Demirören Karacan ortak girişime grubuna 26 milyon dolara satılmıştı.

Gazetenin yazarlarından Ercan İnan Twitter'dan gazetenin kapatılacağını duyurdu. İnan, "Bugün Vatan'ın son günü yarından sonra vatansız, dünya vatandaşıyız" diye yazdı.

"Hafta sonu ekine dönüştürülecek"

  • Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanlığı imzasıyla çalışanlara gönderilen mesajda, gazetenin Milliyet'in hafta sonu ekine dönüştürüleceği bildirildi.
  • Açıklamada Vatan’ın e–gazete uygulaması devam edeceği, GazeteVatan.com’un ise dijital ortamda yayınını sürdüreceği belirtildi.

Dijital medyayı tercih edenlerin sayısı arttıkça gazete bayiinden gazete almaya gidenler azalıyor. İnsanlar haber alma ihtiyaçlarını günümüzde ceplerinde taşıdıkları akıllı telefonlarıyla giderebiliyor. Özellikle genç nüfus akıllı telefondan haberlere ulaşıyor, buradan besleniyor.

Hal böyle olunca bazı gazeteler iyiden iyiye azalan reklam gelirleri ve tiraj düşüşü nedeni ile yayın hayatına son vermek zorunda kalıyor.

Son dönemlerde yayın hayatına son veren gazeteleri sizler için derledik.

Gazete Habertürk
1 Mart 2009 tarihinde dev bir matbaa yatırımı ile yayın hayatına başlayan Gazete Habertürk  son dönemlerinde  artan girdi maliyetleri ve dijital medyanın kağıt gazetelere sağladığı üstünlük nedeniyle yayın hayatına veda etmişti. 

  


  
Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kenan Tekdağ çalışanlara yönelik yayınladığı uzun mesajında; reklam pazarının dijital medya ve TV'lere yoğunlaştığı bir dönemde bir gazete ile devam etmenin artık katlanılamaz maliyetleri olduğunu anlatarak kağıt (print) medyadan çıkarak artık Habertürk markası ile yola dijital medyada devam edeceklerini duyurmuştu.
Gazete Habertürk 1 Mart 2009 tarihinde dev bir matbaa yatırımı ile yayın hayatına başlayan Gazete Habertürk son dönemlerinde artan girdi maliyetleri ve dijital medyanın kağıt gazetelere sağladığı üstünlük nedeniyle yayın hayatına veda etmişti. Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kenan Tekdağ çalışanlara yönelik yayınladığı uzun mesajında; reklam pazarının dijital medya ve TV'lere yoğunlaştığı bir dönemde bir gazete ile devam etmenin artık katlanılamaz maliyetleri olduğunu anlatarak kağıt (print) medyadan çıkarak artık Habertürk markası ile yola dijital medyada devam edeceklerini duyurmuştu.
Yeni Yüzyıl Gazetesi 
5 Kasım 2015'te Türkiye Hepimizindir sloganıyla yayın hayatına başlayan Yeni Yüzyıl Gazetesi kâğıt baskısına 15 Mayıs 2016’da yazılı basına veda etmişti. Yayın hayatını dijitalde sürdürme kararı alan gazete, son kağıt baskısında "Bu bir veda değil, bir Fatiha'dır" başlığıyla çıkmıştı.
Yeni Yüzyıl Gazetesi 5 Kasım 2015'te Türkiye Hepimizindir sloganıyla yayın hayatına başlayan Yeni Yüzyıl Gazetesi kâğıt baskısına 15 Mayıs 2016’da yazılı basına veda etmişti. Yayın hayatını dijitalde sürdürme kararı alan gazete, son kağıt baskısında "Bu bir veda değil, bir Fatiha'dır" başlığıyla çıkmıştı.
Radikal 
1996’da yayın hayatına başlayan ve Radikal İki, Radikal Kitap ve Radikal Hayat isimli ekleri bulunan Doğan Yayın Holding’e ait olan Radikal 17 Ekim 2010 tarihine kadar normal boylarda gazete olarak basılmıştı. Gazete, 17 Ekim 2010 tarihinden itibaren ise büyük bir değişim geçirdiği iddiasıyla tabloid boyda yayınlamaya başlamış; bu da yalnızca 4 sene sürmüştü. Radikal basını gazetesini basılı yayının geride kaldığı ve geleceğin dijitalde olduğu iddiasıyla 21 Haziran 2014 tarihinde sonlandırıp dijital gazeteciliğe geçmişti. Daha sonradan da ekonomik gerekçeler sebep gösterilerek internet sitesi kapatıldı.
Radikal 1996’da yayın hayatına başlayan ve Radikal İki, Radikal Kitap ve Radikal Hayat isimli ekleri bulunan Doğan Yayın Holding’e ait olan Radikal 17 Ekim 2010 tarihine kadar normal boylarda gazete olarak basılmıştı. Gazete, 17 Ekim 2010 tarihinden itibaren ise büyük bir değişim geçirdiği iddiasıyla tabloid boyda yayınlamaya başlamış; bu da yalnızca 4 sene sürmüştü. Radikal basını gazetesini basılı yayının geride kaldığı ve geleceğin dijitalde olduğu iddiasıyla 21 Haziran 2014 tarihinde sonlandırıp dijital gazeteciliğe geçmişti. Daha sonradan da ekonomik gerekçeler sebep gösterilerek internet sitesi kapatıldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >