Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun 5 maddede Türkiye sevgisi

 Venezuela lideri Nicolas Maduro
Venezuela lideri Nicolas Maduro

ABD’nin kıskacı altındaki tansiyonun dünden beri düşmediği Venezuela'da seçilmiş Devlet Başkanı Maduro, en büyük desteği Türkiye’den görüyor. 5 maddede Maduro’nun Türkiye sevgisini aktardık.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, devlet başkanlığı yemini ederek ülkenin "geçici devlet başkanlığı" görevini üstlendiğini açıklarken ABD Başkanı Donald Trump, Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını duyurdu. Bunun üzerine Venezuela lideri Nicolas Maduro ABD’yle diplomatik ilişkilerini kesti.

Başkent Karakas'taki Miraflores Başkanlık Sarayı'nın önünde toplanan ve kendisini destekleyen kalabalığa hitap eden Maduro, Türkiye'nin kendisine destek verdiğini şu ifadelerle anlattı:

  • "Türkiye Cumhurbaşkanı beni aradı ve Sayın Başkan, arkadaşım, ilerlemeye devam edin. Venezuela halkına da Türkiye halkının ve Cumhurbaşkanı'nın desteğinin arkalarında olduğunu söyle dedi. Bugün tarihi bir gün"

İşte 5 maddede Maduro’nun Türkiye sevgisi…

Maduro, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin törenine katıldı

                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 24 Haziran’da yapılan seçimin ardından gerçekleşen yemin törenine Venezuela lideri Nicolas Maduro da katılmıştı.

  
Sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan’ın yemin etme törenine ilişkin paylaşımda bulunan Maduro, "Şu anda, Venezuela'nın dostu ve yeni çok kutuplu dünyanın lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin etme törenine katılmak için Türkiye'ye seyahat ediyorum" yorumunu yapmıştı.
Maduro, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin törenine katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 24 Haziran’da yapılan seçimin ardından gerçekleşen yemin törenine Venezuela lideri Nicolas Maduro da katılmıştı. Sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan’ın yemin etme törenine ilişkin paylaşımda bulunan Maduro, "Şu anda, Venezuela'nın dostu ve yeni çok kutuplu dünyanın lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin etme törenine katılmak için Türkiye'ye seyahat ediyorum" yorumunu yapmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İstiklal Marşı jesti

                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro tarafından resmi törenle karşılanmıştı. Törende Venezuelalı askerler, İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okumuştu. 
  
Bağımsız ülkeler hattında Türkiye'nin lider olduğunu belirten Maduro, "Türkiye, Avrasya bölgesinde lider. Türkiye, dünyayı tekrar uyandırdı" şeklinde konuşmuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İstiklal Marşı jesti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro tarafından resmi törenle karşılanmıştı. Törende Venezuelalı askerler, İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okumuştu. Bağımsız ülkeler hattında Türkiye'nin lider olduğunu belirten Maduro, "Türkiye, Avrasya bölgesinde lider. Türkiye, dünyayı tekrar uyandırdı" şeklinde konuşmuştu.
Maduro’nun Türk bayrağı hassasiyeti

                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G20 Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Arjantin'den sonra Latin Amerika ülkesi Venezuela'yı ziyaret etmişti. 

  
Tören sırasında Venezuelalı çocuklar ellerinde her iki ülkenin bayraklarıyla tören alanında hazır bulunmuştu. 

  
Maduro'nun Türk bayraklarıyla törene katılan çocukların elinden rüzgar nedeniyle yere düşen bayrağı kaldırması dikkati çekmişti.
Maduro’nun Türk bayrağı hassasiyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G20 Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Arjantin'den sonra Latin Amerika ülkesi Venezuela'yı ziyaret etmişti. Tören sırasında Venezuelalı çocuklar ellerinde her iki ülkenin bayraklarıyla tören alanında hazır bulunmuştu. Maduro'nun Türk bayraklarıyla törene katılan çocukların elinden rüzgar nedeniyle yere düşen bayrağı kaldırması dikkati çekmişti.
Maduro’nun ‘Diriliş Ertuğrul’ ilgisi

                                    Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, TRT'nin 65 ülkede seyredilen dizisi "Diriliş Ertuğrul"un Beykoz'daki setini ziyaret etmişti. 

  
Kendisini karşılayan oyunculara dizideki adlarıyla hitap eden ve onlarla şakalaşan Venezuela Devlet Başkanı, platodaki demirci bölümünde demir dövmüştü.

  
Maduro, diziyi gerçekten çok beğenerek izlediklerini belirterek, "Çünkü insani değerlere dokunan, çok derinlere dokunmayı becerebilen bir dizi. Gerçeğin ve adaletin peşinde, onları arayarak geçen bir mücadele. Sadakat, halka sadakat her şeyden önce çok güzel. Çok da güzel prodüksiyonu olan bir dizi. Tekniği, oyunculuğu ve yönetimi kusursuz. O yüzden de bu kadar kusursuz iş çıkaran senaristlerinden yönetmenine, prodüksiyonuna kadar arkadaşlarıma, 'Gelin Venezuela’da ortak bir projeye imza atalım.' dedim." ifadelerini kullanmıştı.
Maduro’nun ‘Diriliş Ertuğrul’ ilgisi Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, TRT'nin 65 ülkede seyredilen dizisi "Diriliş Ertuğrul"un Beykoz'daki setini ziyaret etmişti. Kendisini karşılayan oyunculara dizideki adlarıyla hitap eden ve onlarla şakalaşan Venezuela Devlet Başkanı, platodaki demirci bölümünde demir dövmüştü. Maduro, diziyi gerçekten çok beğenerek izlediklerini belirterek, "Çünkü insani değerlere dokunan, çok derinlere dokunmayı becerebilen bir dizi. Gerçeğin ve adaletin peşinde, onları arayarak geçen bir mücadele. Sadakat, halka sadakat her şeyden önce çok güzel. Çok da güzel prodüksiyonu olan bir dizi. Tekniği, oyunculuğu ve yönetimi kusursuz. O yüzden de bu kadar kusursuz iş çıkaran senaristlerinden yönetmenine, prodüksiyonuna kadar arkadaşlarıma, 'Gelin Venezuela’da ortak bir projeye imza atalım.' dedim." ifadelerini kullanmıştı.
Türkiye, Venezuela Uluslararası Kitap Fuarı'nda onur konuğu oldu

                                    Türkiye, Venezuela Uluslararası Kitap Fuarı'nın (FILVEN) onur konuğu olarak yer almıştı.  Devlet Başkanı Maduro yaptığı açış konuşmasında, Türk halkının ve tarihinin güzelliklerini tanımak için Türkiye'yi FILVEN'e davet ettiğini vurgulamıştı. 

  
Venezuela ve Türkiye arasında insani bir diyalog bulunduğuna dikkat çeken Maduro, "Türkiye'nin tarihini, halkını, kültürünü, güzelliğini ve çeşitliliğini seviyorum." ifadelerini kullanmıştı.
Türkiye, Venezuela Uluslararası Kitap Fuarı'nda onur konuğu oldu Türkiye, Venezuela Uluslararası Kitap Fuarı'nın (FILVEN) onur konuğu olarak yer almıştı. Devlet Başkanı Maduro yaptığı açış konuşmasında, Türk halkının ve tarihinin güzelliklerini tanımak için Türkiye'yi FILVEN'e davet ettiğini vurgulamıştı. Venezuela ve Türkiye arasında insani bir diyalog bulunduğuna dikkat çeken Maduro, "Türkiye'nin tarihini, halkını, kültürünü, güzelliğini ve çeşitliliğini seviyorum." ifadelerini kullanmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >