Web tarayıcılardaki "formu otomatik doldur" sistemi kredi kartı bilgilerinin çalınmasına sebep oluyor

Google Chrome ve Safari web tarayıcılarının "formu otomatik doldur" özelliği milyonlarca kullanıcı için büyük tehdit oluşturuyor.

Web sayfaları, internet gezintileri sırasında kullanıcılardan birçok farklı hususta veri topluyor. Bunların başında elbette kullanıcı adı ve şifreler geliyor. Ancak ek olarak bazı durumlarda kimlik numarası, kişisel bilgiler ve banka hesaplarıyla ilgili detaylar da istenebiliyor. Bu bilgiler bir kez girildiğinde web tarayıcılarının veri saklama özelliği sayesinde veriler hafızaya atılıyor. Ancak bu sistemin Google Chrome ve Safari'de büyük tehdit oluşturduğu ortaya çıktı. Yani her iki web tarayıcısının da "formu otomatik doldur" sistemi güvenlik riski oluşturuyor.

Özellikle kredi kartı bilgilerinin hafızaya kaydedildiği durumlar, hacker'ların ekmeğine yağ sürüyor. Kullanıcıların şimdilik her iki web tarayıcısında da bu sistemi tamamen devre dışı bırakması isteniyor.
Google Chrome'da formu otomatik doldurma nasıl kapatılır?

                                    İlk olarak "Settings" kısmına erişmeniz yeterli. Ardından "Passwords and forms" kısmındaki tüm seçenekleri kaldırarak işlemi kolayca ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Google Chrome'da formu otomatik doldurma nasıl kapatılır? İlk olarak "Settings" kısmına erişmeniz yeterli. Ardından "Passwords and forms" kısmındaki tüm seçenekleri kaldırarak işlemi kolayca ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Safari'de formu otomatik doldurma nasıl kapatılır?

                                    Bu işlemi gerçekleştirmek için ilk olarak "Settings" yani "Ayarlar" kısmına erişmek gerekiyor. Akabinde ekstra bir güvenlik önlemi almak amaçlı "AutoFill" bölümü üzerinden kişisel bilgiler, şifre, kredi kart ve diğer formların otomatik doldurulma seçeneklerinin tamamını kaldırabilirsiniz. Ancak dilerseniz yalnızca kredi kartı kısmındaki onayı da kaldırarak hacker'ların hedefi olmaktan çıkabilirsiniz.
Safari'de formu otomatik doldurma nasıl kapatılır? Bu işlemi gerçekleştirmek için ilk olarak "Settings" yani "Ayarlar" kısmına erişmek gerekiyor. Akabinde ekstra bir güvenlik önlemi almak amaçlı "AutoFill" bölümü üzerinden kişisel bilgiler, şifre, kredi kart ve diğer formların otomatik doldurulma seçeneklerinin tamamını kaldırabilirsiniz. Ancak dilerseniz yalnızca kredi kartı kısmındaki onayı da kaldırarak hacker'ların hedefi olmaktan çıkabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >