WhatsApp Hikayeler özelliği nasıl kullanılır?

whatsapp durum
whatsapp durum

Son gelen güncelleştirmeyle birlikte WhatsApp'ın Hikayeler özelliği aktif hale geldi. Peki ama bu özellik nasıl kullanılır?

WhatsApp, sosyal ağ olma yolunda hızla ilerliyor. Anlık mesajlaşma uygulamasının özellikle son birkaç haftadır Instagram ve Snapchat'te olduğu gibi "Hikayeler" özelliği kazanacağı üzerinde duruluyordu. Son olarak yayınlanan güncelleştirmeyle birlikte WhatsApp kullanıcıları bu desteği kazandı. Artık WhatsApp üzerinden "Durum" seçeneği üzerinden anlık paylaşımlar yapılabilecek.
WhatsApp'a "Hikayeler" özelliği geldi!
Elbette bu özelliği kullanacak kişilerin öncelikle uygulamayı güncellemesi gerekiyor. Eğer otomatik güncelleştirme kapalıysa App Store ya da Google Play üzerinden WhatsApp'ı doğrudan mağazalar vasıtasıyla güncelleyebilirsiniz.
Bu aşamadan sonra uygulamaya giriş yapıldığında öncelikle alttaki seçenekler vasıtasıyla "Durum" bölümüne gelmek gerekiyor. Eğer herhangi bir durum ya hikaye eklemek istiyorsanız buradan "Durumum" simgesine tıklayarak, ön ya da arka kamera vasıtasıyla fotoğraf çekebilir ya da doğrudan galeri üzerinden daha önceden çekilen herhangi bir fotoğrafı, videoyu ya da GIF'i paylaşabilirsiniz.


Bu yeni özellik kısa süre içinde kullanıcılardan tepki görmeye başladı.
WhatsApp'a tepki yağıyor: Ayağını denk al Zuckerberg
WhatsApp durumumu kimler görebilir?

                                    
                                    
                                    En önemli sorulardan birisi ise gizlilik özellikleri. Yani paylaşılan durumlar kimler tarafından görülebiliyor? Durum bölümündeyken sol üstte yer alan "Gizlilik" düğmesi sayesinde bu detayları belirleyebilirsiniz. Burada üç farklı seçim şansı sunuluyor. 

Kişilerim: WhatsApp'ta kayıtlı olan tüm mevcut kişiler durumlarınızı görüntüleyebilir.
Şunlar Hariç Kişilerimle Paylaş: Eğer bazı kişilerin durumunuzu görmesini istemiyorsanız bu seçenek üzerinden kişileri belirleyebilirsiniz.
Sadece Şu Kişilerle Paylaş: Bu sayede ise yalnızca seçtiğiniz kişilerle WhatsApp durumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Bu hususta en altta da ufak bir not yer alıyor; yapılacak değişiklikler gönderilen durumları kapsamıyor. Yani öncelikle gizlilik ayarını yapıp akabinde durum paylaşımı yapılması şart. Elbette paylaşılan tüm içerikler diğer platformlarda olduğu gibi 24 saat sonra otomatik olarak kayboluyor.
WhatsApp durumumu kimler görebilir? En önemli sorulardan birisi ise gizlilik özellikleri. Yani paylaşılan durumlar kimler tarafından görülebiliyor? Durum bölümündeyken sol üstte yer alan "Gizlilik" düğmesi sayesinde bu detayları belirleyebilirsiniz. Burada üç farklı seçim şansı sunuluyor. Kişilerim: WhatsApp'ta kayıtlı olan tüm mevcut kişiler durumlarınızı görüntüleyebilir. Şunlar Hariç Kişilerimle Paylaş: Eğer bazı kişilerin durumunuzu görmesini istemiyorsanız bu seçenek üzerinden kişileri belirleyebilirsiniz. Sadece Şu Kişilerle Paylaş: Bu sayede ise yalnızca seçtiğiniz kişilerle WhatsApp durumlarınızı paylaşabilirsiniz. Bu hususta en altta da ufak bir not yer alıyor; yapılacak değişiklikler gönderilen durumları kapsamıyor. Yani öncelikle gizlilik ayarını yapıp akabinde durum paylaşımı yapılması şart. Elbette paylaşılan tüm içerikler diğer platformlarda olduğu gibi 24 saat sonra otomatik olarak kayboluyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >