WordPress'e sanal gerçeklik desteği geliyor

WordPress, VR ve 360 derece içeriklere destek verecek. Böylece uyumlu cihazlar sayesinde web sayfalarında sanal gerçeklik içerikleri görüntülemek mümkün olacak.

Sanal gerçeklik teknolojileri, her alanda olduğu gibi internet ortamındaki içerik yönetim sistemlerini de harekete geçirdi. Son olarak WordPress, sanal gerçeklik içerikleri için destek sağlayacağını ve gerekli çalışmaların başlatıldığını bildirdi.
Eklenti desteğine gerek kalmayacak
Tamamen açık kaynak kodlu olarak tasarlanan ve ücretsiz olarak sunulan WordPress, sanal gerçeklik ve 360 derece içerik desteğiyle birlikte web sayfalarına bu tarz içeriklerin eklenmesine imkan sağlayacak. Yani böylece uyumlu cihazlar üzerinden WordPress sitelerdeki VR içerikleri görüntülemek mümkün olacak. 

Üstelik bu özellik WordPress'in kendisine entegre edilecek; yani sisteme üçüncü parti bir eklenti ya da uygulama kurmaya gerek kalmayacak. WordPress'in bu aşamayı tamamlamasıyla birlikte web sitesi yöneticilerinin ve içerik üreticilerinin sanal gerçeklik alanında adım atması bekleniyor. 

İlk etapta Başta 
HTC Vive olmak üzere Oculus Rift ve Google Cardboard'a destek sunulacak. Ancak zamanla daha fazla sanal gerçeklik cihazının destekleneceği belirtiliyor.
Eklenti desteğine gerek kalmayacak Tamamen açık kaynak kodlu olarak tasarlanan ve ücretsiz olarak sunulan WordPress, sanal gerçeklik ve 360 derece içerik desteğiyle birlikte web sayfalarına bu tarz içeriklerin eklenmesine imkan sağlayacak. Yani böylece uyumlu cihazlar üzerinden WordPress sitelerdeki VR içerikleri görüntülemek mümkün olacak. Üstelik bu özellik WordPress'in kendisine entegre edilecek; yani sisteme üçüncü parti bir eklenti ya da uygulama kurmaya gerek kalmayacak. WordPress'in bu aşamayı tamamlamasıyla birlikte web sitesi yöneticilerinin ve içerik üreticilerinin sanal gerçeklik alanında adım atması bekleniyor. İlk etapta Başta HTC Vive olmak üzere Oculus Rift ve Google Cardboard'a destek sunulacak. Ancak zamanla daha fazla sanal gerçeklik cihazının destekleneceği belirtiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >