Yavru filin yakıldığı anın fotoğrafına ödül verildi!

Yakılan fil yetişkin bir fille kaçarken görünüyor.
Yakılan fil yetişkin bir fille kaçarken görünüyor.

Hindistan'da köylüler tarafından yakılan yavru filin fotoğrafı, Sanctuary Nature Vakfı tarafından ödüllendirildi. "Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafı" ödülü filin yakılma anını gösteren fotoğrafa verildi.

Hindistan'da köylüler tarafından yakılan bir yavru filin kaçış fotoğrafını çeken Biplab Hazra, Sanctuary Nature Vakfı'nın düzenlediği yarışmada "Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafı" ödülüne layık görüldü.

Fotoğraf, ülkenin doğusundaki Batı Bengal eyaletinde çekildi. Fotoğrafta, vücudunun bir bölümü alevler içinde olan yavru fil, yetişkin bir fille kaçarken görünüyor. Fili katranla ateşe veren kalabalığın da kaçtığı görünen fotoğrafta kaçan fillerin akıbeti bilinmiyor.

Yakılan fil yetişkin bir fille kaçarken görünüyor.
Yakılan fil yetişkin bir fille kaçarken görünüyor.

Doğal yaşamı koruma vakfı Sanctuary Nature'a ait Sanctuary dergisinde yayımlanan fotoğrafta "Bu aşağılama, bölgede sıradan bir görüntü" deniyor.

Biplab Hazra, yavru filin çığlıklar içinde kaçtığını belirterek "Bu bölge, yüzyıllardır burada yaşayan akıllı, narin ve sosyal hayvanlar olan filler için cehennem oldu" dedi.

Bölgede, ormansızlaşma, madencilik ve ordunun Maocu gerillalara karşı yürüttüğü operasyonlar sonucu doğal yaşam alanları giderek daralan filler köylülerin ekinlerine zarar veriyor. Fillerin saldırısı sonucu sık sık insan ölümleri de görülüyor. Hindistan Çevre Bakanlığı'na göre, geçen yıl Batı Bengal'de filler 108 kişinin ölümüne bsebep oldu.

"Fillere işkence yapılıyor"

Ancak bölgede fil nüfusunun giderek azaldığı belirtilirken, Mainak Mazumder adlı bir köylü, bölgedeki fillerin yaşam alanlarının tahrip edilmesinden köylülerin sorumlu olduğunu öne sürerek "Filler, korkunç saldırı ve işkencelere maruz kalıyor" dedi.

Mazumder, fillerin tarlalarda büyük tahribata yol açtığını ve hayvanların köylere indiği zamanlarda sıradan insanların hayatlarını kaybettiğini vurguluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >