YSK Başkanı'ndan açıklama

YSK Başkanı Sadi Güven
YSK Başkanı Sadi Güven

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven 23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak"19 bin 910 sandık tarandı.Şu an itibariyle resmi rakamları netleşmediği için sizlerle paylaşmıyorum. İtiraz süreci var, daha önceki seçimlerde belirttiğim gibi. İtiraz süreci bittiğinde mazbata hak edene teslim edilecek" dedi.

Sadi Güven'in açıklamalarından satır başları;

"Seçim sonuçlanmıştır. 31 bin 342 sandıkta oy kullanma hakkına sahip seçmenler oylarını kullanmıştır. Sükunet içinde gerçekleşmiştir. Sayım ve döküm işlemleri sonucu tutulan cetvel ilçe seçim kurullarına teslim edilmiş ve ilçe seçim birleştirmeye eslim edilmiştir. YSK'ya geldiği anda eş zamanlı siyasi partilerle paylaşılmaktadır. Sonuçlarını ilanı ile birlikte internet sitemizde ıslak imzalı vatandaşlarımızın erişimine sunulmaktadır. Bu da en kısa sürede vatandaşlarımızın incelemesine açılacaktır.

Yayın yasağı kalkmadan sonuç açıklayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Seçimde emeği geçen siyasi parti, merkez ve taşra teşkilatı, DMO'ya bakanlıklarımıza güvenlik güçlerimize teşekkür ederiz. Resmi olarak sitemize taranan sandık sonuç sayısı yüzde 65 civarında. Yarım saat içerisinde sandıkların tümü işlemiş olacak. Taranan sandık sonuçları sistemimize düştüğünde siyasi partilerimizle paylaşılacak.

Şu an itibariyle resmi rakamları netleşmediği için sizlerle paylaşmıyorum. İtiraz süreci var, daha önceki seçimlerde belirttiğim gibi. İtiraz süreci bittiğinde mazbata hak edene teslim edilecek."

  • Binali Yıldırım'dan ilk açıklama
  • "Saat 19.16. YSK seçimlerin sonuçlarıyla ilgili yasağı kaldırmış bulunuyor. Şu an itibarıyla seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum"
  • Ekrem İmamoğlu: Seçim sonucu hayırlı olsun
  • "Öncelikle bugünkü 23 Haziran'da yaptığımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve tabiki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye'nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı. Her iki vasfıyla ülkemize ve İstanbul'a sonuçlar hayırlı olsun.
Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları: Şu an itibarıyla seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Bu seçim kampanyası boyunca bizlerle beraber yoğun bir çalışma içerisine giren, yakın çalışma arkadaşlarıma, teşkilat mensuplarımıza ve bizi dinleyen, projelerimizi, vaatlerimizi anlatma fırsatı bulan İstanbul'umuzun güzel insanlarına teşekkür ediyorum. Ben bu sonuçların İstanbulumuza, İstanbul'un geleceğine hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Bundan sonra Ekrem İmamoğlu arkadaşımıza İstanbul'a güzel hizmetler yapmasını da temenni ediyorum. Yapacağı çalışmalarda İstanbul'un yapacağı her türlü işte kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları: Öncelikle bugünkü 23 Haziran'da yaptığımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve tabiki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye'nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı. Her iki vasfıyla ülkemize ve İstanbul'a sonuçlar hayırlı olsun. İstanbul'da herkesin yeni ve ortak bir sayfa açması anlamına geliyor. İstanbul'da artık adalet, eşitlik hoşgörü olacak, kibir ve ötekileştirme bitecek. 16 milyon İstanbullu demokrasiye olan inancımızı, adalete olan güvenimizi perçinlemiştir. Bunu sadece bana oy verenler değil, tüm vatandaşlarımız sağlamıştır.
Video: Ahmet Zarifoğlu


Sadi Güven kimdir?

Sadi Güven 24 Haziran 1955 Dursunbey doğumlu Türk hakimdir.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1978 yılında mezun oldu. İstanbul hâkim adayı olarak mesleğe başlamış ve sırasıyla Narman, İslâhiye Sorgu Hâkimliği, İslâhiye, Malkara, Fethiye, Ankara Hâkimliği, Ankara Ticaret Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

19 Nisan 2005 - 13 Temmuz 2008 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. 13 Temmuz 2008 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçildi ve Yargıtay 17. Hukuk Dairesi üyesi olarak atandı. Türkiye Adalet Akademisi'nde 10 Nisan 2009 - 27 Şubat 2014 tarihleri arasında Genel Kurulu üyesi, 27 Nisan 2010 - 27 Şubat 2014 tarihleri arasında da Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 24 Ocak 2013 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı seçildi. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >