Güney Afrika’da gezilecek yerler

Güney Afrika'da gezilecek yerleri sizler için derledik.
Güney Afrika'da gezilecek yerleri sizler için derledik.

Güney Afrika gezi rehberini sizler için derledik. Güney Afrika'da gezilecek yerler, tarihi mekanlar, meşhur yemekler ve dikkat edilmesi gerekenler bu içeriğimizde.

İÇİNDEKİLER

Güney Afrika’da gezilecek yerler genellikle etkileyici doğa alanları olmuştur. Afrika kıtasının en güneyinde yer alan ülkenin komşuları Bostvana, Zimbabve, Mozambik, Esvatini ve Namibya’dır. Hint Okyanusu ve Atlas Okyanusu’na da sınırı olan bir ülkedir. Güney Afrika’nın başkenti Cape Town olarak bilinse de yasama, yürütme ve yargı olarak 3 başkente sahiptir.

Cape Town yasama başkenti, Pretoria yürütme başkenti ve Bloemfontein de yargı başkentidir. En büyük şehri ise Johannesburg’dur. 11 resmi dili vardır. Yüzölçümü yaklaşık 1 milyon 220 bin kilometrekare büyüklüğündedir ve dünyanın en büyük 24. Ülkesidir. Afrika kıtasının en çok nüfusa sahip olan 5. Ülkesidir. Nüfuslar gruplanmış şekilde ayrılmıştır. Siyahlar, beyazlar, renkliler ve Asyalılar olarak yapılan sınıflandırma geçerli kabul edilmese de halk kendini böyle nitelendirmektedir. %80 ile Siyahlar ülkenin en kalabalık topluluğudur.

Güney Afrika’da gezilecek tarihi yerler

Güney Afrika’daki tarihi mekanları pek fazla bulunmasa da yerel halk kültürünü yaşatmaktadır. İngiliz kolonileri ve Avrupalılar uzun süre bu ülke topraklarında yaşamıştır.Güney Afrika turistik yerler içerisinde yer alanlar:

1. Signal Tepesi: Büyük bir olimpiyat stadyumu bulunduran tepe eşsiz bir manzara da sunmaktadır.

2. Langa Kasabası: Yerel halk ve kültürünün yakından görülebileceği bir kasabadır.

3. Nelson Mandela Meydanı: Kentin güvenli bölgelerinden biridir.

Güney Afrika’da gezilecek doğal güzellikler

Ülke iklimi farklılıklar göstermektedir. Batısında Kalahari Çölü bulunurken güneydoğusunda ise tropikal ormanlar vardır. Aynı zamanda ülkede Bozkır ve Akdeniz iklimi de bulunur. Haziran ve Ağustos ayları arasında ülkede kış mevsimi hakimdir. Ekolojik çeşitlik fazladır ve birçok endemik tür Güney Afrika’da bulunur. Güney Afrika’daki doğa harikaları farklı iklim özellikleri sayesinde oluşmuş yerlerdir.

1. Kruger Ulusal Parkı: Kendi habitatlarında bulunan binlerce hayvan türününün birarada bulunduğu yerlerdendir.

2. Masa Dağı: Teleferikle zirveye çıkılan ve Cape Town manzarası sunan bir dağdır.

3. Ümit Burnu: Bartolomeu Dias tarafından keşfedilen Burun aslında kayalıklafın denize doğru oluşturduğu çıkıntı şeklinde olduğundan bu afı almıştır Kıtanın en güneyi olarak bilinse de yine bu ülkede bulunan Agulhas Burnu daha güneyde yer almaktadır.

4. Robben adası: Cape Townyakınlarında bulunan ada eski bir cezaevidir. Bu cezaevinde mahkumlar kireç taşı ocaklarında çalışmıştır. Nelson Mandela da bu adada mahkum olmuştur.

5. Boulders Beach: Penguenleri görebileceğiniz beyazın maviyle buluştuğu bir sahildir.

6. İki Okyanus Akvaryumu: Hint ve Atlas Okyanusu’ndan alınan canlıların bir arada bulunduğu bir akvaryumdur.

Güney Afrika’nın meşhur yemekleri

Afrika’nın farklı kültürlerinin ve Avrupa etkisinin oluşturduğu çeşitlik yemeklere de yansımıştır. Güney Afrika’nın geleneksel yemekleri:

1. Boerewors: Baharatlı bir sosis yemeğidir.

2. Biltong: Tuzlanarak saklanan etlerin daha sonra bu şekilde tüketilmesidir.

3. Snoek balığı: Cape Town’da bulunabilen bir çeşit balık yemeğidir.

4. Melktert: Sütlütart olarak bilinen bir tatlıdır.

Güney Afrika’da mutlaka yapılması gerekenler

Güney Afrika’da yapmadan dönmemeniz gerekenler arasında öncelik Afrika safari turları olmalıdır. Bunun yanında yapılacaklar ise:

1. Farklı lezzetleri mutlaka denenmelidir.

2. Afrika’nın güney ucu olarak bilinen Ümit Burnu’na gitmek de yapılacaklar arasında olmalıdır.

3. Bijou bölgesine Balinaları izlemek ve Boulders sahiline penguenleri izlemek için gidilebilir.

4. Plajlarda yüzmek ve Doğal Yaşam alanlarında rehberlerle yapılacak yürüyüşler de yapılmadı gereken aktivitelerdendir.

Güney Afrika gezinizde dikkat etmeniz gerekenler

Güney Afrika’daki tatiliniz için uyarılar genel olarak doğa hayatında vahşi hayvanlara dikkat etmek ve güvenlik konularındadır. Güney Afrika seyahatinde dikkat edilmesi gerekenler şöyledir:

1. Güney Afrika seyahatinde düzenlenen safari turları düzenleyenlerle konuşulup tüm detaylarıyla öğrenilmelidir. Mümkünse iyi bir fotoğraf makinası unutulmamalıdır.

2. Sinek veya böcek ısırmalarından korunmak için kapalı giysiler tercih edilmelidir.

3. Haziran Temmuz gibi ayların Güney Afrika’da kış mevsimi olduğu unutulmamalı ve seyahat planı buna göre yapılmalıdır.

4. Sağlık bakanlığı tarafından belirtilen aşılar ülkeye gidilmeden öğrenilip yapılmalıdır. Bu belgeler de seyahate gitmeden alınacaklar arasındadır.