19 Mayıs tatilini haftasonuyla birleştirebilenlere müjde!

Kısa bir tatil için önerilerimiz var

23 Nisan'ı tatil olarak değerlendirmeye vakti olamayanlar üzülmesin; daha önünüzde 19 Mayıs var. Bu yıl Perşembe gününe gelen resmi tatil gününü hafta sonuyla birleştirme ihtimaliniz varsa, çok şanslısınız; çünkü sizin için tatil önerilerimiz var. Sabırsızlandığınızı biliyorum; haydi bavulunuzu gardroptan çıkarın.
Balon keyfinde Kapadokya
Tarihin içinde eşsiz bir manzaraya doymanın adresi Kapadokya, kısa tatilinizi değerlendirmek için iyi bir tercih olabilir. Kültürü, yöresel yemekleri ve farklı tarzının yanı sıra; Göreme Açık Hava Müzesi, Ürgüp, Ihlara Vadisi gibi turistik açıdan rağbet gören yerleri de görme şansınız var. Erken kalkmayı göze alırsanız, çıkacağınız balon turuyla şehrin tüm manzarasını görebilirsiniz; hayran kalacaksınız. Balon keyfi için 100-150 Euro'yu gözden çıkarmanız gerebilir, hazırlıklı gidin.
Balon keyfinde Kapadokya Tarihin içinde eşsiz bir manzaraya doymanın adresi Kapadokya, kısa tatilinizi değerlendirmek için iyi bir tercih olabilir. Kültürü, yöresel yemekleri ve farklı tarzının yanı sıra; Göreme Açık Hava Müzesi, Ürgüp, Ihlara Vadisi gibi turistik açıdan rağbet gören yerleri de görme şansınız var. Erken kalkmayı göze alırsanız, çıkacağınız balon turuyla şehrin tüm manzarasını görebilirsiniz; hayran kalacaksınız. Balon keyfi için 100-150 Euro'yu gözden çıkarmanız gerebilir, hazırlıklı gidin.
Cunda'da hem tarih hem doğa
Kısacık tatilinizin yolda geçmesini istemiyorsanız, Rum mimarisi izlerini taşıyan bu şirin ada, Cunda iyi bir tercih olabilir. Ayvalık'ta bulunan tatil yöresi, ilkbahar mevsimini neredeyse en güzel karşılayan tatil yörelerinden biri… Taksiyarhis Kilisesi, Despot Evi, Agia Triyada Klisesi ve Ayışığı Manastırı gibi kültürel gezi yapabileceğiniz tarihi yerler de var. Cunda'nın temiz havası, hayran kalacağınız doğasında enfes Ege yemeklerini de deneyimleyebilirsiniz. Rengarenk çiçeklerin içinde ve harika doğa manzarasında, konaklamanız için birçok otel bulma imkanınız da var. Sakın ha, Ayvalık Şeytan Sofrası'na çıkıp şahane manzara eşliğinde bir fincan çay içmeden Cunda'dan ayrılmayın.
Cunda'da hem tarih hem doğa Kısacık tatilinizin yolda geçmesini istemiyorsanız, Rum mimarisi izlerini taşıyan bu şirin ada, Cunda iyi bir tercih olabilir. Ayvalık'ta bulunan tatil yöresi, ilkbahar mevsimini neredeyse en güzel karşılayan tatil yörelerinden biri… Taksiyarhis Kilisesi, Despot Evi, Agia Triyada Klisesi ve Ayışığı Manastırı gibi kültürel gezi yapabileceğiniz tarihi yerler de var. Cunda'nın temiz havası, hayran kalacağınız doğasında enfes Ege yemeklerini de deneyimleyebilirsiniz. Rengarenk çiçeklerin içinde ve harika doğa manzarasında, konaklamanız için birçok otel bulma imkanınız da var. Sakın ha, Ayvalık Şeytan Sofrası'na çıkıp şahane manzara eşliğinde bir fincan çay içmeden Cunda'dan ayrılmayın.
Yavru vatan Kıbrıs
Kendinizi hem Türkiye'den uzakta, hem kendi ülkenizde hissedebileceğiniz değişik bir atmosfere sahip Kıbrıs... Gidince anlayacaksınız anlatmak istediğim hissi… Türkiye'den uçak ile yaklaşık 1,5 saat gibi kısa bir sürede varabileceğiniz yavru vatan, özellikle ilkbahar ve yaz mevsiminde yerel tatilcilerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Kıbrıs'ı görmek için yaz aylarını pek tavsiye etmem; fazlasıyla sıcak oluyor. Ancak bu kısa Mayıs tatili için ideal olabilir. Doğasına ve özellikle denizine hayran kalacağınız Kıbrıs'ın tarihi mekanlarını gezmeden dönmenizi hiç önermem. Kıbrıs şehitliğinin yanı sıra, Girne, Mağusa ve Lefkoşa'nın tarihi yerlerini mutlaka gezin. Denizine hayran kalacağınızdan eminim.
Yavru vatan Kıbrıs Kendinizi hem Türkiye'den uzakta, hem kendi ülkenizde hissedebileceğiniz değişik bir atmosfere sahip Kıbrıs... Gidince anlayacaksınız anlatmak istediğim hissi… Türkiye'den uçak ile yaklaşık 1,5 saat gibi kısa bir sürede varabileceğiniz yavru vatan, özellikle ilkbahar ve yaz mevsiminde yerel tatilcilerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Kıbrıs'ı görmek için yaz aylarını pek tavsiye etmem; fazlasıyla sıcak oluyor. Ancak bu kısa Mayıs tatili için ideal olabilir. Doğasına ve özellikle denizine hayran kalacağınız Kıbrıs'ın tarihi mekanlarını gezmeden dönmenizi hiç önermem. Kıbrıs şehitliğinin yanı sıra, Girne, Mağusa ve Lefkoşa'nın tarihi yerlerini mutlaka gezin. Denizine hayran kalacağınızdan eminim.
Mis kokulu Karadeniz 
Serin havasında hem zihninizi hem bedeninizi dinlendirebileceğiniz Karadeniz bölgesi, kısa tatiliniz için yine en uygun bölgelerden. Türkiye'nin saklı cennetlerinden olan bölge, tarih ve kültür açısından oldukça zengin. Çayın mis kokulusu, tarla mahsulü ürünler, dumanı üstünde saçta pişmiş ekmekler, kültürel geziler, geleneksel yemekler… İstanbul'dan veya merkezi şehirlerden kolaylıkla gidebileceğiniz Karadeniz'e, hayran kalacaksınız. Dönüş yolunda, bir dahaki sene için plan yapmaya başlamayı unutmayın.
Mis kokulu Karadeniz Serin havasında hem zihninizi hem bedeninizi dinlendirebileceğiniz Karadeniz bölgesi, kısa tatiliniz için yine en uygun bölgelerden. Türkiye'nin saklı cennetlerinden olan bölge, tarih ve kültür açısından oldukça zengin. Çayın mis kokulusu, tarla mahsulü ürünler, dumanı üstünde saçta pişmiş ekmekler, kültürel geziler, geleneksel yemekler… İstanbul'dan veya merkezi şehirlerden kolaylıkla gidebileceğiniz Karadeniz'e, hayran kalacaksınız. Dönüş yolunda, bir dahaki sene için plan yapmaya başlamayı unutmayın.
Mardin mevsimi ilkbahar
Aşiret dizilerinden aşina olunan taş evler, tarihi konaklar, dolu dolu bir tarih birikimi… Yazların kavurup geçirdiği bölgede, gezmek için en ideal zamandır ilkbahar. Mardin'de Süryani kiliseleri, 4. yüzyılda kurulmuş Deyrülzeferan Manastırı gibi yerler ve muhteşem konakları gezilebilirsiniz. Taş işçiliğinin de harika örneklerini bulabileceğiniz bazı konaklar, ne yazık ki çoktan otelleşmiş bile. Ama bu işinize yarayacak; çünkü bugün otele çevrilmiş yerler, konaklamanız için oldukça uygun. Yine yarım saat mesafedeki Midyat ve yaklaşık 2 saat mesafedeki Hasankeyf'e de mutlaka gidin. Gümüş telkâri işçiliği şahane takılardan almadan da dönmeyin, pişman olursunuz.
Mardin mevsimi ilkbahar Aşiret dizilerinden aşina olunan taş evler, tarihi konaklar, dolu dolu bir tarih birikimi… Yazların kavurup geçirdiği bölgede, gezmek için en ideal zamandır ilkbahar. Mardin'de Süryani kiliseleri, 4. yüzyılda kurulmuş Deyrülzeferan Manastırı gibi yerler ve muhteşem konakları gezilebilirsiniz. Taş işçiliğinin de harika örneklerini bulabileceğiniz bazı konaklar, ne yazık ki çoktan otelleşmiş bile. Ama bu işinize yarayacak; çünkü bugün otele çevrilmiş yerler, konaklamanız için oldukça uygun. Yine yarım saat mesafedeki Midyat ve yaklaşık 2 saat mesafedeki Hasankeyf'e de mutlaka gidin. Gümüş telkâri işçiliği şahane takılardan almadan da dönmeyin, pişman olursunuz.
Ege'nin renkli incisi
Son yılların en popüler tatil mekanlarından İzmir - Çeşme, yaz mevsimindeki curcunadan uzakta, sakin, rengarenk pencereli, sarmaşık ve begonvil dolu sokaklarıyla sizi bekliyor. Rum mimarisi binaların güzelliği, taş evler, tertemiz bir Ege havası... Bu güzelliklerin içinde zihninizi ve bedeninizi dinlendirebilmek için, İzmir yolunu tutmak iyi fikir olabilir. Burada harika kareler çekmek isteyeceksiniz; fotoğraf makinanızı almayı unutmayın.
Ege'nin renkli incisi Son yılların en popüler tatil mekanlarından İzmir - Çeşme, yaz mevsimindeki curcunadan uzakta, sakin, rengarenk pencereli, sarmaşık ve begonvil dolu sokaklarıyla sizi bekliyor. Rum mimarisi binaların güzelliği, taş evler, tertemiz bir Ege havası... Bu güzelliklerin içinde zihninizi ve bedeninizi dinlendirebilmek için, İzmir yolunu tutmak iyi fikir olabilir. Burada harika kareler çekmek isteyeceksiniz; fotoğraf makinanızı almayı unutmayın.
Bir vapur uzağınızda tatil 
İstanbul'dan uzaklaşmanın yorgunluk olduğunu düşünenler için şehrin kargaşasından uzakta, ama sizin en yakınınızdan tavsiyelerimiz var. Bir vapur uzağınızdaki adalar… Büyükada, Heybeli, Burgazada ve Kınalı açmış kucağını sizleri bekliyor. Bu kısa tatilde, küçük bir otelde kafanızı dinleyip uzun yürüyüşlere çıkabilirsiniz; bol bol fotoğraf çekip, bisiklet de kiralayabilirsiniz. Kınalıada dışındaki tüm adalarda fayton kiralama imkanınız da var. Mayıs esereklidir; bu havalarda denize girmeniz pek mümkün olmayabilir. Yüzmeye ihtiyacınız olmayacağından eminim; dinlenmek size iyi gelecek.
Bir vapur uzağınızda tatil İstanbul'dan uzaklaşmanın yorgunluk olduğunu düşünenler için şehrin kargaşasından uzakta, ama sizin en yakınınızdan tavsiyelerimiz var. Bir vapur uzağınızdaki adalar… Büyükada, Heybeli, Burgazada ve Kınalı açmış kucağını sizleri bekliyor. Bu kısa tatilde, küçük bir otelde kafanızı dinleyip uzun yürüyüşlere çıkabilirsiniz; bol bol fotoğraf çekip, bisiklet de kiralayabilirsiniz. Kınalıada dışındaki tüm adalarda fayton kiralama imkanınız da var. Mayıs esereklidir; bu havalarda denize girmeniz pek mümkün olmayabilir. Yüzmeye ihtiyacınız olmayacağından eminim; dinlenmek size iyi gelecek.
Şimdiden heyecanlandınız değil mi? Haydi bir an önce plan yapmaya başlayın.
Size iyi tatiller...
Şimdiden heyecanlandınız değil mi? Haydi bir an önce plan yapmaya başlayın. Size iyi tatiller...
19 Mayıs'ta çalışanlar için de üzgünüm; siz de yıllık izninizi bekleyeceksiniz.
19 Mayıs'ta çalışanlar için de üzgünüm; siz de yıllık izninizi bekleyeceksiniz.