80'lerin ve 90'ların iz bırakan çizgi filmleri

80'lerin ve 90'ların iz bırakan çizgi filmleri
80'lerin ve 90'ların iz bırakan çizgi filmleri

80 ve 90'larda çocuk olanların sabah yataktan erken kalkmasına sebep olan,o unutulmaz çizgi filmleri sizler için derledik.

Televizyon karşısına kitlendiğimiz o çizgi filmler;

Taş Devri

                                    Taş Devri'nde geçen çizgi filmde Çakmaktaş ve Moloztaş ailelerin başından geçen serüvenler konu ediliyordu.
Taş Devri Taş Devri'nde geçen çizgi filmde Çakmaktaş ve Moloztaş ailelerin başından geçen serüvenler konu ediliyordu.
Şirinler

                                    Şirin Köyü'nde yaşayan bir grup mavi yaratığın aralarındaki ilişkiyi ve peşlerindeki kötülük simsarı hain Gargamel'in elinden kurtulmaya çalışırken yaşadıklarını anlatıyordu.
Şirinler Şirin Köyü'nde yaşayan bir grup mavi yaratığın aralarındaki ilişkiyi ve peşlerindeki kötülük simsarı hain Gargamel'in elinden kurtulmaya çalışırken yaşadıklarını anlatıyordu.
Temel Reis

                                    Temel Reis, sevgilisi Safinaz'ı elinden almaya çalışan ezeli rakibi Kabasakal'la mücadele ederdi. Çizgi filmdeki tüm kötü adamlarla savaşmak içinse tek bir silahı vardı: bir kutu ıspanak. Ispanağı yer yemez bir an da pazuları şişen Temel Reis'in kimse karşısında duramazdı.
Temel Reis Temel Reis, sevgilisi Safinaz'ı elinden almaya çalışan ezeli rakibi Kabasakal'la mücadele ederdi. Çizgi filmdeki tüm kötü adamlarla savaşmak içinse tek bir silahı vardı: bir kutu ıspanak. Ispanağı yer yemez bir an da pazuları şişen Temel Reis'in kimse karşısında duramazdı.
Casper

                                    Arkadaş bulmak için dolaşan sevimli hayalet Casper, herkes ondan korktuğu için kimseye yaklaşamazdı. Ama her bölümün sonunda, yaptığı bir kahramanlık sayesinde, mutlaka herkesin sevgi ve hayranlığını kazanmayı başarırdı.
Casper Arkadaş bulmak için dolaşan sevimli hayalet Casper, herkes ondan korktuğu için kimseye yaklaşamazdı. Ama her bölümün sonunda, yaptığı bir kahramanlık sayesinde, mutlaka herkesin sevgi ve hayranlığını kazanmayı başarırdı.
Şeker Kız Candy

                                    Bebekken yetimhaneye bırakılan Candy çok zengin bir aile tarafından evlatlık alınır. Candy'nin tek hayali aşık olduğu "tepedeki prens"i tekrar görebilmektir.
Şeker Kız Candy Bebekken yetimhaneye bırakılan Candy çok zengin bir aile tarafından evlatlık alınır. Candy'nin tek hayali aşık olduğu "tepedeki prens"i tekrar görebilmektir.
Ayı Yogi

                                    Garip bir gemi ile dolaşan, maceradan maceraya koşan şaşkın ayı "Ayı Yogi", başına bin türlü iş açar, panik içinde sağa sola koşuştururdu.
Ayı Yogi Garip bir gemi ile dolaşan, maceradan maceraya koşan şaşkın ayı "Ayı Yogi", başına bin türlü iş açar, panik içinde sağa sola koşuştururdu.
Ninja Kaplumbağalar

                                    Dört kaplumbağası ile yeraltında saklanırken Shredder'ın mutasyon ışınlarına maruz kalınca kendisi fareye kaplumbağalar da birer savaşçıya dönüşüyorlardı. Rönesans sanatçılarının isimlerini taşıyan kaplumbağalar her bölümde Shredder'la savaşıyorlardı.
Ninja Kaplumbağalar Dört kaplumbağası ile yeraltında saklanırken Shredder'ın mutasyon ışınlarına maruz kalınca kendisi fareye kaplumbağalar da birer savaşçıya dönüşüyorlardı. Rönesans sanatçılarının isimlerini taşıyan kaplumbağalar her bölümde Shredder'la savaşıyorlardı.
Tsubasa

                                    Öykü Japon genç takımının yıldız oyuncusu Tsubasa Oozora'nın yaşadıklarını anlatmaktadır.
Tsubasa Öykü Japon genç takımının yıldız oyuncusu Tsubasa Oozora'nın yaşadıklarını anlatmaktadır.
Susam Sokağı

                                    Bir mahalle ortamında geçen program, gerçek ve kukla karakterlerden oluşuyordu.
Susam Sokağı Bir mahalle ortamında geçen program, gerçek ve kukla karakterlerden oluşuyordu.
Alf

                                    Tipik bir aile babası olan Willie Tanner'ın huzur dolu yaşamı, Melmac gezegeninden gelen uzaylı bir yaratığın, garajının çatısına düşmesiyle altüst olur.
Alf Tipik bir aile babası olan Willie Tanner'ın huzur dolu yaşamı, Melmac gezegeninden gelen uzaylı bir yaratığın, garajının çatısına düşmesiyle altüst olur.
Jetgiller

                                    Teknolojik evin reyisi George Jetgil ve onun sevimli eşi George Jetgil Kibar çıtı pıtı bir hanımdır. Jane ile beraber mutlu bir gezegende yaşıyorlar. Yürümek, kıyafet seçmek, yemek yapmak, traş olmak gibi oyalayıcı işlere vakit ayırmak gibi bir dertleri yoktu.
Jetgiller Teknolojik evin reyisi George Jetgil ve onun sevimli eşi George Jetgil Kibar çıtı pıtı bir hanımdır. Jane ile beraber mutlu bir gezegende yaşıyorlar. Yürümek, kıyafet seçmek, yemek yapmak, traş olmak gibi oyalayıcı işlere vakit ayırmak gibi bir dertleri yoktu.
Pokemon

                                    Ash, Misty, Brock ve Pikachu'nun güzel hikayesini anlatan pokemon,coğu insanın cocukluğuna dokunmuştur.
Pokemon Ash, Misty, Brock ve Pikachu'nun güzel hikayesini anlatan pokemon,coğu insanın cocukluğuna dokunmuştur.
He-Man

                                    He-Man ve arkadaşları, Eternia'yı ve Şato'sunun sırlarını İskeletor'un kötü emellerinden korumaya çalışır.
He-Man He-Man ve arkadaşları, Eternia'yı ve Şato'sunun sırlarını İskeletor'un kötü emellerinden korumaya çalışır.