Ağlamanın Sağlığımıza 6 Faydası

arşiv
arşiv

Doktorlar sağlıklı yaşamak için daha çok gülün dese de ağlamanın da vücuda pek çok faydası bulunuyor. Sizler için ağlamanın yararlarını derledik.

işte o 6 madde;

Kendinizi iyi hissetmenizi sağlar
Kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayan endorfin hormonunun salgılanmasını tetikleyen en önemli etkenlerden bir diğeri.
Kendinizi iyi hissetmenizi sağlar Kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayan endorfin hormonunun salgılanmasını tetikleyen en önemli etkenlerden bir diğeri.
Burun temizliği üzerindeki etkisi
Ağlarken yaşlar sadece gözünüzden dökülmez, bir kısmı da burnunuzdan çıkar. Ağlarken burnunuzun akmasının bir sebebi de budur.
Burun temizliği üzerindeki etkisi Ağlarken yaşlar sadece gözünüzden dökülmez, bir kısmı da burnunuzdan çıkar. Ağlarken burnunuzun akmasının bir sebebi de budur.
Göz enfeksiyonları
Gözyaşlarınızda bulunan bir kimyasal olan lisozim, anti-bakteriyel özelliği taşır ve gözünüzde enfeksiyon oluşumunu engeller.
Göz enfeksiyonları Gözyaşlarınızda bulunan bir kimyasal olan lisozim, anti-bakteriyel özelliği taşır ve gözünüzde enfeksiyon oluşumunu engeller.
Stres atmanızı sağlar
Yapılan araştırmalara göre, ağlarken üzerinizde bulunan negatif duyguları gözyaşlarınızla kendinizden uzaklaştırabiliyorsunuz.
Stres atmanızı sağlar Yapılan araştırmalara göre, ağlarken üzerinizde bulunan negatif duyguları gözyaşlarınızla kendinizden uzaklaştırabiliyorsunuz.
Sağlık üzerindeki etkisi
Ağlamak, kalp ve damar hastalıklarının yanı sıra mide, kemik ve kaslarınız ile ilgili rahatsızlıklara da iyi geliyor. Nasıl mı? Ağlayarak vücudunuzda bu tip rahatsızlara neden olan bazı hormonların vücudunuzdan atılmasını sağlayabiliyorsunuz.
Sağlık üzerindeki etkisi Ağlamak, kalp ve damar hastalıklarının yanı sıra mide, kemik ve kaslarınız ile ilgili rahatsızlıklara da iyi geliyor. Nasıl mı? Ağlayarak vücudunuzda bu tip rahatsızlara neden olan bazı hormonların vücudunuzdan atılmasını sağlayabiliyorsunuz.
İlişkilere etkisi
Ağlamak yakın çevrenizle olan ilişkileriniz güçlenmesi de sağlıyor.oldukça kırılgan ve hassas olduğunuz bu gibi anlarda, çevrenizdeki kişilerle aranızda çok daha güçlü bir duygusal bağ kuruluyor.
İlişkilere etkisi Ağlamak yakın çevrenizle olan ilişkileriniz güçlenmesi de sağlıyor.oldukça kırılgan ve hassas olduğunuz bu gibi anlarda, çevrenizdeki kişilerle aranızda çok daha güçlü bir duygusal bağ kuruluyor.