Asla yolda kalmayan, her zaman kapının önünde kalan otomobil: Vosvos

Dünyanın en sevilen ve kendine aşık eden icadı: Vosvos​. Geçmişten günümüze rengiyle, şekliyle her zaman fark yaratan 'tosba'ların 1960'lı yıllardaki reklamlarını konu alan bir belgesel hazırlandı.

İngiliz Yönetmen Joe Marcantonio, Remember Those Great Volkswagen Ads? isimli kısa belgeselde, sınırları aşabilmek için reklamın oynadığı rolü ve reklamın gücünü markalara göstermeyi amaçlamış. Marcantonio bunu yaparken DDB'nin 1960'larda VW için hazırladığı unutulmaz çalışmalar üzerinden ilerliyor.

20 dakikadan kısa bir süre boyunca VW reklamlarına ait arşiv görüntüleri ile röportajlar eşliğinde akıcı, dinamik, eğlenceli ve meselenin derinine inen bir üslupla Joe'nin babası Alfredo Marcantonio'nın VW reklamlarına olan yaklaşımı anlatılıyor. DDB'nin VW çalışmalarında yer almış ve Marcantonio'nun stilinden çok etkilenmiş çalışma arkadaşları aynı zamanda 60'lı yılların reklam dünyasını aktarıyor. Mad Men atmosferinde geçen bu dünyayı hem arşiv görüntüleri hem de anlatıcıların verdiği anekdotlar sayesinde net bir şekilde görebiliyorsunuz.

Marcantonio, filmi DDB ya da VW'nin isteği üzerine yapmadığını sadece bu işi sevdiği için yaptığını belirtiyor. Babası Alfredo 1970'lerde VW'nin reklam yöneticisi olarak çalışmış ve 1982'de ise reklam tarihini konu alan Remember Those Great Volkswagen Ads? adlı kitap için çalışan yazarlar arasında yer almış. Belgesel de ismini bu kitaptan alıyor.