Başka ülkede yaşayamam!

Bu mottoyu çok yerde duyduk ve artık bayağı gelmeye de başlamıştır kuşkusuz. Fakat yine de gerçekliğini inkar edemiyoruz. Bu mottoyu bize güle bayıla söyleten bir çok olayı bulup derlemek de bir o kadar eğlenceli olurdu diye düşündük ve bu içeriği hazırlamaya karar verdik.

İlk sormamız gereken soru elbet de şu: Bize bunu söyleten nedir? Günlük hayatta karşılaştığımız birçok olay var. Koşuşturmalar, iç ve dış etkenler derken kendimizi istesek de istemesek de bir çok anormalliğin içerisinde buluyoruz. İşte tam bu anda “başka ülkede yaşamam" denilen o tabir zuur ediyor ve sorumuza yanıt bulmuş oluyoruz.
Misafirperverlik

                                    
                                    Karikatür: Yiğit Özgür
İkramsız bırakılmayan misafir, kapı önünde yapılan yarım saatlik muhabbetler, hiç bitmeyen çay içme döngüsü ile misafirperverlik bir kavram olarak Türklere özgülüğü ile en ön sırada kendisine yer bulur. Bir misafiri çaysız göndermek ise ona hiçbir şey ikram etmemek ile eş değerdir.
Misafirperverlik Karikatür: Yiğit Özgür İkramsız bırakılmayan misafir, kapı önünde yapılan yarım saatlik muhabbetler, hiç bitmeyen çay içme döngüsü ile misafirperverlik bir kavram olarak Türklere özgülüğü ile en ön sırada kendisine yer bulur. Bir misafiri çaysız göndermek ise ona hiçbir şey ikram etmemek ile eş değerdir.
Yemek Kültürümüz

                                    
                                    
                                    
                                    Türk yemekleri başlı başına üzerine tez yazılacak kadar ayrıntılı bir mutfak kültüründen gelmekte. Her yörenin ve bölgenin kendine ait bir defter dolusu yemekleri, tatlıları ve bir o kadar da zengin yemek yeme kültürü vardır. Bu neden böyledir diye soranlara cevabımız: Yemek yemeğe olan düşkünlüğümüz en doğru cevap olabilir.
Üzerine soda isteyen? :)
Yemek Kültürümüz Türk yemekleri başlı başına üzerine tez yazılacak kadar ayrıntılı bir mutfak kültüründen gelmekte. Her yörenin ve bölgenin kendine ait bir defter dolusu yemekleri, tatlıları ve bir o kadar da zengin yemek yeme kültürü vardır. Bu neden böyledir diye soranlara cevabımız: Yemek yemeğe olan düşkünlüğümüz en doğru cevap olabilir. Üzerine soda isteyen? :)
Temizlik

                                    
                                    
                                    
                                    Üzerine “Titiz Misin?” adıyla yarışma programı bile yapılan titizliğimizin ne kadar bize özgü özelliklere sahip olduğunu anlatmaya gerek yoktur sanırım. Bayram öncesinde 4 nala doğru girişilen temizlik savaşlarını mı dersiniz, vileda ve deterjan suları ile girişilen boğucu mücadeleyi mi dersiniz bunu örneklemeye izah yok. Hele o süpürge makinesinin çıkarttığı “cıkırt-cıkırt” sesleri … Klasik bir anne sözü ile bu bölümü kapatalım: ”Basma ayaklarınla yerlere, yeni sildim oraları!”
Temizlik Üzerine “Titiz Misin?” adıyla yarışma programı bile yapılan titizliğimizin ne kadar bize özgü özelliklere sahip olduğunu anlatmaya gerek yoktur sanırım. Bayram öncesinde 4 nala doğru girişilen temizlik savaşlarını mı dersiniz, vileda ve deterjan suları ile girişilen boğucu mücadeleyi mi dersiniz bunu örneklemeye izah yok. Hele o süpürge makinesinin çıkarttığı “cıkırt-cıkırt” sesleri … Klasik bir anne sözü ile bu bölümü kapatalım: ”Basma ayaklarınla yerlere, yeni sildim oraları!”
Çalışkanlık ve azim

                                    
                                    
                                    
                                    Bu ülkeye ve insanlarına özgü en önemli özelliklerden biri çalışkanlıkları ve azimleridir. Savaşçı ve mücadeleci bir toplumdan gelen Türkler, bunu hem özel, hem iş hem de toplumsal yaşantılarının içerisine fazlaca yerleştirebilmişlerdir.
Çalışkanlık ve azim Bu ülkeye ve insanlarına özgü en önemli özelliklerden biri çalışkanlıkları ve azimleridir. Savaşçı ve mücadeleci bir toplumdan gelen Türkler, bunu hem özel, hem iş hem de toplumsal yaşantılarının içerisine fazlaca yerleştirebilmişlerdir.
Burası Türkiye dedirten gerçekler

                                    
                                    
                                    
                                    Yemeğin son lokması ve son yudumunu aynı ana denk getirmek
Burası Türkiye dedirten gerçekler Yemeğin son lokması ve son yudumunu aynı ana denk getirmek
Dantel - Dantel - Dantel!

                                    
                                    
                                    
                                    Dantel; ilk başlarda sadece komidinlerin üzerinde kendisine yer bulurken bugün bir bilgisayarın üzerinde bile bulmamız mümkün.
Dantel - Dantel - Dantel! Dantel; ilk başlarda sadece komidinlerin üzerinde kendisine yer bulurken bugün bir bilgisayarın üzerinde bile bulmamız mümkün.
Tanıdığın üzerine araba sürmek
Tanıdığın üzerine araba sürmek
Milli maç ve düğünlerde havaya ateş açmak
Milli maç ve düğünlerde havaya ateş açmak
İş makinelerini seyretmek

                                    
                                    
                                    
                                    Bununla biter mi? Elbet de bitmez. Yine de sadece bunlar bile burası Türkiye dedirten gerçeklerimize yeter ve artar bile.
İş makinelerini seyretmek Bununla biter mi? Elbet de bitmez. Yine de sadece bunlar bile burası Türkiye dedirten gerçeklerimize yeter ve artar bile.