Bir dönem aşk ilan etmenin yöntemi olarak fantazi müzik

Bazı insanların 1 saat bile dinlemeye katlanamadığı, bazılarınınsa toplam 8 şarkıdan oluşan playlistlerini 9 saatlik mesaileri boyunca dinleyebildikleri bu müzik türü, sizin bilinçaltınızda nasıl çağrışımlar uyandırıyor?

Gamı, makamı nedir, sözlerini kim nasıl yazar, besteleri nasıl yapılır hiç kimse bilmiyor. Ekseriyetle Anadolu'nun bağrından kente göç etmiş gençlerimizin, yetişkin eğlencelerinde meşk ettikleri şey. Daha açık ifade edersek pek de 'fantaaazi' ihtiva etmeyen yaralı ceylan melodileri de diyebiliriz. Aşk acısını diplerde yaşayan ve bunu sanatına yansıtmış Anadolu'lu sert erkeklerin icra ettiği müzik şeysi. İtiraf edin o dönem sevdanızı, isyanınızı haykırmak için fantazi müziği en etkili silahtı ve karşı cinsi etkilemenin en kolay yolu ona bir şarkı armağan etmekti.

90'lı yıllarda hüküm sürmüş, 2000'li yıllar itibarı ile hakimiyetini kaybetmiş olan bu müzik akımı, esasında sanat müziğinin tematik ve melodik açıdan daha da ticarileşmiş, basitleşmiş, içine arabesk ve pop sosları katılmış halinden başkası değil. Soft-arabek de denebilir. Geçmişin soft arabeskçileri bugünün popi müziğinin mihenk taşları. Zalım dünyanın aşk belasını konu edinen ve mıh gibi aklımızda tuttuğumuz o dönem şarkılardan bazıları...