Bir nesli akın akın internet kafelere düşüren 10 bilgisayar oyunu

Şimdinin internete bağlanma kolaylığının olmadığı dönemlerde bayıla bayıla oynadığımız oyunlar...

Tam sokakta oyun oynayan neslin sonları, bilgisayar neslinin başlangıcı arasında bir dönemdi. Elimizde 50 bin lira, 1 milyon artık ne varsa kafeci abiye verir yarım saatlik, 1 saatlik bilgisayarı açtırıp deliler gibi oyun oynardık. Oynadığımız oyunlara doyamaz 'abi nolur yarım saat daha' diye fazladan süre isterdik. İnsafa gelirse izin verir, vermezse aklımız oynadığımız oyunda kala kala eve dönerdik. İşte hafızalarımızda yer edinmiş unutamadığımız 10 oyun...
Counter Strike
İnternet kafelerin gelmiş geçmiş açık ara en çok oynanan oyunuydu.
Counter Strike İnternet kafelerin gelmiş geçmiş açık ara en çok oynanan oyunuydu.
Gta Vice City
Uzun ve hikayesi olan bir oyun olduğu için hiçbir çocuk bu oyunu internet kafede bitiremezdi.
Gta Vice City Uzun ve hikayesi olan bir oyun olduğu için hiçbir çocuk bu oyunu internet kafede bitiremezdi.
Half Life
Böcekler, füzeler, yaratıklar... Tek başına oynanınca korku dolu anlar yaşatan ancak arkadaşlarla oynayınca oldukça eğlenceli anlar yaşatan bir oyundu...
Half Life Böcekler, füzeler, yaratıklar... Tek başına oynanınca korku dolu anlar yaşatan ancak arkadaşlarla oynayınca oldukça eğlenceli anlar yaşatan bir oyundu...
Fifa
Spor severler için o dönemde fifa serisi ilaç gibiydi. Tabi o dönemde "Pes" oyununun eski serisi "Winning Eleven" da vardı ve yeri ayrıydı.
Fifa Spor severler için o dönemde fifa serisi ilaç gibiydi. Tabi o dönemde "Pes" oyununun eski serisi "Winning Eleven" da vardı ve yeri ayrıydı.
Taraftar tokatlama oyunu
Kafelerde az da olsa bazen oyunlardan sıkılan oyuncular oluyordu. Yada interneti kullanmak isteyip, internetten oyun oynayanlar da mevcuttu. İşte onların en sevdiği oyunlardan biri rakip taraftarı tokatlama oyunuydu.
Taraftar tokatlama oyunu Kafelerde az da olsa bazen oyunlardan sıkılan oyuncular oluyordu. Yada interneti kullanmak isteyip, internetten oyun oynayanlar da mevcuttu. İşte onların en sevdiği oyunlardan biri rakip taraftarı tokatlama oyunuydu.
Max Payne
Varını yoğunu kaybeden bir adamın korku dolu hikayesiydi. Max Payne'in uçuşları o neslin hala hafızasındadır...
Max Payne Varını yoğunu kaybeden bir adamın korku dolu hikayesiydi. Max Payne'in uçuşları o neslin hala hafızasındadır...
Call of Duty
O zamanlar bu serinin ikinci oyununu oynayan çocuklar şimdi evli barklı ve çocuklu. Seri ise hala devam ediyor.
Call of Duty O zamanlar bu serinin ikinci oyununu oynayan çocuklar şimdi evli barklı ve çocuklu. Seri ise hala devam ediyor.
Age of Empires
3-5 arkadaş ile sözleşip internet kafede saatlerce oynanan bir oyundu. Herkes Türk olmak isterdi ve sonucunda da kavga çıkardı tabi.
Age of Empires 3-5 arkadaş ile sözleşip internet kafede saatlerce oynanan bir oyundu. Herkes Türk olmak isterdi ve sonucunda da kavga çıkardı tabi.
Dota-Warcraft
Moba türü oyunların atası olarak kabul edilebilir. Şuanda e-spor olarak milyonlarca kişiye ulaşabilen moba türü bu oyun ile başlamıştı...
Dota-Warcraft Moba türü oyunların atası olarak kabul edilebilir. Şuanda e-spor olarak milyonlarca kişiye ulaşabilen moba türü bu oyun ile başlamıştı...
Knight Online
Belki de internet kafelerin en çok oynanan, en çok vakit geçirilen oyunuydu. Küçücük çocuklar bu oyunun başından kalkamadıkları için internet kafeciye borçlanırlardı.
Knight Online Belki de internet kafelerin en çok oynanan, en çok vakit geçirilen oyunuydu. Küçücük çocuklar bu oyunun başından kalkamadıkları için internet kafeciye borçlanırlardı.