Bitmeye yüz tutmuş makyaj malzemelerinizi değerlendirmenin püf noktaları

Eskiyen makyaj malzemeleri ya çöp olur ya da bir kenarda unutulur. Artık bitmeye yüz tutmuş makyaj malzemelerinizi değerlendirip, onlarla harikalar yaratmanız mümkün.
Biraz far biraz jöle...
Hayalet kaş modası biteli çok oldu. Artık neredeyse her kadının çekmecesinde kaş kalemi var. Kaş kalemini yapay bulup kullanmaktan korkanlar için de bir önerimiz var. O yıllardır çekmecenizde bekleyen yarısı bitmiş koyu renk farınızı artık çıkarın, içine biraz jöle katmanız yeterli. Jöle ve farı avucunuzda karıştırın. Hazırladığınız karışımı kulak temizleme çubuğu yardımıyla kaşlarınıza sürebilirsiniz. Artık hem kaşlarınız doğal ve hoş görünecek, hem eskimiş bir makyaj malzemenizi değerlendirmiş olacaksınız.
Biraz far biraz jöle... Hayalet kaş modası biteli çok oldu. Artık neredeyse her kadının çekmecesinde kaş kalemi var. Kaş kalemini yapay bulup kullanmaktan korkanlar için de bir önerimiz var. O yıllardır çekmecenizde bekleyen yarısı bitmiş koyu renk farınızı artık çıkarın, içine biraz jöle katmanız yeterli. Jöle ve farı avucunuzda karıştırın. Hazırladığınız karışımı kulak temizleme çubuğu yardımıyla kaşlarınıza sürebilirsiniz. Artık hem kaşlarınız doğal ve hoş görünecek, hem eskimiş bir makyaj malzemenizi değerlendirmiş olacaksınız.
Bronzum, bronzsun, bronzuz.
Yaz kapıda! Bronzlaşmak için hayaller kurmaya başladığınızı tahmin edebiliyoruz. Hele bir de özel geceler yaklaşıyorsa, dekolte elbisenizi kıştan kalma beyaz teninize giymek pek hoş olmayacak. İşte tam da bunun için bir önerimiz var. Tabii solaryum değil, cildiniz zarar görsün istemeyiz. Kalmış pudranızı, allığınızı un ufak edin ve birbirine karıştırarak toz haline getirin. Bu karışımı, yumuşak bir fırça yardımıyla dekolte bölgenize ve yüzünüze sürebilirsiniz. İşte şimdi giyinmek için hazırsınız.
Bronzum, bronzsun, bronzuz. Yaz kapıda! Bronzlaşmak için hayaller kurmaya başladığınızı tahmin edebiliyoruz. Hele bir de özel geceler yaklaşıyorsa, dekolte elbisenizi kıştan kalma beyaz teninize giymek pek hoş olmayacak. İşte tam da bunun için bir önerimiz var. Tabii solaryum değil, cildiniz zarar görsün istemeyiz. Kalmış pudranızı, allığınızı un ufak edin ve birbirine karıştırarak toz haline getirin. Bu karışımı, yumuşak bir fırça yardımıyla dekolte bölgenize ve yüzünüze sürebilirsiniz. İşte şimdi giyinmek için hazırsınız.
Ne, kalıcı ruj mu?
Kalın, iri ve renkli dudakları kim sevmez? Dolgun dudaklara olan hayranlık, birçok kadının makyaj çantasını dudak kalemleriyle doldurmasına neden olur. Bir süre sonra, bu kalemler koleksiyona dönüşmeye başlar. Peki ya, makyaj çantanızda biriken dudak kalemlerinizi ruj olarak kullanmayı düşündünüz mü? Artık düşünebilirsiniz. Haydi ruj yapalım; kapatıcınız ve dudak kaleminizi bir yerde karıştırın. Hafif sıvı bir kıvama gelince, rujunuz hazır olacaktır. Küçük bir kapta saklayabileceğiniz yeni rujunuzun rengiyle, farklı renkte kalemler ekleyerek istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Kalemin verdiği yoğunlukla, rujunuz gün boyu dudaklarınızda kalacaktır.
Ne, kalıcı ruj mu? Kalın, iri ve renkli dudakları kim sevmez? Dolgun dudaklara olan hayranlık, birçok kadının makyaj çantasını dudak kalemleriyle doldurmasına neden olur. Bir süre sonra, bu kalemler koleksiyona dönüşmeye başlar. Peki ya, makyaj çantanızda biriken dudak kalemlerinizi ruj olarak kullanmayı düşündünüz mü? Artık düşünebilirsiniz. Haydi ruj yapalım; kapatıcınız ve dudak kaleminizi bir yerde karıştırın. Hafif sıvı bir kıvama gelince, rujunuz hazır olacaktır. Küçük bir kapta saklayabileceğiniz yeni rujunuzun rengiyle, farklı renkte kalemler ekleyerek istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Kalemin verdiği yoğunlukla, rujunuz gün boyu dudaklarınızda kalacaktır.
Kurumuş rimel fırçası deyip geçmeyin.
Uzun ve bakımlı kirpikler, makyajın en can alıcı kısmıdır. Mesele, en doğru rimeli bulabilmek. Bu yüzdendir ki, birçok kadın rimele avuç dolusu para harcar. Zamanla kuruyan rimellere de bir çare bulunmaz. Neyse ki, değerli fırçaları bize başka durumlarda eşlik edebilir.
Kurumuş rimelinizin fırçasını, başka rimellerde kullanmaktan başka birkaç önerimiz daha var. İyice temizlendiğinden emin olduğunuz fırçanızı,  kirpiklerinize bakım yapmak için kullandığınız badem yağında kullanmanız mümkün. Fırçalar, kaşlarınızı ve hatta kirpiklerinizi taramak için de ideal. Tırnaklarınızdan bir türlü çıkmayan oje kalıntılarını da fırçanız yardımıyla temizleyebilirsiniz. Saç diplerinizi boyamak için bu ince fırçadan daha iyi ne olabilir ki? Artık kurumuş rimel fırçalarınızı çöpe atmamanız için birkaç nedeniniz var.
Kurumuş rimel fırçası deyip geçmeyin. Uzun ve bakımlı kirpikler, makyajın en can alıcı kısmıdır. Mesele, en doğru rimeli bulabilmek. Bu yüzdendir ki, birçok kadın rimele avuç dolusu para harcar. Zamanla kuruyan rimellere de bir çare bulunmaz. Neyse ki, değerli fırçaları bize başka durumlarda eşlik edebilir. Kurumuş rimelinizin fırçasını, başka rimellerde kullanmaktan başka birkaç önerimiz daha var. İyice temizlendiğinden emin olduğunuz fırçanızı, kirpiklerinize bakım yapmak için kullandığınız badem yağında kullanmanız mümkün. Fırçalar, kaşlarınızı ve hatta kirpiklerinizi taramak için de ideal. Tırnaklarınızdan bir türlü çıkmayan oje kalıntılarını da fırçanız yardımıyla temizleyebilirsiniz. Saç diplerinizi boyamak için bu ince fırçadan daha iyi ne olabilir ki? Artık kurumuş rimel fırçalarınızı çöpe atmamanız için birkaç nedeniniz var.