Bizim diziler olduğu gibi yayında: Türkiye de olduğu kadar dünyada da çok izlenen Türk dizileri

Yurt dışı dizilerini kendimize uyarlamak ile meşhur olan senaristlerimizden bazılarının el emeği, göz nuru çalışıp tasarladıkları dizileri karşılığını en iyi şekilde alıyor. Tabii bunların arasında bir – iki uyarlama iş de yok değil. 

Kuşkusuz Türk dizi sektörü artık bir pazar haline geldi ve ihracatından da büyük karlar edinilmeye başlandı. Özellikle Arap ülkelerinde fazlaca tutulan dizilerimizde oynayan oyuncularımız da bu işin kazancını görüyor ve hayran kitlesini genişletiyor. İşte o diziler …
Muhteşem Yüzyıl
Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatıldığı dizi tam 4 sezon sürmüş, Orta doğu, Balkanlar, Avrupa ve Amerika'da yayınlanarak 500 Milyon kişiye ulaşmıştır.
Muhteşem Yüzyıl Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatıldığı dizi tam 4 sezon sürmüş, Orta doğu, Balkanlar, Avrupa ve Amerika'da yayınlanarak 500 Milyon kişiye ulaşmıştır.
Fatmagül'ün suçu ne?
Beren Saat'in ard arda rol aldığı dizi serilerinden biri olan bu yapım; eski bir yeşilçam filminden uyarlamaydı ve başta Orta doğu olmak üzere Güney Amerika, Hindistan ve Pakistan'a kadar büyük bir izleyici kitlesine ulaştı. Rusya'da da yayınlandı fakat istenilen izlenilirliği yakalayamadı.
Fatmagül'ün suçu ne? Beren Saat'in ard arda rol aldığı dizi serilerinden biri olan bu yapım; eski bir yeşilçam filminden uyarlamaydı ve başta Orta doğu olmak üzere Güney Amerika, Hindistan ve Pakistan'a kadar büyük bir izleyici kitlesine ulaştı. Rusya'da da yayınlandı fakat istenilen izlenilirliği yakalayamadı.
Binbir Gece
İşlediği konu ile gündemden uzun süre düşmeyen canlı yayın ile bir ilke de imza atan bu dizi başta Orta doğu olmak üzere Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinde tüm diziler arasında en çok izlenen dizi oldu.
Binbir Gece İşlediği konu ile gündemden uzun süre düşmeyen canlı yayın ile bir ilke de imza atan bu dizi başta Orta doğu olmak üzere Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinde tüm diziler arasında en çok izlenen dizi oldu.
Aşk-ı Memnu
Halit Ziya Uşaklıgilin aynı adlı romanından uyarlanan dizi; Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ ve Hazal Kaya gibi isimlere şöhreti getirmişti. Dizi: Türkiye'de reyting rekorları kırmış, Avrupa ve Amerika ülkelerinde de aynı ilgiyle takip edilmişti.
Aşk-ı Memnu Halit Ziya Uşaklıgilin aynı adlı romanından uyarlanan dizi; Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ ve Hazal Kaya gibi isimlere şöhreti getirmişti. Dizi: Türkiye'de reyting rekorları kırmış, Avrupa ve Amerika ülkelerinde de aynı ilgiyle takip edilmişti.
Paramparça
Bir Kore dizisinden uyarlama olan; 15 yıl önce soyadlarındaki benzerlik sebebiyle farklı ailelere verilen 2 kız çocuğunun hikayesinin anlatıldığı dizi başta Endonezya olmak üzere, Romanya, Yunanistan, Kazakistan, Makedonya, Karadağ, Hırvatistan, Şili, Arjantin ve Brezilya'da yayınlandı. Dizi bazı ülkelerde Cansu&Hazal adı ile yayınlanıyor.
Paramparça Bir Kore dizisinden uyarlama olan; 15 yıl önce soyadlarındaki benzerlik sebebiyle farklı ailelere verilen 2 kız çocuğunun hikayesinin anlatıldığı dizi başta Endonezya olmak üzere, Romanya, Yunanistan, Kazakistan, Makedonya, Karadağ, Hırvatistan, Şili, Arjantin ve Brezilya'da yayınlandı. Dizi bazı ülkelerde Cansu&Hazal adı ile yayınlanıyor.
Sıla
Güney Doğu Anadolu yöresinde çekilen dizilerden biri olan bu yapım başta Orta doğu olmak üzere; Balkanlar, Güney Amerika'da yayınlanmış. Şili ve Peru'da zirveye oynamıştır.
Sıla Güney Doğu Anadolu yöresinde çekilen dizilerden biri olan bu yapım başta Orta doğu olmak üzere; Balkanlar, Güney Amerika'da yayınlanmış. Şili ve Peru'da zirveye oynamıştır.
Öyle Bir Geçer Zaman Ki
Bir dönem dizisi olan ve genç oyuncularına şöhreti yakalatan dizi çocuk oyuncusu Emir Berke Zincidi'yi de popüler hale getirdi. Dizi; Yunanistan, Sırbistan, Mısır ve Suudi Arabistan başta olmak üzere onlarca ülkede büyük bir ilgiyle takip edildi.
Öyle Bir Geçer Zaman Ki Bir dönem dizisi olan ve genç oyuncularına şöhreti yakalatan dizi çocuk oyuncusu Emir Berke Zincidi'yi de popüler hale getirdi. Dizi; Yunanistan, Sırbistan, Mısır ve Suudi Arabistan başta olmak üzere onlarca ülkede büyük bir ilgiyle takip edildi.
Ezel
Orjinal ve yaratıcı senaryosuyla akıllara kazınan özellikle rahmetli Tuncel Kurtiz'in canlandırdığı Ramiz dayı karakteri ile bütünleşmesini sağlayan yapım Güney Amerika ve Balkanlarda en çok izlenen dizilerden biri olarak Cansu Dere ve Kenan İmirzalıoğlunun da popülaritesini arttırmıştı.
Ezel Orjinal ve yaratıcı senaryosuyla akıllara kazınan özellikle rahmetli Tuncel Kurtiz'in canlandırdığı Ramiz dayı karakteri ile bütünleşmesini sağlayan yapım Güney Amerika ve Balkanlarda en çok izlenen dizilerden biri olarak Cansu Dere ve Kenan İmirzalıoğlunun da popülaritesini arttırmıştı.
Gümüş
Kıvanç Tatlıtuğu isim olarak var eden ve partneri Songül Öden ile birlikte Orta doğu'da büyük üne kavuşmalarını sağlayan dizinin yanlızca final bölümünü toplamda 85 milyon kişi izledi.
Gümüş Kıvanç Tatlıtuğu isim olarak var eden ve partneri Songül Öden ile birlikte Orta doğu'da büyük üne kavuşmalarını sağlayan dizinin yanlızca final bölümünü toplamda 85 milyon kişi izledi.
Adını Feriha koydum
Çağatay Ulusoyun ilk projesi olan, 2.sezon sonunda Hazal Kayanın diziden ayrılmasıyla 3. sezonuna Adını Feriha koydum - Emir'in yolu ismi ile devam eden fakat ekran ömrü kısa olan dizi; başta Avrupa olmak üzere, Orta doğu ve Asya ülkelerinde büyük bir ilgiyle takip edilen diziler arasında oldu.
Adını Feriha koydum Çağatay Ulusoyun ilk projesi olan, 2.sezon sonunda Hazal Kayanın diziden ayrılmasıyla 3. sezonuna Adını Feriha koydum - Emir'in yolu ismi ile devam eden fakat ekran ömrü kısa olan dizi; başta Avrupa olmak üzere, Orta doğu ve Asya ülkelerinde büyük bir ilgiyle takip edilen diziler arasında oldu.
Medcezir
Amerika dizisi The O.C.'den uyarlama olan Med Cezir; Bulgaristan, Gürcistan, İran, Letonya, Litvanya, Pakistan, Romanya, Şili ve birçok Arap ülkesinde yayınlandı.
Medcezir Amerika dizisi The O.C.'den uyarlama olan Med Cezir; Bulgaristan, Gürcistan, İran, Letonya, Litvanya, Pakistan, Romanya, Şili ve birçok Arap ülkesinde yayınlandı.
Kurtlar vadisi
Türkiye'nin en uzun soluklu dizilerinden olan ve bugün halen daha yayınlanan dizi; Filistin, B.A.E, Azerbaycan, Özbekistan, Bulgaristan ve Kazakistan gibi ülkelerde büyük bir ilgiyle takip ediliyor.
Kurtlar vadisi Türkiye'nin en uzun soluklu dizilerinden olan ve bugün halen daha yayınlanan dizi; Filistin, B.A.E, Azerbaycan, Özbekistan, Bulgaristan ve Kazakistan gibi ülkelerde büyük bir ilgiyle takip ediliyor.
Karadayı
Tam 3 sezon boyunca yayınlanan ve 2 sezonunu gün birincisi olarak tamamlayan dizi; Güney Kore'de de "En iyi drama dizisi" ödülüne aday olmuştu. Katar, Bahreyn, Sırbistan, Hırvatistan ve Pakistan da ilgiyle takip ediliyordu.
Karadayı Tam 3 sezon boyunca yayınlanan ve 2 sezonunu gün birincisi olarak tamamlayan dizi; Güney Kore'de de "En iyi drama dizisi" ödülüne aday olmuştu. Katar, Bahreyn, Sırbistan, Hırvatistan ve Pakistan da ilgiyle takip ediliyordu.