Buluştur bizi Vinton Cerf!

İnternetin mucidi Cerf’in hayatımıza dokunuşunun hikayesi...

Susam Sokağı'ndaki Edi ile Büdü, Kara Şimşek çizi filmi, topaç döndürme, gazoz kapağı biriktirme, günlük tutup herkese kalbin kadar temiz bir sayfa ayırma dönemleri biteli çok oldu. Buna sevinmeli mi bilinmez; internet ve beraberinde akılı telefonların hayata girmesiyle duygular da ikili ilişkilerden uzakta, sanal ortamda yaşanmaya başladı. Artık yerden yüksek, istop, taso oynamak yerine; akıllı telefon uygulamasıyla sokaklarda pokemon kovalama dönemi başladı; anlayacağınız oyunlar bile sanal alemde. İnternetin mucidi Vinton Cerf bugünleri hayal edebilir miydi bilinmez; ama artık kendisi yalnızca interneti bulan adam değil, hayatı şekillendiren bir şahsiyet durumunda.
Çare Vinton Cerf

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Günümüzde ev, eş, iş ve benzeri hiçbir şey için konu komşuya, eşe dosta ihtiyaç yok; Vinton Cerf çoktan çaresini bulmuş. İnternet.
Çare Vinton Cerf Günümüzde ev, eş, iş ve benzeri hiçbir şey için konu komşuya, eşe dosta ihtiyaç yok; Vinton Cerf çoktan çaresini bulmuş. İnternet.
Peki, nedir bu internetin hayatımızı şekillendiren akıllı telefon uygulamaları?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Aslında yakınlaştırıyor hissi veren, hayatı kolaylaştırdığına inanılan akıllı telefon uygulamaları, bizi birbirimizden uzaklaştırıyor.
Peki, nedir bu internetin hayatımızı şekillendiren akıllı telefon uygulamaları? Aslında yakınlaştırıyor hissi veren, hayatı kolaylaştırdığına inanılan akıllı telefon uygulamaları, bizi birbirimizden uzaklaştırıyor.
Başarısız darbe girişimleri için Whatsapp uygulaması

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    SMS ile mesajlaşmaya doyamıyorsanız Whatsapp uygulaması ile bulunduğunuz konumdan yer bildirimi, anında fotoğraf, ses ve video kaydı da gönderebiliyorsunuz. Son günlerde de oldukça popüler olan bu uygulama,15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan askerler tarafından iş birliği için de kullanılmıştır.
Başarısız darbe girişimleri için Whatsapp uygulaması SMS ile mesajlaşmaya doyamıyorsanız Whatsapp uygulaması ile bulunduğunuz konumdan yer bildirimi, anında fotoğraf, ses ve video kaydı da gönderebiliyorsunuz. Son günlerde de oldukça popüler olan bu uygulama,15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan askerler tarafından iş birliği için de kullanılmıştır.
Digital Immıgrants Facebook’ta

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yeni bir akıllı telefon sahibi olduğunuzda ilk yüklediğiniz uygulama kuşkusuz Facebook Olacaktır. Neredeyse akıllı telefon kullanan herkesin bir hesabı olduğu bu uygulama, son yıllarda özellikle 1985'ten önce doğan dijital göçmenler “Dijital Immigrant” tarafından sıklıkla kullanılıyor.
Digital Immıgrants Facebook’ta Yeni bir akıllı telefon sahibi olduğunuzda ilk yüklediğiniz uygulama kuşkusuz Facebook Olacaktır. Neredeyse akıllı telefon kullanan herkesin bir hesabı olduğu bu uygulama, son yıllarda özellikle 1985'ten önce doğan dijital göçmenler “Dijital Immigrant” tarafından sıklıkla kullanılıyor.
Facebook ile derdinizi paylaşın

                                    
                                    
                                    
                                    Mutluyken, mutsuzken, dertliyken, neşeliyken ne zaman isterseniz Facebook bir tık uzağınızda. Birine mi kızdın; açıyorsun uygulamayı, döktürüyorsun.
Facebook ile derdinizi paylaşın Mutluyken, mutsuzken, dertliyken, neşeliyken ne zaman isterseniz Facebook bir tık uzağınızda. Birine mi kızdın; açıyorsun uygulamayı, döktürüyorsun.
Söyle bana Foursquare 

                                    
                                    
                                    Bu uygulama meraklılara özel; kim ne zaman ve nerede sorularını nokta atış cevaplıyor. Bulunduğun yerde popüler olan ne, arkadaşların nerede, kiminle, gitmek istediğin mekan ile ilgili ne yorumlar var gibi soruların cevabı Foursquare uygulamasında saklı. Söyle bana Foursquare, o nerede?
Söyle bana Foursquare Bu uygulama meraklılara özel; kim ne zaman ve nerede sorularını nokta atış cevaplıyor. Bulunduğun yerde popüler olan ne, arkadaşların nerede, kiminle, gitmek istediğin mekan ile ilgili ne yorumlar var gibi soruların cevabı Foursquare uygulamasında saklı. Söyle bana Foursquare, o nerede?
Hayat Instagram Olsa!

                                    
                                    
                                    Bir Instagram kullanıcısı mutlaka mutlu olmalıdır, mutlu değilseniz de mutlu gibi görünme kuralına uymalısınız. Siz sevgi dolu paylaşımlarda bulunacaksınız ki, takipçileriniz de mutlu olsun. Instagram'da herkes birbirini çok sever; hiç kimse düşman değildir, her akşam şık masalarda nezih akşam yemekleri yenir, kıskançlık fesatlık bir yana, herkes birbirinin paylaşımını beğenir. Tam bir düşler ülkesi; keşke hayat Instagram olsa!
Hayat Instagram Olsa! Bir Instagram kullanıcısı mutlaka mutlu olmalıdır, mutlu değilseniz de mutlu gibi görünme kuralına uymalısınız. Siz sevgi dolu paylaşımlarda bulunacaksınız ki, takipçileriniz de mutlu olsun. Instagram'da herkes birbirini çok sever; hiç kimse düşman değildir, her akşam şık masalarda nezih akşam yemekleri yenir, kıskançlık fesatlık bir yana, herkes birbirinin paylaşımını beğenir. Tam bir düşler ülkesi; keşke hayat Instagram olsa!
Alo, orda mısın? Viber

                                    
                                    
                                    Yurtiçi - yurtdışı nerede isterseniz, hele bir de wifi üzerinden internete bağlandıysanız doya doya telefonda konuşabileceğiniz bir uygulama parmaklarınızın ucunda.
Alo, orda mısın? Viber Yurtiçi - yurtdışı nerede isterseniz, hele bir de wifi üzerinden internete bağlandıysanız doya doya telefonda konuşabileceğiniz bir uygulama parmaklarınızın ucunda.
Bir moda akımı Tumblr

                                    
                                    
                                    Son günlerde yıldızı gittikçe parlayan bu uygulama sayesinde, fotoğraftan videoya, müzikten yazıya her şeyi paylaşmanız mümkün. Siz de moda akımına katılıp akıllı telefon uygulamasını yükleyin deriz.
Bir moda akımı Tumblr Son günlerde yıldızı gittikçe parlayan bu uygulama sayesinde, fotoğraftan videoya, müzikten yazıya her şeyi paylaşmanız mümkün. Siz de moda akımına katılıp akıllı telefon uygulamasını yükleyin deriz.
Snapchat mesai ister

                                    
                                    
                                    Fotoğraf ve video çekebildiğiniz uygulamada, paylaşımlarınızın üzerine not yazıp resim çizebiliyorsunuz. Sizin belirlediğiniz süre boyunca yayınlanan fotoğraflarınız, sizi takip edenler tarafından izleniyor. Kullanıcı adıyla eklediğiniz kişilerin maksimum 10 saniye süreyle paylaştığı hikayeleri, 24 saat boyunca izleme imkanınız var. Bu sınırlı süre, uygulamaya bağımlılığı arttırıyor. Eğlenceli filtre özelliklerine özellikle oturup mesai harcayacağınızdan şüphemiz yok
Snapchat mesai ister Fotoğraf ve video çekebildiğiniz uygulamada, paylaşımlarınızın üzerine not yazıp resim çizebiliyorsunuz. Sizin belirlediğiniz süre boyunca yayınlanan fotoğraflarınız, sizi takip edenler tarafından izleniyor. Kullanıcı adıyla eklediğiniz kişilerin maksimum 10 saniye süreyle paylaştığı hikayeleri, 24 saat boyunca izleme imkanınız var. Bu sınırlı süre, uygulamaya bağımlılığı arttırıyor. Eğlenceli filtre özelliklerine özellikle oturup mesai harcayacağınızdan şüphemiz yok
140 karaktere dert sığdırmak

                                    
                                    Dünyada olup biteni anında öğrenmenizi sağlayan akıllı telefon uygulaması Twitter, gerçek zamanlı bir bilgi ağı. Twitter uygulaması sayesinde çok sayıda kişiyi takip edebilir, dünyadan haberdar olabilirsiniz. Dilediğiniz paylaşımda bulunup, istediğiniz görseli anında paylaşabilirsiniz. Çok yakında karakter sayısı artacağı iddiası duyulsa da, şimdilik hala 140 karakter sınırı var.
140 karaktere dert sığdırmak Dünyada olup biteni anında öğrenmenizi sağlayan akıllı telefon uygulaması Twitter, gerçek zamanlı bir bilgi ağı. Twitter uygulaması sayesinde çok sayıda kişiyi takip edebilir, dünyadan haberdar olabilirsiniz. Dilediğiniz paylaşımda bulunup, istediğiniz görseli anında paylaşabilirsiniz. Çok yakında karakter sayısı artacağı iddiası duyulsa da, şimdilik hala 140 karakter sınırı var.
Darbe girişimi Facetime ile durduruldu

                                    
                                    Popüler hayattan siyasete yaşamın her yerinde yanımızda olan akıllı telefon uygulamaları, kimi zaman hayat kurtarıcı oluyor. 15 Temmuz tarihinde Whatsapp uygulaması ile başlayan darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Facetime ile canlı yayına bağlanıp halkı sokağa davet etmesiyle durduruldu.
Darbe girişimi Facetime ile durduruldu Popüler hayattan siyasete yaşamın her yerinde yanımızda olan akıllı telefon uygulamaları, kimi zaman hayat kurtarıcı oluyor. 15 Temmuz tarihinde Whatsapp uygulaması ile başlayan darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Facetime ile canlı yayına bağlanıp halkı sokağa davet etmesiyle durduruldu.
Haber için GZT10 geliyor!

                                    
                                    Sosyal haber sitesi GZT ekibinin akıllı telefonlar için uyarladığı GZT 10 uygulaması, çok yakında hizmetinizde. Akıllı telefon uygulaması GZT10 sayesinde, bilgi yığını içinden seçilmiş önemli gündem gelişmelerinden haberdar olabileceksiniz.
Haber için GZT10 geliyor! Sosyal haber sitesi GZT ekibinin akıllı telefonlar için uyarladığı GZT 10 uygulaması, çok yakında hizmetinizde. Akıllı telefon uygulaması GZT10 sayesinde, bilgi yığını içinden seçilmiş önemli gündem gelişmelerinden haberdar olabileceksiniz.