Çilekli magnolia

Bir çilek şölenine hazır mısınız?

Tarifini vereceğimiz tatlı sizi can evinizden vuracak biliyoruz. Önce elleriniz karıncalanacak, sonra gözleriniz ışıldayacak. Farz edin ki bir akşamüstü çayı, bir arkadaş toplantısı ya da akşam yemeği sonrası… Karnınız ne çok doymuş ne açsınız… Canınız da hafif bir tatlı çekiyor gibi sanki. İşte tam da bunun için bir önerim var.
Çilekli magnolia mı?
Dışarıda her yediğinizde “Ne var canım, bunu ben de yaparım” dediğiniz tatlının tarifi tam olarak önünüzde duruyor. Yapmamak için bahaneniz de kalmadı artık. Haydi, sıvayın kolları.
Çilekli magnolia mı? Dışarıda her yediğinizde “Ne var canım, bunu ben de yaparım” dediğiniz tatlının tarifi tam olarak önünüzde duruyor. Yapmamak için bahaneniz de kalmadı artık. Haydi, sıvayın kolları.
Hazırsanız başlayalım. 
Malzemeler
1 paket bebek bisküvisi
1 adet yumurta sarısı
1 kutu krema
1 litre süt
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
Yarım kg. çilek
Hazırsanız başlayalım. Malzemeler 1 paket bebek bisküvisi 1 adet yumurta sarısı 1 kutu krema 1 litre süt 2 çorba kaşığı buğday nişastası 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı şeker Yarım kg. çilek
Önceden hazırlığa gerek yok, tarif çok kolay. 
Orta boy bir tencere içerisine önce şekeri dökün. Şimdi sıra 1 litre sürü şekerle buluşturmakta. Hafif çırpmaya başlayın.
Önceden hazırlığa gerek yok, tarif çok kolay. Orta boy bir tencere içerisine önce şekeri dökün. Şimdi sıra 1 litre sürü şekerle buluşturmakta. Hafif çırpmaya başlayın.
Ocağın altını açabilirsiniz.
Kısık ateşte açtığınız ocağın üzerindeki tencerenize sırasıyla 2 yemek kaşığı un ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam edin. Bu arada unu elemenizi tavsiye ederiz.
Ocağın altını açabilirsiniz. Kısık ateşte açtığınız ocağın üzerindeki tencerenize sırasıyla 2 yemek kaşığı un ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam edin. Bu arada unu elemenizi tavsiye ederiz.
Çırpmaya devam…
1 adet yumurtanın sarısını da tencerenin içine atıp çırpmaya devam edin. Yumurtayı pişirmemeye dikkat. Hızlı hızlı, kısık ateşte çırpın.
Çırpmaya devam… 1 adet yumurtanın sarısını da tencerenin içine atıp çırpmaya devam edin. Yumurtayı pişirmemeye dikkat. Hızlı hızlı, kısık ateşte çırpın.
Muhallebi kıvamına gelecek.
Karışımı, muhallebi kıvamına gelene kadar çırpın. Karışım katılaşana kadar orta ve sonrasında kısık ateşte karıştırmaya devam edin.
Muhallebi kıvamına gelecek. Karışımı, muhallebi kıvamına gelene kadar çırpın. Karışım katılaşana kadar orta ve sonrasında kısık ateşte karıştırmaya devam edin.
Kremayı unuttuk sanmayın.
Krema sıcak hamura girdiğinde kesilebileceğinden, karışımın oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra içerisine katın.
Kremayı unuttuk sanmayın. Krema sıcak hamura girdiğinde kesilebileceğinden, karışımın oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra içerisine katın.
Muhallebi kıvama geldi mi?
Eğer muhallebiniz istediğiniz kıvama geldiyse, doğru yoldasınız demektir. Tencereyi bir kenara soğuma bırakın.
Muhallebi kıvama geldi mi? Eğer muhallebiniz istediğiniz kıvama geldiyse, doğru yoldasınız demektir. Tencereyi bir kenara soğuma bırakın.
Kalp kırmayın, bisküvi kırın.
1 paket bebek bisküvisini doğrayıcıya atıp toz haline getirin; elinizle de kırabilirsiniz; ancak elle kırdığınızda toz haline gelmesi pek mümkün değil. Bu size kalmış. Bu arada bisküvinin yanına fındık, ceviz ve sevdiğiniz başka malzemeleri de eklemeniz mümkün.
Kalp kırmayın, bisküvi kırın. 1 paket bebek bisküvisini doğrayıcıya atıp toz haline getirin; elinizle de kırabilirsiniz; ancak elle kırdığınızda toz haline gelmesi pek mümkün değil. Bu size kalmış. Bu arada bisküvinin yanına fındık, ceviz ve sevdiğiniz başka malzemeleri de eklemeniz mümkün.
E çilekler hala hazır değil mi?
Yarım kilo kadar çileği ayıklayıp yıkadıktan sonra, bıçak yardımıyla küçük küçük kesin. Çileklerin boyutu da size kalmış.
E çilekler hala hazır değil mi? Yarım kilo kadar çileği ayıklayıp yıkadıktan sonra, bıçak yardımıyla küçük küçük kesin. Çileklerin boyutu da size kalmış.
Hangi meyveyi seviyorsunuz?
Siz hangi meyveyi seviyorsanız ondan ekleyebilirsiniz; bu işin çileklisi makbul bizden söylemesi. Muz, şeftali, armut da fena olmuyor; ama siz nasıl isterseniz. Bu arada muz kullanacaksanız, bisküviyi de muzlu tercih etmenizi tavsiye ederiz. Aroması daha hoş olacaktır.
Hangi meyveyi seviyorsunuz? Siz hangi meyveyi seviyorsanız ondan ekleyebilirsiniz; bu işin çileklisi makbul bizden söylemesi. Muz, şeftali, armut da fena olmuyor; ama siz nasıl isterseniz. Bu arada muz kullanacaksanız, bisküviyi de muzlu tercih etmenizi tavsiye ederiz. Aroması daha hoş olacaktır.
Muhallebiniz soğudu mu?
Muhallebiniz istediğiniz soğukluğa geldiyse içerisine kremasını yavaş yavaş döküp çırpmaya devam edin. Krema hamurun her yerine iyice karışsın; aman bölük pörçük kalmasın.
Muhallebiniz soğudu mu? Muhallebiniz istediğiniz soğukluğa geldiyse içerisine kremasını yavaş yavaş döküp çırpmaya devam edin. Krema hamurun her yerine iyice karışsın; aman bölük pörçük kalmasın.
Kolunuz yorulana kadar çırpın.
Ne kadar çok karıştırırsanız, malzemeler o kadar çok homojen olup birbirini tanır. Hızlı hızlı karıştırmaya devam edin.
Profesyonel bir çırpıcınız varsa şanslısınız.
Kolunuz yorulana kadar çırpın. Ne kadar çok karıştırırsanız, malzemeler o kadar çok homojen olup birbirini tanır. Hızlı hızlı karıştırmaya devam edin. Profesyonel bir çırpıcınız varsa şanslısınız.
Sıra en eğlenceli kısımda.
Şimdi sıra servise geldi; en sevdiğiniz kaseleri çıkarın haydi. Cam tercih ederseniz, tatlının harika görüntüsünü seyrederek yeme şansınız olur.
Sıra en eğlenceli kısımda. Şimdi sıra servise geldi; en sevdiğiniz kaseleri çıkarın haydi. Cam tercih ederseniz, tatlının harika görüntüsünü seyrederek yeme şansınız olur.
Bisküvi, muhallebi, çilek… 
Sırasıyla bisküvi, muhallebi ve çilekleri kaseye dökün. Ardından aynı işlemi yeniden uygulayın; bu işlemi uygulamanın sayısı size kalmış. İster dolu dolu koyup daha az sıra yapın; ister ince ince döküp çok sıra…
Bisküvi, muhallebi, çilek… Sırasıyla bisküvi, muhallebi ve çilekleri kaseye dökün. Ardından aynı işlemi yeniden uygulayın; bu işlemi uygulamanın sayısı size kalmış. İster dolu dolu koyup daha az sıra yapın; ister ince ince döküp çok sıra…
Magnolia'nın kaseye dizilişi...
Siz tabii dilediğiniz gibi dizebilirsiniz.
Magnolia'nın kaseye dizilişi... Siz tabii dilediğiniz gibi dizebilirsiniz.
6 porsiyon hazır.
Bu harika tattan tam olarak 6 kişi faydalanabilir. Eğer daha fazla olmasını istiyorsanız, malzemeleri arttırabilirsiniz. 
Kolay gelsin :)
6 porsiyon hazır. Bu harika tattan tam olarak 6 kişi faydalanabilir. Eğer daha fazla olmasını istiyorsanız, malzemeleri arttırabilirsiniz. Kolay gelsin :)