Çocuğunu özel okula gönderen her velinin dile getiremediği gerçekler

Yıllık 30 bin liraya varan özel okul ücretlerinin, her ebeveynin dalağında şişmeye yol açan ezici bir etkisi var. "Lan şimdi bu kadar parayı verdik ama bir Nicola Tesla bir Marie Curie mi olacak şimdi bu çocuk?" gibi sorularla şiştikçe şişen dalağın sahibi, verdiği paranın karşılığında olağan üstü şeyler beklemekte haklı.

Çocuğum daha iyi bir eğitim alsın, iyi bir ilk öğrenim görsün, ki iyi bir liseyi kazansın ve yine iyi bir lisede okusun ki iyi bir üniversiteye kapak atsın...

Ortalama her ebeveynin iç sesi olarak okuyabiliriz bu cümleleri, ki haklılar da çünkü canımızı acıtacak kadar para bayılmadıkça o şeyin kıymetli olduğunuzu pek düşünemiyoruz.





                                    
                                    Bugün gibi devletin eğitim olanaklarının özel okullarla yarışacak düzeyde olmadığı  90'lı yılların sonuna kadar özel okul fuzuli görülen bir şeydi ve fuzuli görüldüğü için de bunun için para harcamaya gerek yoktu, mesela onun yerine mutfak dolapları bilmem kaçıncı kez değiştirilebilirdi... 
Özel okul bolluğu yaşandığı şu dönemdeyse çocuğunu "X Koleji"nde okutuyor olmak birer statü ve nispet aracı gibi kullanılıyor.
Bugün gibi devletin eğitim olanaklarının özel okullarla yarışacak düzeyde olmadığı 90'lı yılların sonuna kadar özel okul fuzuli görülen bir şeydi ve fuzuli görüldüğü için de bunun için para harcamaya gerek yoktu, mesela onun yerine mutfak dolapları bilmem kaçıncı kez değiştirilebilirdi... Özel okul bolluğu yaşandığı şu dönemdeyse çocuğunu "X Koleji"nde okutuyor olmak birer statü ve nispet aracı gibi kullanılıyor.