Dünyanın en ürkütücü 10 mekanı

Korku filmi izlerken "oraya gitme işte yaa..." demeyenimiz yoktur. Peki, evinize ya da işinize yakın ürkütücü yerler olsaydı buralardan ne kadar uzak kalabilirdiniz? İşte merakına yenik düşenler için 10 korkunç mekan...

Korku filmlerinin senaristlerinin de insan olduklarını ne kadar sıklıkla düşünürsünüz? Neredeyse hiç... Düşündüğümüz anları ise "nerden gelmiş aklına yiaa" diyerek geçiştiririz. Peki, bu kadar ürkütücü olayı düşünmek ve önce kağıda sonra da beyaz perdeye dökmek için nasıl bir ilhama ihtiyacınız olabilir?

Birazdan fotoğraflarına bakacağınız rivayetlerle dolu bu 10 mekan, korku filmi senaristlerinin ilham ihtiyacını karşılayacağa benziyor...

Kaynak: Siralio




Paris Yeraltı Mezarları, Fransa
Korkunç yer denildiğinde romantiklerin kenti Paris'in de bu yerler arasında yer alacağı kimin aklına gelirdi. Fakat yer altındaki kilometrelerce uzunluğundaki tünellerde 6 milyon kadar ceset bulunuyor. Yine mezarlıkların yeterli olmadığı bir dönemde böyle bir yöntem ile böyle korkutucu bir mezarlık oluşturmuşlar.
Paris Yeraltı Mezarları, Fransa Korkunç yer denildiğinde romantiklerin kenti Paris'in de bu yerler arasında yer alacağı kimin aklına gelirdi. Fakat yer altındaki kilometrelerce uzunluğundaki tünellerde 6 milyon kadar ceset bulunuyor. Yine mezarlıkların yeterli olmadığı bir dönemde böyle bir yöntem ile böyle korkutucu bir mezarlık oluşturmuşlar.
Kabayan, Filipinler
Mağaralarda başarılı bir biçimde mumyalanmış bu cesetleri görmek gayet olağan. Dünyanın en başarılı mumyalama tekniklerinden birine sahip olan Filipinliler'in mağaralarında o kadar fazla mumyalanmış ceset olduğu söyleniyor ki, bu mağaralarda kaybolmak sıradan bir olaymış.
Kabayan, Filipinler Mağaralarda başarılı bir biçimde mumyalanmış bu cesetleri görmek gayet olağan. Dünyanın en başarılı mumyalama tekniklerinden birine sahip olan Filipinliler'in mağaralarında o kadar fazla mumyalanmış ceset olduğu söyleniyor ki, bu mağaralarda kaybolmak sıradan bir olaymış.
Cehennemin Kapısı, Türkmenistan
Sovyet Bilim Adamları tam 40 yıl önce buldukları bu doğal gaz kaynağını kurutmak için ateşe vermişler. Sonuç olarak 40 yıldır burası aynı şekilde yanıyor ve bir çok kişi buraya Cehennemin Kapısı diyor.
Cehennemin Kapısı, Türkmenistan Sovyet Bilim Adamları tam 40 yıl önce buldukları bu doğal gaz kaynağını kurutmak için ateşe vermişler. Sonuç olarak 40 yıldır burası aynı şekilde yanıyor ve bir çok kişi buraya Cehennemin Kapısı diyor.
Prag Yahudi Mezarlığı, Çek Cumhuriyeti
Mezarlıklar zaten genellikle ürkütücü yerlerdir. Fakat bu mezarlık 11 kat daha korkutucu. Çünkü bu mezarlıkta 11 kat ceset bulunuyor. Mezar için yer yetmediğinden kat kat yukarı doğru çıkılan bu mezarlık tam 11 katlı.
Prag Yahudi Mezarlığı, Çek Cumhuriyeti Mezarlıklar zaten genellikle ürkütücü yerlerdir. Fakat bu mezarlık 11 kat daha korkutucu. Çünkü bu mezarlıkta 11 kat ceset bulunuyor. Mezar için yer yetmediğinden kat kat yukarı doğru çıkılan bu mezarlık tam 11 katlı.
Hellingly Hastanesi, İngiltere
Burası 90 yıl boyunca bir çok psikopata ve ruh hastasına ev sahipliği yapmış gerçek bir akıl hastanesi. Hastaların bir çoğu burada can vermiş. Sonuç olarak 1994 yılında kapatılan bu mekan cesaret edebilen fotoğrafçılar için bir korku cenneti halini almış.
Hellingly Hastanesi, İngiltere Burası 90 yıl boyunca bir çok psikopata ve ruh hastasına ev sahipliği yapmış gerçek bir akıl hastanesi. Hastaların bir çoğu burada can vermiş. Sonuç olarak 1994 yılında kapatılan bu mekan cesaret edebilen fotoğrafçılar için bir korku cenneti halini almış.
Matsuo Hayalet Madenleri, Japonya
Asya'nın en büyük sülfür madeni olan bu yer 1970'li yıllardan bu yana kapalı. Bölgeyi devamlı olarak bir sis tabakası gizliyormuş ve çoğunlukla burayı bulmak bile mümkün olmuyormuş.
Matsuo Hayalet Madenleri, Japonya Asya'nın en büyük sülfür madeni olan bu yer 1970'li yıllardan bu yana kapalı. Bölgeyi devamlı olarak bir sis tabakası gizliyormuş ve çoğunlukla burayı bulmak bile mümkün olmuyormuş.
Aokigahara Ormanı, Japonya
Bu ormanın listeye girme nedeni ise bir intihar ormanı olması. Halen gezerken intihar etmiş birilerine rastlamak mümkün deniyor. Japonların intihar için uğrak yeri olan bu ormana insanlar “Hayat güzeldir”, “Her şeye rağmen yaşamaya değer” gibi notlar bırakıyorlarmış ve park görevlileri sürekli olarak yeni bir beden olup olmadığını kontrol etmek için devriye yapıyorlarmış.
Aokigahara Ormanı, Japonya Bu ormanın listeye girme nedeni ise bir intihar ormanı olması. Halen gezerken intihar etmiş birilerine rastlamak mümkün deniyor. Japonların intihar için uğrak yeri olan bu ormana insanlar “Hayat güzeldir”, “Her şeye rağmen yaşamaya değer” gibi notlar bırakıyorlarmış ve park görevlileri sürekli olarak yeni bir beden olup olmadığını kontrol etmek için devriye yapıyorlarmış.
Akodessewa, Togo
Burası gerçek bir voodoo büyüsü pazarı. Bir sürü büyü için çeşit çeşit kafatası olan bu yere turistlerin girmemesi için bir çok uyarı yapılıyormuş. Yalnızca kafatasları değil bir çok büyünün de satıldığı markette birçok da tuhaf büyücü mevcut.
Akodessewa, Togo Burası gerçek bir voodoo büyüsü pazarı. Bir sürü büyü için çeşit çeşit kafatası olan bu yere turistlerin girmemesi için bir çok uyarı yapılıyormuş. Yalnızca kafatasları değil bir çok büyünün de satıldığı markette birçok da tuhaf büyücü mevcut.
Centralia, ABD
1962 yılından beri yerdeki çatlaklardan duman tüten bu yerin hikayesine göre o yıllarda burada bir yer altı madeni varmış ve işçiler kaza sonucu burayı yakmışlar. O gün bu gündür bölgede yanan işçilerin bu ateşler içerisinde yanmaya devam ettiği rivayet edilirmiş.
Centralia, ABD 1962 yılından beri yerdeki çatlaklardan duman tüten bu yerin hikayesine göre o yıllarda burada bir yer altı madeni varmış ve işçiler kaza sonucu burayı yakmışlar. O gün bu gündür bölgede yanan işçilerin bu ateşler içerisinde yanmaya devam ettiği rivayet edilirmiş.
Bebek Adası, Meksika
Bir rivayete göre; bir gün ölen bir kız çocuğu kanalda sürüklenerek bu adaya gelmiş ve o gün bu gündür adada bu bebekler görülmeye başlamış. Gerçekliği sorgulanabilir olsa da genele hakim rivayet bu şekilde.
Bebek Adası, Meksika Bir rivayete göre; bir gün ölen bir kız çocuğu kanalda sürüklenerek bu adaya gelmiş ve o gün bu gündür adada bu bebekler görülmeye başlamış. Gerçekliği sorgulanabilir olsa da genele hakim rivayet bu şekilde.