Duyunca şaşıracağınız en ilginç okul kuralları !

Arşiv
Arşiv

Bu okullar diğerlerine göre çok farklı, yaptıkları uygulamaları gördüğünüzde eminim şok olacaksınız. Sizler için derlediğimiz ilginç okul kurallarını hep birlikte okuyalım.

işte o kurallar;

Kırmızı mürekkep yasak
Avustralya'da, öğrencileri agresif yaptığı ve kanı, şiddeti temsil ettiği gerekçesi ile kırmızı renkte yazan kalemler yasak. Bu uygulama ile okullarda şiddetin azaldığı görüldü..
Kırmızı mürekkep yasak Avustralya'da, öğrencileri agresif yaptığı ve kanı, şiddeti temsil ettiği gerekçesi ile kırmızı renkte yazan kalemler yasak. Bu uygulama ile okullarda şiddetin azaldığı görüldü..
Parfüm yasağı
New York'daki bir üniversitede öğrencinin parfüm ile yanmasından sonra okullarda parfüm ve deodorant yasaklandı.
Parfüm yasağı New York'daki bir üniversitede öğrencinin parfüm ile yanmasından sonra okullarda parfüm ve deodorant yasaklandı.
Tuvalet sınırı
Chicago'da ise tuvalet sınırı bulunuyor. Her öğrenci dönem içinde, ders anında sadece 3 kez tuvalete gidebiliyor. Sebebi ise çocukların bunu bir kaçamak olarak kullanmaları.
Tuvalet sınırı Chicago'da ise tuvalet sınırı bulunuyor. Her öğrenci dönem içinde, ders anında sadece 3 kez tuvalete gidebiliyor. Sebebi ise çocukların bunu bir kaçamak olarak kullanmaları.
El kaldırma
Nottinghamshire'daki bir okulda ise el kaldırma yasağı var. Bu uygulama birçok okula da sıçramış durumda. El kaldırma sistemi, sadece aynı kişilerin derse katılmaları demek. Bu yüzden el kaldırmak yasak.
El kaldırma Nottinghamshire'daki bir okulda ise el kaldırma yasağı var. Bu uygulama birçok okula da sıçramış durumda. El kaldırma sistemi, sadece aynı kişilerin derse katılmaları demek. Bu yüzden el kaldırmak yasak.
New York'taki yasaklı kelimeler
Fakirlik, kokmak, yoksul olmak, boşanma gibi bazı kelimeler çocuklarda kötü etkiler yaratacağı gerekçesi ile yasak.
New York'taki yasaklı kelimeler Fakirlik, kokmak, yoksul olmak, boşanma gibi bazı kelimeler çocuklarda kötü etkiler yaratacağı gerekçesi ile yasak.
Tokyo'da saç yasağı
Tokyo'daki bazı okullarda çocuğun saçı, kendi renginde olmalı diye kural koymuş. Hatta bu yüzden öğretmenler aileden çocuğun eski fotoğraflarını bile isteyebiliyor.
Tokyo'da saç yasağı Tokyo'daki bazı okullarda çocuğun saçı, kendi renginde olmalı diye kural koymuş. Hatta bu yüzden öğretmenler aileden çocuğun eski fotoğraflarını bile isteyebiliyor.
İngiltere'de az arkadaş kuralı
Bu okullarda öğrencilerin çok arkadaş edinmesi yasak. Sebebi ise bu çağda kalıcı olmayacak olan arkadaşlıklar çocuğu zedeleyebiliyor. İlginç bir uygulama olsada mantıksız değil..
İngiltere'de az arkadaş kuralı Bu okullarda öğrencilerin çok arkadaş edinmesi yasak. Sebebi ise bu çağda kalıcı olmayacak olan arkadaşlıklar çocuğu zedeleyebiliyor. İlginç bir uygulama olsada mantıksız değil..
Dondurulmuş bezelye
Çin'deki bazı okullarda, öğrenciler dondurulmuş bezelye üzerinde diz çökerek cezalarını alıyorlar. Birçok kuruluş buna karşı çıksa da, eğitimin toplum için çok önemli olduğunu düşünüyorlar.
Dondurulmuş bezelye Çin'deki bazı okullarda, öğrenciler dondurulmuş bezelye üzerinde diz çökerek cezalarını alıyorlar. Birçok kuruluş buna karşı çıksa da, eğitimin toplum için çok önemli olduğunu düşünüyorlar.
Mumbai'de öz çekim yapmanız yasak
Mumbai'de okullarda öz çekim yapmak yasak, çünkü bir öğrenci öz çekim yaparken camdan düşüp hayatını kaybetmiş..
Mumbai'de öz çekim yapmanız yasak Mumbai'de okullarda öz çekim yapmak yasak, çünkü bir öğrenci öz çekim yaparken camdan düşüp hayatını kaybetmiş..
ABD okullarında dayak yasak!
Öğrencilerin psikolojisini tamamen etkileyen dayak olayı, en kısa sürede ülkemizde de yasaklanmalı.
ABD okullarında dayak yasak! Öğrencilerin psikolojisini tamamen etkileyen dayak olayı, en kısa sürede ülkemizde de yasaklanmalı.