Galata Kulesi başka bir şehre taşınıyor!

​Galata Kulesi başka bir şehre taşınıyor!
​Galata Kulesi başka bir şehre taşınıyor!

İstanbul denildiğinde akla ilk gelen yapılardan birisi olan Galata Kulesi'ni başka bir ilin merkezinde düşünebiliyor musunuz?

Hepimizin sık sık ziyaret ettiği, önünden geçerken mutlaka fotoğraf çekildiği ve şöyle bir dönüp baktığı tarihi yapı Galata Kulesi nereye gidiyor?

Şehir efsanelerine konu olan Galata Kulesi İstanbul'u terkediyor!

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Heybetli yapısıyla yüzlerce yıldır kenti gözleyen, hakkında türlü hikayeler anlatılan Galata Kulesi; konuklarına İstanbul’un eşsiz manzarasını seyretme ayrıcalığı veriyor. Hiç şüphesiz bu yapı, günümüzde video mapping gösterilerine, gençlik festivallerine ev sahipliği yaparak daha da popüler hale gelen şehrin gözdelerinden birisi.  Peki şehrin incisi ne zaman ve nereye taşınıyor?
Şehir efsanelerine konu olan Galata Kulesi İstanbul'u terkediyor! Heybetli yapısıyla yüzlerce yıldır kenti gözleyen, hakkında türlü hikayeler anlatılan Galata Kulesi; konuklarına İstanbul’un eşsiz manzarasını seyretme ayrıcalığı veriyor. Hiç şüphesiz bu yapı, günümüzde video mapping gösterilerine, gençlik festivallerine ev sahipliği yaparak daha da popüler hale gelen şehrin gözdelerinden birisi. Peki şehrin incisi ne zaman ve nereye taşınıyor?
Galata Kulesi 'taşınamaz mülkler' arasında değil miydi?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                Güvenilir sayılabilecek kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Galata Kulesi'nin haziran ayında ülkenin doğusunda bir ilin merkezine taşınacağı, yakın zamanda da konu hakkında geniş çaplı basın açıklamasının kamuoyuna bildirileceği söylendi. Verilen bu kararın, tarihçileri ve yapının hayranlarını şaşkına uğratmakla beraber aynı zamanda yoğun tepkileri üzerine çekmesi bekleniyor.
Galata Kulesi 'taşınamaz mülkler' arasında değil miydi? Güvenilir sayılabilecek kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Galata Kulesi'nin haziran ayında ülkenin doğusunda bir ilin merkezine taşınacağı, yakın zamanda da konu hakkında geniş çaplı basın açıklamasının kamuoyuna bildirileceği söylendi. Verilen bu kararın, tarihçileri ve yapının hayranlarını şaşkına uğratmakla beraber aynı zamanda yoğun tepkileri üzerine çekmesi bekleniyor.
*Buraya kadar okuduysanız...

                                    
                                    
                                    
                                    Bugünün tarihinin 1 Nisan olduğunu hatırlatmak isteriz! 😜  Galata Kulesi, Beyoğlu'ndaki tahtından ayrılmıyor. Önünde çekileceğimiz daha çok fotoğraf var!
*Buraya kadar okuduysanız... Bugünün tarihinin 1 Nisan olduğunu hatırlatmak isteriz! 😜 Galata Kulesi, Beyoğlu'ndaki tahtından ayrılmıyor. Önünde çekileceğimiz daha çok fotoğraf var!