Game of thrones ve İran

Game of Thrones
Game of Thrones

Westersos’un yeni düşmanı Amerikan yetkililerine göre şu an İranda bulunuyor.Game of Thrones’un yedinci sezonu yazın çıktı ve o zamandan beri dizinin yayınlanmamış bölümlerini ele geçiren İranlı hacker HBO’dan 6 milyon dolar fidye istedi.

Manhattan’daki savcılık ofisinin mühürlü iddianamesine göre Behzad Mesi adlı hacker, HBO’ya ait bazı dizilerin ve filmlerin şirketin veritabanından senaryo ve bölüm özetlerini çaldığı öne sürüldü.

FBI tarafından arananlar listesine eklendi
New York cumhuriyet savcısı Joon Kim’in iddiasına göre Behzad, HBO kablolu yayın şirketinden 6 milyon dolar fidye istedi ve FBI’ın arananlar listesine eklendi.Bilgisayar ve ağ dolandırıcılığının yanında şantaj ve kimlik hırsızlığı sebebiyle de suçlanan Mesri hala tutuklanmamasına rağmen nerede olduğuna dair de bilgi verilmedi.
FBI tarafından arananlar listesine eklendi New York cumhuriyet savcısı Joon Kim’in iddiasına göre Behzad, HBO kablolu yayın şirketinden 6 milyon dolar fidye istedi ve FBI’ın arananlar listesine eklendi.Bilgisayar ve ağ dolandırıcılığının yanında şantaj ve kimlik hırsızlığı sebebiyle de suçlanan Mesri hala tutuklanmamasına rağmen nerede olduğuna dair de bilgi verilmedi.
İran ordusu için çalışıyormuş 
Hack konusunda profesyonel olduğunu söyleyen Behzadın, İran ordusu için askeri sistemler, bazı nükleer yazılım sistemleri ve İsrail alt yapısını hacklemek amacıyla çalıştığı da ortaya çıktı.Aynı zamanda İranlı hacker Behzad Mesri’nin Amerika Birleşik Devletleri’nde ve bazı farklı ülkelerde yüzlerce sitenin çökmesi sorunundan da sorumlu olan bir İranlı hacker grubuna yardımda bulunduğu, iletişimde olduğu belirlendi.
İran ordusu için çalışıyormuş Hack konusunda profesyonel olduğunu söyleyen Behzadın, İran ordusu için askeri sistemler, bazı nükleer yazılım sistemleri ve İsrail alt yapısını hacklemek amacıyla çalıştığı da ortaya çıktı.Aynı zamanda İranlı hacker Behzad Mesri’nin Amerika Birleşik Devletleri’nde ve bazı farklı ülkelerde yüzlerce sitenin çökmesi sorunundan da sorumlu olan bir İranlı hacker grubuna yardımda bulunduğu, iletişimde olduğu belirlendi.