Gelmiş geçmiş en 'deli' 5 Hükümdar

arşiv
arşiv

Tarihin gelmiş geçmiş en deli 5 hükümdarını tanıtıyoruz, yaptıkları ve davranışlarıyla tarihe adını yazdıran en tuhaf hükümdarları sizler için bir araya getirdik.

işte o hükümdarlar ;

Fransa Kralı 6. Charles
Fransa Kralı kemiklerinin camdan olduğuna inanıyordu ve kendi kendisini kırmamak için elbiselerinin astarlarına demir çubuklar ekletiyordu.
Fransa Kralı 6. Charles Fransa Kralı kemiklerinin camdan olduğuna inanıyordu ve kendi kendisini kırmamak için elbiselerinin astarlarına demir çubuklar ekletiyordu.
Bavyera Prensesi Alexandra Amalie
Alexandra aşırı boyutlarda bir temizlik hastasıydı, bu yüzden sadece beyaz kıyafetler giyiyordu.
Bavyera Prensesi Alexandra Amalie Alexandra aşırı boyutlarda bir temizlik hastasıydı, bu yüzden sadece beyaz kıyafetler giyiyordu.
İspanya Kraliçesi Juana
Eşine olan aşkı o kadar büyüktü ki eşi tifodan ölünce akıl sağlığını yitirdi ve eşinin naaşına aşk beslemeye başladı. Eşi Philip`in mezarını açtıran Juana, eşinden kalan kalıntılarını öpüp koklardı..
İspanya Kraliçesi Juana Eşine olan aşkı o kadar büyüktü ki eşi tifodan ölünce akıl sağlığını yitirdi ve eşinin naaşına aşk beslemeye başladı. Eşi Philip`in mezarını açtıran Juana, eşinden kalan kalıntılarını öpüp koklardı..
İsveç Kralı 14. Erik 
Erik gerçek bir paranoyaktı. Sürekli tahtının ele geçirileceğini düşünüyordu bu yüzden görebileceği uzaklıkta gülen, karşısında fısıldayan herkesi idam ettirirdi.
İsveç Kralı 14. Erik Erik gerçek bir paranoyaktı. Sürekli tahtının ele geçirileceğini düşünüyordu bu yüzden görebileceği uzaklıkta gülen, karşısında fısıldayan herkesi idam ettirirdi.
Avusturya İmparatoru 1. Ferdinand
Ferdinand'ın ailesi soylu kanlarını saf tutmakta o kadar ısrarcıydı ki yakın akraba evlilikleri yüzünden Ferdinand doğuştan epilepsi hastasıydı. Akli melekeleri çok yerinde olmayan Kral en fazla "Ben bir kralım ve köfte istiyorum" tarzı cümleler kuruyordu.
Avusturya İmparatoru 1. Ferdinand Ferdinand'ın ailesi soylu kanlarını saf tutmakta o kadar ısrarcıydı ki yakın akraba evlilikleri yüzünden Ferdinand doğuştan epilepsi hastasıydı. Akli melekeleri çok yerinde olmayan Kral en fazla "Ben bir kralım ve köfte istiyorum" tarzı cümleler kuruyordu.