Gerçek hikayelere dayanan 10 korku filmi

Arşiv
Arşiv

Bazı korku filmlerinin gerçek hikayelere dayandığını tahmin edersiniz. Biz de o filmleri sizler için derledik..

O filmleri inceliyoruz ;

Açık Deniz

                                    
                                    
                                    Open Water olan 2003 yapımı bu korku filmini hatırlayacaksınızdır.Okyanusta tekneleri batan iki dalgıçın, kendilerini yemek olarak gördüğü köpekbalıkları ile mücadelesini anlatan bu film, 1998 yılında meydana gelmiş gerçek bir olaya dayanıyor.Tom ve Eileen Lonegarn, gerçekten de dalmak için gittikleri mercan kayalıkları bölgesinden asla dönmediler. Cesetleri bu zamana dek bulunamadı.
Açık Deniz Open Water olan 2003 yapımı bu korku filmini hatırlayacaksınızdır.Okyanusta tekneleri batan iki dalgıçın, kendilerini yemek olarak gördüğü köpekbalıkları ile mücadelesini anlatan bu film, 1998 yılında meydana gelmiş gerçek bir olaya dayanıyor.Tom ve Eileen Lonegarn, gerçekten de dalmak için gittikleri mercan kayalıkları bölgesinden asla dönmediler. Cesetleri bu zamana dek bulunamadı.
Sapık(Psycho)

                                    
                                    
                                    Marion Crane, Arizona'da bir emlak ofisinde çalışmaktadır. Sevgilisi Sam ile evlenmek istemektedir ancak çiftin çok az parası vardır.     Bir cuma günü, patronu Marion'a bankaya para yatırması için 40 bin dolar verir. Marion, bu parayla Sam'le hayal ettikleri hayatı kurabileceklerine karar verir ve parayı çalarak Sam'le buluşmaya gider. Yolda Bates Motel'de konaklamak zorunda kalır. Moteli işleten Norman Bates, annesiyle saplantısı olan genç bir adamdır. Marion'u hiç tahmin edemeyeceği olaylar beklemektedi.
Sapık(Psycho) Marion Crane, Arizona'da bir emlak ofisinde çalışmaktadır. Sevgilisi Sam ile evlenmek istemektedir ancak çiftin çok az parası vardır. Bir cuma günü, patronu Marion'a bankaya para yatırması için 40 bin dolar verir. Marion, bu parayla Sam'le hayal ettikleri hayatı kurabileceklerine karar verir ve parayı çalarak Sam'le buluşmaya gider. Yolda Bates Motel'de konaklamak zorunda kalır. Moteli işleten Norman Bates, annesiyle saplantısı olan genç bir adamdır. Marion'u hiç tahmin edemeyeceği olaylar beklemektedi.
Şeytan Çarpması

                                    
                                    
                                    Orjinal ismi The Exorcism of Emily Rose.Hayır bu sizin 70'lerden bildiğiniz The Exorcism filmi değil. 2005 yapımı başka bir senaryo. Ama bu sefer olaylar gerçek raporlara dayanıyor. 1976 yılında hayatını kaybeden Anneliese Michel isimli genç kızın yaşadıkları konu ediliyor. Katolik Kilisesi'nin uzun yıllar sonra izin verdiği ilk resmi şeytan çıkarma ritüelinin işlendiği film, hikayesi okununca gerçekten daha korkunç bir hale geliyor.
Şeytan Çarpması Orjinal ismi The Exorcism of Emily Rose.Hayır bu sizin 70'lerden bildiğiniz The Exorcism filmi değil. 2005 yapımı başka bir senaryo. Ama bu sefer olaylar gerçek raporlara dayanıyor. 1976 yılında hayatını kaybeden Anneliese Michel isimli genç kızın yaşadıkları konu ediliyor. Katolik Kilisesi'nin uzun yıllar sonra izin verdiği ilk resmi şeytan çıkarma ritüelinin işlendiği film, hikayesi okununca gerçekten daha korkunç bir hale geliyor.
Kuşku

                                    
                                    
                                    ABD'de yaşayan Lutz ailesinin başına gelmiş gerçek olaylardan esinlenerek çekilmiş. Yeni taşındıkları evde daha önce birçok cinayetin olduğunu öğrenen aile, bu cinayetlerin sanki geçmişin yaşayan gölgelerini sonuna kadar hissediyor.Çok ilginç ancak, yukarıda bahsettiğimiz Korku Seansı filminde geçen gerçek dedektifler Ed ve Lorraine Warren yine bu yaşananlarda da yer alıyor.
Kuşku ABD'de yaşayan Lutz ailesinin başına gelmiş gerçek olaylardan esinlenerek çekilmiş. Yeni taşındıkları evde daha önce birçok cinayetin olduğunu öğrenen aile, bu cinayetlerin sanki geçmişin yaşayan gölgelerini sonuna kadar hissediyor.Çok ilginç ancak, yukarıda bahsettiğimiz Korku Seansı filminde geçen gerçek dedektifler Ed ve Lorraine Warren yine bu yaşananlarda da yer alıyor.
The Strangers

                                    
                                    
                                    1970 yılında, ABD'de yaşayan Manson ailesinin başına gelen olaylardan esinlenen bu filmde tanıdık bir isim, Liv Tyler da yer alıyor.Ev alma komşu al deriz ya, bu filmi izledikten sonra komşuluk ilişkilerinizi tekrar gözden geçireceksiniz.
The Strangers 1970 yılında, ABD'de yaşayan Manson ailesinin başına gelen olaylardan esinlenen bu filmde tanıdık bir isim, Liv Tyler da yer alıyor.Ev alma komşu al deriz ya, bu filmi izledikten sonra komşuluk ilişkilerinizi tekrar gözden geçireceksiniz.
Jaws

                                    Devası büyük beyaz bir köpekbalığının küçük bir adada yaşamakta olan insanları tehdit edişi ve onunla mücadeleyi konu alıyor
Jaws Devası büyük beyaz bir köpekbalığının küçük bir adada yaşamakta olan insanları tehdit edişi ve onunla mücadeleyi konu alıyor
Kuzuların Sessizliği

                                    
                                    
                                    Her ne kadar aradan 25 yıl geçmiş olsa da, orjinal ismi The Silence of the Lambs olan bu film hafızalardan hala silinmedi. Bir seri katilin hikayesinin anlatıldığı film, gerçek polis raporlarından derlenmişti. Film gerçek hayattaki Ted Bundy ile Robert Keppel'in yaşadıklarını anlatıyor.
Kuzuların Sessizliği Her ne kadar aradan 25 yıl geçmiş olsa da, orjinal ismi The Silence of the Lambs olan bu film hafızalardan hala silinmedi. Bir seri katilin hikayesinin anlatıldığı film, gerçek polis raporlarından derlenmişti. Film gerçek hayattaki Ted Bundy ile Robert Keppel'in yaşadıklarını anlatıyor.
Audrey Rose

                                    
                                    
                                    Templeton ailesinin düzenli yaşamları, anne baba Janice ve Bill’in, 11 yaşındaki kızları Ivy’i bir adamın sürekli olarak takip ettiğini farketmeleriyle altüst olur. Doğum günü yaklaşmakta olan Ivy ise kabuslar görmekte ve her gece kriz nöbetleri geçirmektedir. Bill polise başvurur fakat bir sonuç alamaz. Audrey Rose ise, bir trafik kazası sonucu arabanın içinden çıkamayıp annesiyle beraber yanarak feci şekilde can veren küçük bir kızdır. Yıllar sonra bir falcı, babası Elliot’a Audrey Rose’un hala hayatta olduğunu söyler. Ivy’i takip eden adam Elliot’tur ve ölen kızı Audrey’nin ruhunun reenkarnasyon geçirerek Ivy’nin bedeninde yaşadığına inanmaktadır.
Audrey Rose Templeton ailesinin düzenli yaşamları, anne baba Janice ve Bill’in, 11 yaşındaki kızları Ivy’i bir adamın sürekli olarak takip ettiğini farketmeleriyle altüst olur. Doğum günü yaklaşmakta olan Ivy ise kabuslar görmekte ve her gece kriz nöbetleri geçirmektedir. Bill polise başvurur fakat bir sonuç alamaz. Audrey Rose ise, bir trafik kazası sonucu arabanın içinden çıkamayıp annesiyle beraber yanarak feci şekilde can veren küçük bir kızdır. Yıllar sonra bir falcı, babası Elliot’a Audrey Rose’un hala hayatta olduğunu söyler. Ivy’i takip eden adam Elliot’tur ve ölen kızı Audrey’nin ruhunun reenkarnasyon geçirerek Ivy’nin bedeninde yaşadığına inanmaktadır.
Teksas Katliamı

                                    
                                    
                                    Hikayesinin dayandığı gerçek olaylar ise, ABD'li gerçek katil Ed Gain'in suçlarından derlenmiş. İnsan derisinden yaptığı maske ile film dünyasında yer edinmiş bu karakterin bir zamanlar yaşadığını düşünmek bile insanın içinir ürpertiyor.
Teksas Katliamı Hikayesinin dayandığı gerçek olaylar ise, ABD'li gerçek katil Ed Gain'in suçlarından derlenmiş. İnsan derisinden yaptığı maske ile film dünyasında yer edinmiş bu karakterin bir zamanlar yaşadığını düşünmek bile insanın içinir ürpertiyor.
Korku Seansı

                                    
                                    
                                    Ed ve Lorraine Warren isimli iki dedektif, ABD'nin Rhode Adası'nda, lanetli olduğu konuşulan bir evi araştırmaya gidiyorlar ve olaylar gelişiyor. Polis raporlarına göre olayların birçoğu tam da dedektiflerin filmde başlarından geçtiği şekilde kayıtlara rapor edilmiş. Sadece filmdeki oyuncak bebek, senaristlerin küçük bir eklemesi olmuş.
Korku Seansı Ed ve Lorraine Warren isimli iki dedektif, ABD'nin Rhode Adası'nda, lanetli olduğu konuşulan bir evi araştırmaya gidiyorlar ve olaylar gelişiyor. Polis raporlarına göre olayların birçoğu tam da dedektiflerin filmde başlarından geçtiği şekilde kayıtlara rapor edilmiş. Sadece filmdeki oyuncak bebek, senaristlerin küçük bir eklemesi olmuş.