Hawkins kasabası aslında gerçek mi?

dustin
dustin

Bulanık bir paralel evren, yüzsüz hayaletler ve telekinezi yeteneği olan küçük bir kız..Netflix’in son zamanlardaki en kült serisi Stranger Things üzerine artık herkes konuşuyor ve dizi gittikçe daha çok popülerleşmeye devam ediyor.

Dizinin başrol oyuncularından Dustin yani gerçek adıyla Gaten Matarazzo, Wired dergisinde verdiği röportajda çok tartışılacak bir teori öne sürdü.Dustin’e göre küçük ve gizemli kasaba Hawkins aslında gerçek bir yer.

Nasıl yani?
Soğuk savaştan sonra hükümet üyelerinin Camp Hero köyünün sakinleri üzerinde bir deney yaptığını ve Stranger Things’in senaryosunun bu olaydan yola çıkarılarak yazıldığını söyleyen Dustin, bütün dizinin bu yerden esinlenerek çekildiğini söyledi.
Nasıl yani? Soğuk savaştan sonra hükümet üyelerinin Camp Hero köyünün sakinleri üzerinde bir deney yaptığını ve Stranger Things’in senaryosunun bu olaydan yola çıkarılarak yazıldığını söyleyen Dustin, bütün dizinin bu yerden esinlenerek çekildiğini söyledi.
Camp Hero'da ne olmuş?
1980’li yıllarda gizemli bir labarotuvardan bahsedilen kasabada hükümetin yetkilerinin kontrolü altında olan bir projeden söz ediliyor.Askerlerin koruması altında olan labarotuvarda hükümet, Montauk projesi olarak adlandırdığı bir araştırma üzerine çalışıyor.
Camp Hero'da ne olmuş? 1980’li yıllarda gizemli bir labarotuvardan bahsedilen kasabada hükümetin yetkilerinin kontrolü altında olan bir projeden söz ediliyor.Askerlerin koruması altında olan labarotuvarda hükümet, Montauk projesi olarak adlandırdığı bir araştırma üzerine çalışıyor.
Preston Nichols 
Bütün bu teorilerin kaynağı aslında bir kitap.1983 yılında yazılan bu kitap, Preston Nichols isimli bir çalışan tarafından ortaya çıkarılmış.

  
Nichols’a göre bu labarotuvarda Amerikan halkının düşüncelerini kontrol etmek için deneyler yapılıyor, masum kişilere zarar vererek zihin kontrolü geliştirilmeye çalışılıyor.

  


  
Bu olaydan zarar gördüğünü belirten başka kişiler de var ancak henüz yeterli kanıt olmadığı için bölgede araştırılma yapılamıyor.
Preston Nichols Bütün bu teorilerin kaynağı aslında bir kitap.1983 yılında yazılan bu kitap, Preston Nichols isimli bir çalışan tarafından ortaya çıkarılmış. Nichols’a göre bu labarotuvarda Amerikan halkının düşüncelerini kontrol etmek için deneyler yapılıyor, masum kişilere zarar vererek zihin kontrolü geliştirilmeye çalışılıyor. Bu olaydan zarar gördüğünü belirten başka kişiler de var ancak henüz yeterli kanıt olmadığı için bölgede araştırılma yapılamıyor.
Askeri bölgenin haritası
Askeri bölgenin haritası