Her konuda uzmanmış gibi davranan insanların 5 tipik özelliği

Sosyal medyada, gün geçmiyor ki memleketteki herhangi bir mesele üzerine "kardeşim bir konuda da fikrin olmasın be" dedirten tespitler dönmesin. İnsanımız her konuda uzman, her konunun tek ve gerçek söz sahibi ve fikri konusunda bir asla tereddüdü yok.

Her konunun uzmanı ve muhakkak da yerli yersiz her konunun muhalifi olan bu kişilerin 5 tipik özelliğini sıraladık.
Daha gündem oluşmadan bile tespitlerinin hazır olması

                                    
                                    Bu kişiler sosyal medyada ekseriyetle anonim hesap kullanırlar ve bilinmezliğin verdiği cüretle, olayların mahremiyeti ya da ehemniyeti fark etmeksizin, konu üzerinde hiçbir bilgi ve tecrübe sahibi olmamalarına rağmen tespit kasarlar. En temel argümanları aslında argümansızlıklarıdır yani mevzu her ne olursa olsun bir itirazları vardır.
Daha gündem oluşmadan bile tespitlerinin hazır olması Bu kişiler sosyal medyada ekseriyetle anonim hesap kullanırlar ve bilinmezliğin verdiği cüretle, olayların mahremiyeti ya da ehemniyeti fark etmeksizin, konu üzerinde hiçbir bilgi ve tecrübe sahibi olmamalarına rağmen tespit kasarlar. En temel argümanları aslında argümansızlıklarıdır yani mevzu her ne olursa olsun bir itirazları vardır.
Meydanı boş bulduğu için şirazeyi kaçırmak

                                    
                                    
                                    
                                    "Acaba?"sı olmayan ve her cümleye "bence" zırhını kuşanarak başlayan bu kişilerin, bir başkasının "bence"sine ise hiç tahammülü yoktur. Dünya kendilerinin "bence"si üzerine dönmektedir.
Meydanı boş bulduğu için şirazeyi kaçırmak "Acaba?"sı olmayan ve her cümleye "bence" zırhını kuşanarak başlayan bu kişilerin, bir başkasının "bence"sine ise hiç tahammülü yoktur. Dünya kendilerinin "bence"si üzerine dönmektedir.
Ülkede bir felaket olsa da analiz kassam diye beklemek

                                    
                                    
                                    
                                    Bu kişilerin "hazır paket" tespitleri, herhangi bir felaket anında otomatik olarak devreye girer. Daha gündem oluşmadan tespit kasmaya başlayan bu tipler, yaşanan olaya üzülmüş mü yoksa içten içe sevinmiş mi belli değildir.
Ülkede bir felaket olsa da analiz kassam diye beklemek Bu kişilerin "hazır paket" tespitleri, herhangi bir felaket anında otomatik olarak devreye girer. Daha gündem oluşmadan tespit kasmaya başlayan bu tipler, yaşanan olaya üzülmüş mü yoksa içten içe sevinmiş mi belli değildir.
"Çekip gidicem bu ülkeden"

                                    
                                    
                                    
                                    Ülkede hoşlarına gitmeyen bir hadise yaşandığında, sanki kendilerini burada zorla tutan varmış gibi, "vatanıma ben nasıl faydalı olabilirim?" diye düşünmek yerine bavulları hazır çekip gitmeyi bekleyen bu kişilerin çoğu, askerlikten kaçarken akademik kariyerin basamaklarında bir bir yükselmiştir.
"Çekip gidicem bu ülkeden" Ülkede hoşlarına gitmeyen bir hadise yaşandığında, sanki kendilerini burada zorla tutan varmış gibi, "vatanıma ben nasıl faydalı olabilirim?" diye düşünmek yerine bavulları hazır çekip gitmeyi bekleyen bu kişilerin çoğu, askerlikten kaçarken akademik kariyerin basamaklarında bir bir yükselmiştir.
"Kafe makiyato" yudumlarken dram senaryoları yazmak

                                    
                                    
                                    
                                    Bu tiplerse gündelik hayatlarının hiçbir konforundan feragat etmeksizin, moral ve motivasyon bozmak için hazırda beklerler. Ülkesindeki hadiselere yerli bir bakış sunmayıp dışarıdan tahkir amaçlı fikir üreten bu tipler, tespitlerinin hemen akabininde check-in yapmayı ise hiç anormal bulmazlar.
"Kafe makiyato" yudumlarken dram senaryoları yazmak Bu tiplerse gündelik hayatlarının hiçbir konforundan feragat etmeksizin, moral ve motivasyon bozmak için hazırda beklerler. Ülkesindeki hadiselere yerli bir bakış sunmayıp dışarıdan tahkir amaçlı fikir üreten bu tipler, tespitlerinin hemen akabininde check-in yapmayı ise hiç anormal bulmazlar.
Kendileri gibi düşünmeyen herkesi "yandaş" olmakla suçlamak

                                    
                                    
                                    
                                    Bu kişiler, kendi fikirlerine riayet etmeyen herkesi ötekileştirmeyi ve düşmanlaştırmayı maharet bilirler. Eğer kendileri gibi düşünmeyen birisi varsa o muhakkak "yandaş" olmalıdır. Başka bir ihtimal asla mümkün değildir (!)
Kendileri gibi düşünmeyen herkesi "yandaş" olmakla suçlamak Bu kişiler, kendi fikirlerine riayet etmeyen herkesi ötekileştirmeyi ve düşmanlaştırmayı maharet bilirler. Eğer kendileri gibi düşünmeyen birisi varsa o muhakkak "yandaş" olmalıdır. Başka bir ihtimal asla mümkün değildir (!)
Aynı anda hem siyasetçi hem film eleştirmeni hem teknik direktör olmak

                                    Teknik adamdan daha teknik adamlığa soyunan, yıllarını diplomasiye vermiş başbakandan daha başkan olup yeri geldiğinde sinema eleştirmenliği konusunda da kimseye eline su döktürmeyen bu kişiler, her konuda en iyi ve en kestirme sonuçlara yattıkları yerden ulaşırken hafif bir kaykılma gereği dahi duymazlar.
Aynı anda hem siyasetçi hem film eleştirmeni hem teknik direktör olmak Teknik adamdan daha teknik adamlığa soyunan, yıllarını diplomasiye vermiş başbakandan daha başkan olup yeri geldiğinde sinema eleştirmenliği konusunda da kimseye eline su döktürmeyen bu kişiler, her konuda en iyi ve en kestirme sonuçlara yattıkları yerden ulaşırken hafif bir kaykılma gereği dahi duymazlar.