Herkesin almak istediği ödüle onlar karşı

Çeşitli nedenlerle futbol dünyasının en sükseli ödülü olarak gösterilen Ballon d'Or 'a karşı olan futbolcular ve teknik direktörler...

Futbol dünyası, her sene dünyadaki en iyi futbolcuya verilen Ballon d'Or ödülünü kimin kazanacağına odaklanır. Son yıllarda çekişme 2 süperstar, Messi ile Ronaldo arasında olsa da bu ödül tüm futbol otoriteleri tarafından takip edilir. Ancak bu ödüle farklı nedenlerden dolayı karşı olan futbolcu veya teknik direktörler de yok değil. İşte onlar ve nedenleri:
Arturo Vidal
"Bu ödül sadece pazarlaması güçlü olan futbolculara veriliyor. Başarıya göre verilseydi şartları farklı olurdu."
Arturo Vidal "Bu ödül sadece pazarlaması güçlü olan futbolculara veriliyor. Başarıya göre verilseydi şartları farklı olurdu."
Arsène Wenger
"Bu ödüle kesinlikle karşıyım. Bireysel ödüllere takıntılı olduğundan kariyeri mahvolan bir sürü futbolcu gördüm. Bu modern futbolun bir sorunu."
Arsène Wenger "Bu ödüle kesinlikle karşıyım. Bireysel ödüllere takıntılı olduğundan kariyeri mahvolan bir sürü futbolcu gördüm. Bu modern futbolun bir sorunu."
Philipp Lahm
"Aday olan futbolcuların sosyal medya takipçi rakamlarına bakın. Sonra da kazanan futbolcunun sosyal medya takipçi sayısına bakın. Büyük ihtimal sonuçlar paraleldir."
Philipp Lahm "Aday olan futbolcuların sosyal medya takipçi rakamlarına bakın. Sonra da kazanan futbolcunun sosyal medya takipçi sayısına bakın. Büyük ihtimal sonuçlar paraleldir."
Maradona
"Bunun politik olduğunu söylemekten yoruldum artık. Messi veya Ronaldo ödülü kazanmayı hak etmediği zaman bile, onların sponsorları türlü politik oyunlarla bunu sağlıyorlar."
Maradona "Bunun politik olduğunu söylemekten yoruldum artık. Messi veya Ronaldo ödülü kazanmayı hak etmediği zaman bile, onların sponsorları türlü politik oyunlarla bunu sağlıyorlar."
Franck Ribéry
"Ballon d'Or tamamen politik bir ödül. En iyi futbolcuya verilmediği kesin. Örneğin; Fabio Cannavaro kazandı çünkü Dünya Kupasını da kazanmıştı. Ödülden 2 gün önce FIFA başkanı Blatter'i Ronaldo ve ailesine sarılırken gördüm, her şey planlanmıştı. Seremoniye, sadece bir fotoğraf için katılmasam mı diye düşünmüştüm."
Franck Ribéry "Ballon d'Or tamamen politik bir ödül. En iyi futbolcuya verilmediği kesin. Örneğin; Fabio Cannavaro kazandı çünkü Dünya Kupasını da kazanmıştı. Ödülden 2 gün önce FIFA başkanı Blatter'i Ronaldo ve ailesine sarılırken gördüm, her şey planlanmıştı. Seremoniye, sadece bir fotoğraf için katılmasam mı diye düşünmüştüm."
Birçok kişi bana diyor ki: "Sen dünyanın en iyi orta saha oyuncususun ve Ballon d'Or kazanmayı hak ediyorsun. Onlara şöyle cevap veriyorum: " Xavi ve İniesta'nın bile Ballon d'Or kazanamadığı bu dünyada benim kazanmam imkansız."
Birçok kişi bana diyor ki: "Sen dünyanın en iyi orta saha oyuncususun ve Ballon d'Or kazanmayı hak ediyorsun. Onlara şöyle cevap veriyorum: " Xavi ve İniesta'nın bile Ballon d'Or kazanamadığı bu dünyada benim kazanmam imkansız."