İbrahim Tatlıses'in yavuklusunu öldürme planı

'Bu nasıl bir manyaklık?' diye içten içe sorgulayacağınız komedi filmler kuşağında, aşkın öldüren gücünü İbrahim Tatlıses'le görmelisiniz.

Beyin yakan sahneleriyle, adrenalinin tavan yaptığı bir Türk filmi klasiği...

Fakir İbo'nun yavuklusuyla eğlenmek için enteresan yöntemler geliştirip nihayetinde üstün zekanın eseri olan karşıdan karşıya geçme fikrini bulmasıyla gelişen olaylar silsilesidir

Uzun yakalı vatka gömleği ve engin cesaretiyle yolun bir tarafından diğerine geçen delikanlı İbo, sevdiceğini artizlik kasıyor. Bakmayın onun kenar mahalle delikanlısı olduğuna, öz duru İstanbul Türkçesiyle insanın kulağını tırmalıyor. Evvela sözcüğüyle başladığı cümlesinden sonra 'vira bismillah' deyip akrobatik bir hareketle yolun karşı tarafına kendini atıyor. Hemde ne atış! Önünden geçen arabaya yol bile veriyor. Ne hikmetse artizlik kokan bu hareketlere şoförler gıkını çıkarmıyor. Hepsi okeye dönmeyi bekleyen oyuncular gibi kafa sallamakla meşguller.

Çok geçmeden yolun karşısındaki tazecik kızımız Türkan'ı yolun karşısına geçmesi için cesaretlendiriyor. Aptal kız Türkan, kendisine üç beden büyük gelen paltosuyla, öleceğinden habersiz yavru ceylan misali seke seke karşıya geçmeye çalışıyor. Ve beklendik mutlu son Türkan'ın ölümüyle gerçekleşiyor. İçimizin yağlarını eriten sondan sonra bir nebze olsun üzülmediğimiz Türkan için İbo'nun "Türkağğnn" nidaları bizi bizden ediyor.

Sürrealist filmden akıl almaz kesit sizlerle efendim...