İçinizdeki mühendisle barışın

BMV, süpürge
BMV, süpürge

Bu ilham kaynağı nesneler sizde de mühendis olma duygusu uyandıracak.

Günlük kullandığımız nesnelerin amacı dışında ya da kendi yapabileceğine ek bir özellikte gördüğümüzde hemen bir mühendislik harikası olduğunu düşünürüz, aslında burada biraz mühendislere iğneleme de vardır. Şimdi işlevini yitirmiş nesneleri nasıl ihtiyacımız doğrultusunda kullanabilirizi görelim.

Mutlu son 
İlk fotoğrafta bir üşengeç var. Meyve suyunu eline alıp içmek yerine pipetleri uç uca takmış ve mutlu sona ulaşmış.
Mutlu son İlk fotoğrafta bir üşengeç var. Meyve suyunu eline alıp içmek yerine pipetleri uç uca takmış ve mutlu sona ulaşmış.
Bir çöp için alt kata kim inecek
Çöp atma ihtiyacını karşılamak için merdivenin sonundaki çöp kovasını kullanmak mı, yoksa çöpe ulaşmanın başka bir yolunu bulmak mı, işte bütün mesele bu.
Bir çöp için alt kata kim inecek Çöp atma ihtiyacını karşılamak için merdivenin sonundaki çöp kovasını kullanmak mı, yoksa çöpe ulaşmanın başka bir yolunu bulmak mı, işte bütün mesele bu.
Sonuç mükemmel gibi
Kek ya da pasta yapacaksın çırpıcın yok, üzülme mutlaka onun yerine ikame edeceğin güzel bir fikrin vardır. Burada ise bir matkabın ucuna makas takılmış, sonuç mükemmel gibi.
Sonuç mükemmel gibi Kek ya da pasta yapacaksın çırpıcın yok, üzülme mutlaka onun yerine ikame edeceğin güzel bir fikrin vardır. Burada ise bir matkabın ucuna makas takılmış, sonuç mükemmel gibi.
Ahşap ve cam bir arada
Kırılan araba camını hemen yaptıracak durumun olmayabilir o zaman eski ile yeniyi birleştirmeyi dene belki içindeki sanatçı ortaya çıkar. Belki görenler de araç camları ahşaptan olsa fena olmaz diyebilir.
Ahşap ve cam bir arada Kırılan araba camını hemen yaptıracak durumun olmayabilir o zaman eski ile yeniyi birleştirmeyi dene belki içindeki sanatçı ortaya çıkar. Belki görenler de araç camları ahşaptan olsa fena olmaz diyebilir.
Zenginliğin başka bir boyutu
Bu görüntü zenginliğin başka bir boyutu. Hem param var hem de üstün fikirlerim var diye bağıran bir araba.
Zenginliğin başka bir boyutu Bu görüntü zenginliğin başka bir boyutu. Hem param var hem de üstün fikirlerim var diye bağıran bir araba.
Bir taşla iki kuş vurma yöntemi 
Hem benim keyfim olsun hem yanımdaki çocuğun demenin bir başka yolu. Kendisi masada keyifle otururken salıncağa bağladığı bir iple miniğin keyfini de yerine getiriyor. Ne denir, Allah keyfini bozmasın.
Bir taşla iki kuş vurma yöntemi Hem benim keyfim olsun hem yanımdaki çocuğun demenin bir başka yolu. Kendisi masada keyifle otururken salıncağa bağladığı bir iple miniğin keyfini de yerine getiriyor. Ne denir, Allah keyfini bozmasın.
Tembellerin mucit ruhuna övgü
Yeryüzündeki bir çok icadın tembeller tarafından bulunduğu artık bilinen bir gerçek. Onlardan biri de bu fotoğrafta, belli ki telefonunu elinde tutarak kolunu ağrıtmak istemiyor, onun yerine bu keyifli askılığı yapmış.
Tembellerin mucit ruhuna övgü Yeryüzündeki bir çok icadın tembeller tarafından bulunduğu artık bilinen bir gerçek. Onlardan biri de bu fotoğrafta, belli ki telefonunu elinde tutarak kolunu ağrıtmak istemiyor, onun yerine bu keyifli askılığı yapmış.
Şişe varsa sorun yok
Burada da arabasının kopan vites başını şişeyle değiştirerek işini gören biri var.
Şişe varsa sorun yok Burada da arabasının kopan vites başını şişeyle değiştirerek işini gören biri var.