İlk günkü gazla yola çıkan dergi: Sade Soda

Efendim öncelikle yepyeni, gepgenç, kımıl kımıl bir dergi ile tanışacağınızı söyleyerek söze başlayalım. “Okudukça Rahatlarsın!” sloganıyla çıkmışlar yola. Adı üstünde; Sade Soda.

Sade Soda, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gençlik Birimi tarafından, yazılan senaryoları izlemeyi bırakıp kalemi eline alma cesareti olanların konuştuğu bir dergi. Hep hasret kaldığımız 'bir kalbi daha olanlar'a ulaşma ve yetiştirme davasına gönül vermişlerin emekleriyle yayın hayatına başladı.

3 aylık periyodla yayınlanacak olan dergi, yetenekli gençlerin yetişmesine de öncülük yapmayı hedefliyor. İlk sayısında 15 Temmuz hain darbe girişimine yer veren dergide, darbe şehitlerini, uzman görüşlerini ve gençlerin darbe yorumlarını bir araya getiren yazılar yer alıyor.

İlk günkü gazla çalışmaya devam

Hedef kitlesine öğrencileri koyan derginin yayın kurulu da üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Genel Yayın Yönetmeni Hilal Furkan, dergi sayesinde dolu dolu bir nesil olduklarını gösterdiklerini söylüyor. Furkan, “Amacımız sadece edebiyat yapmak değil. Derginin içeriğinde teknoloji, zeka oyunları gibi pek çok bölüm de var. Dünyayı yerinden oynatacak bir gencimiz varsa eğer, mottomuzda yer alan 'İlk günkü gazla' çalışmaya devam etmesi gerek” diyor.

Dergi ile herkese koşabilecekleri bir alan gösterdiklerini söyleyen Furkan, “Aramızda çok değerli öğrenciler var ama biz onlara sürekli sayısalcı ya da eşit ağırlıkçı gözüyle bakıyoruz. Gençler dergideki ufacık yol haritalarından kendilerine başka patikalar çizecekler. Belki de bizim arzu ettiğimiz gençliği farklı yerlerde temsil edecekler” şeklinde konuşuyor.