İlk skandalı değil: Beşiktaş maçının hakemi geçen yıl futbol tarihine geçmiş

Craig Thomson'un geçen yıl yaptığı hata mantık sınırlarını zorlayacak cinsten...

Temsilcimiz Beşiktaş'ın deplasmanda Dinamo Kiev'e 6-0 mağlup olduğu maça hatalı kararlarıyla damga buran Craig Thomson'un sicili kabarık çıktı.

İskoç hakemin Beşiktaş maçında verdiği kararların ilk skandalı olmadığı ve geçtiğimiz sezon oynanan Celtic - Dundee United maçında yanlış futbolcuya kırmızı kart verdiği ortaya çıktı.

Craig Thomson, söz konusu müsabakada Calum Butcher ile Virgil van Dijk arasında yaşanan ikili mücadelenin ardından Paton'a kırmızı kart göstermiş ve pozisyon ile alakası olmayan futbolcuyu oyundan atmıştı. Bu skandal hata sebebiyle Ada medyasının büyük tepkisini çeken Craig Thomson ilerleyen günlerde yaptığı açıklama ile özür dilemişti.



Karar o dönem o kadar büyük ses getirmişti ki, video hakem uygulaması İskoçya'da ilk kez bu kadar yüksek sesle dile getirilmişti. Medyada yer alan haberlerde de, Craig Thomson'ın yönetimi için "Korku Filmi" benzetmesi yapılmıştı.

Federasyona itiraz eden Dundee United kulübü istediği sonucu alamadı ancak Craig Thomson yanlış oyuncuya gösterdiği kırmızı kart ile futbol tarihine geçmeyi başardı.