İyi, Kötü ve Zalım: Sinemanın yakın tarihinden en zorlu 10 erkek karakter

İlgi gören “İyi, Kötü” serimizde bu defa iyisiyle kötüsüyle sinemanın yakın tarihinden zorlu 10 erkek karakteri haşin ve zalım yönlerini esas alarak bir araya getirdik.

Sinemanın yakın tarihinden en zorlu ve bir o kadar 'bela' 10 kadın karakteri paylaştıktan sonra, “İyi, Kötü” serimizde bu defa haşin ve zalım erkek karakterleri mercek altına alıyoruz. Sinema tarihinde 'bela' kadın karaktere nadiren rastladığımızı söylemiştik. Erkek karakterler açısından durum tam tersini gösteriyor. Kolumuzu sallasak bir zalıma çarpıyor desek yanlış olmaz. Sizleri çok bekletmeden iyisiyle kötüsüyle sinemanın yakın tarihinden zorlu 10 erkek karakteri haşin ve zalım yönlerini esas alarak bir araya getirdiğimiz sıralamamızı açıklayalım.
Ethan Hunt - “Mission Impossible”
Zorlu karakterler dünyasının Behlül Haznedar' ı Ethan Hunt, teknolojik nimetlerden sonuna kadar yararlanarak, cam binalara tırmanıp sayısız araç gereç kullanarak listemizde son sırada yer buluyor. Yeni maceralarını sabırsızlıkla bekliyoruz.
Ethan Hunt - “Mission Impossible” Zorlu karakterler dünyasının Behlül Haznedar' ı Ethan Hunt, teknolojik nimetlerden sonuna kadar yararlanarak, cam binalara tırmanıp sayısız araç gereç kullanarak listemizde son sırada yer buluyor. Yeni maceralarını sabırsızlıkla bekliyoruz.
Magneto - “X-Men”
Firdevs Yöreoğlu bir bilim kurgu karakteri olsaydı, Magneto kesinlikle kocası olmalıydı. Çünkü ikisini de zaafları, hırsları, ben ben ben diyen yanlarıyla birbirine çok benzetiyoruz. Ve ekliyoruz ne olursa olsun Profesör Xavier' den daha kararlı olduğunu düşünüyoruz.
Magneto - “X-Men” Firdevs Yöreoğlu bir bilim kurgu karakteri olsaydı, Magneto kesinlikle kocası olmalıydı. Çünkü ikisini de zaafları, hırsları, ben ben ben diyen yanlarıyla birbirine çok benzetiyoruz. Ve ekliyoruz ne olursa olsun Profesör Xavier' den daha kararlı olduğunu düşünüyoruz.
Bryan Mills - “Taken”
Bizleri 'Good Luck' dedirterek suçlu yakalama yöntemiyle tanıştıran, Aliye'nin muhtemel uzaktan akrabası olan Bryan Mills, listemizde serinin ilk ve en iyi filminin hatırına yer buluyor.
Bryan Mills - “Taken” Bizleri 'Good Luck' dedirterek suçlu yakalama yöntemiyle tanıştıran, Aliye'nin muhtemel uzaktan akrabası olan Bryan Mills, listemizde serinin ilk ve en iyi filminin hatırına yer buluyor.
Agents - “The Matrix”
Unutur muyuz hiç? Kötülüğün dijital boyuttaki temsilcileri onlar. Kapı, duvar, metal, taş dinlemeden kırıp döküp ezip geçiyor, onlar. Dijital vadinin çocukları... 'Ajan Dijital Aleme Hükümdar Olmaz' diye bir dizi çekseler her hafta reyting rekorları kırardı, inanıyoruz.
Agents - “The Matrix” Unutur muyuz hiç? Kötülüğün dijital boyuttaki temsilcileri onlar. Kapı, duvar, metal, taş dinlemeden kırıp döküp ezip geçiyor, onlar. Dijital vadinin çocukları... 'Ajan Dijital Aleme Hükümdar Olmaz' diye bir dizi çekseler her hafta reyting rekorları kırardı, inanıyoruz.
Frank Martin - “Transporter”
Şimdilerde hemen her akşam bir kanalda misafir ettiğimiz, Hollywood'un Arka Sokaklar'ı olsa Mr. Mesut olacağını tahmin ettiğimiz Jason Statham' ın canlandırdığı Frank Martin takım elbisesiyle listemizi şereflendiriyor.
Frank Martin - “Transporter” Şimdilerde hemen her akşam bir kanalda misafir ettiğimiz, Hollywood'un Arka Sokaklar'ı olsa Mr. Mesut olacağını tahmin ettiğimiz Jason Statham' ın canlandırdığı Frank Martin takım elbisesiyle listemizi şereflendiriyor.
Dr. Hannibal Lecter - “The Silence of the Lambs”
Anthony Hopkins' in canlandırdığı ve bir dönem televizyon ekranlarımızda neredeyse her akşam misafir ettiğimiz Bay Lecter, 'evimizin kötüsü' olarak listemizde yer buluyor. Zalımlığın da bir gustosu var ilkesiyle hareket eden karakterin vegan olması için bugüne kadar bir imza kampanyası başlatılıp başlatılmadığını merak ediyor, tez zamanda proteinle arasına bir mesafe koymasını diliyoruz.
Dr. Hannibal Lecter - “The Silence of the Lambs” Anthony Hopkins' in canlandırdığı ve bir dönem televizyon ekranlarımızda neredeyse her akşam misafir ettiğimiz Bay Lecter, 'evimizin kötüsü' olarak listemizde yer buluyor. Zalımlığın da bir gustosu var ilkesiyle hareket eden karakterin vegan olması için bugüne kadar bir imza kampanyası başlatılıp başlatılmadığını merak ediyor, tez zamanda proteinle arasına bir mesafe koymasını diliyoruz.
The Joker - “Batman The Dark Knight” 
Kötülüğün stil sahibi ikonu Joker, Heath Ledger'ın canlandırmasıyla zalımların kurtlar sofrasında baş köşeye kuruldu. Zaafları olsa da kötülüğün deneysel yanlarını bize gösteren Kara Şövalye' nin Joker' ini saygıyla anıyoruz.
The Joker - “Batman The Dark Knight” Kötülüğün stil sahibi ikonu Joker, Heath Ledger'ın canlandırmasıyla zalımların kurtlar sofrasında baş köşeye kuruldu. Zaafları olsa da kötülüğün deneysel yanlarını bize gösteren Kara Şövalye' nin Joker' ini saygıyla anıyoruz.
Freddy Krueger - “A Nightmare on Elm Street”
Geldik listemizin 'evlerden ırak' bölümüne. Kötülüğün kitabını tekerlemeli şekilde ancak rüyalarda baştan yazan lanet olasıca Bay Krueger listemizin en iyileri arasında. Bir iki Freddy sizin için geldi…
Freddy Krueger - “A Nightmare on Elm Street” Geldik listemizin 'evlerden ırak' bölümüne. Kötülüğün kitabını tekerlemeli şekilde ancak rüyalarda baştan yazan lanet olasıca Bay Krueger listemizin en iyileri arasında. Bir iki Freddy sizin için geldi…
Jack Torrance - “The Shining”
Stephen King'in romanından, Stanley Kubrick tarafından uyarlanan filmden sıradan bir karakter çıkması beklenemezdi. Yazar Jack Torrance, Overlook Oteli'nin bakımını üstlenip ailesiyle otele yerleşir ve hikayemiz başlar. Bulunduğu otelde dönemin teknoloji yoksunluğundan, Instagram'a ve Facebook'a girip fotoğraf atamamaktan olsa gerek kendini bir 'pırıltı'lara bir cinnetlere iten Jack, sinema tarihine adını yazdırır.
Jack Torrance - “The Shining” Stephen King'in romanından, Stanley Kubrick tarafından uyarlanan filmden sıradan bir karakter çıkması beklenemezdi. Yazar Jack Torrance, Overlook Oteli'nin bakımını üstlenip ailesiyle otele yerleşir ve hikayemiz başlar. Bulunduğu otelde dönemin teknoloji yoksunluğundan, Instagram'a ve Facebook'a girip fotoğraf atamamaktan olsa gerek kendini bir 'pırıltı'lara bir cinnetlere iten Jack, sinema tarihine adını yazdırır.
İbrahim - “Sezercik Yavrum Benim”
Ne sandınız? El kadar yavrucuğa ve hasta anasına neler yaptığını unutmadık, İbrahim. Sezercik'in kazandığı her ekmek parasına el koymaktan tut, hasta annesine her türlü şiddet uygulamaya kadar kötülüğü geniş bir çerçevede bize seyrettiren zalım İbrahim… Erol Taş' ın canlandırdığı İbrahim için kötülüğün şaha kalktığı karakter diyor ve listemizde tüm Hollywood yıldızlarına rağmen bir numaraya taşıyoruz.
İbrahim - “Sezercik Yavrum Benim” Ne sandınız? El kadar yavrucuğa ve hasta anasına neler yaptığını unutmadık, İbrahim. Sezercik'in kazandığı her ekmek parasına el koymaktan tut, hasta annesine her türlü şiddet uygulamaya kadar kötülüğü geniş bir çerçevede bize seyrettiren zalım İbrahim… Erol Taş' ın canlandırdığı İbrahim için kötülüğün şaha kalktığı karakter diyor ve listemizde tüm Hollywood yıldızlarına rağmen bir numaraya taşıyoruz.