Justin Bieber'in de paylaştığı 45 saniyelik fenomen video tıklanma rekoru kırıyor

Ağustos ayında yayınlanan 'Pen Pinapple Apple Pen (PPAP)' isimli 45 saniyelik şarkı tıklanma rekoru kırıyor. Justin Bieber'in de paylaştığı şarkı, Guinness Rekorlar Kitabı'na da girmeye hak kazandı.

Eylül ayında 53 yaşındaki Japon komedyen Daimaou Kosaka'nın kendi yarattığı 'Piko Taro' tiplemesiyle YouTube'da yayınladığı 'Pen Pinapple Apple Pen' isimli sadece 45 saniyelik şarkı şimdiye kadar 140 milyondan fazla kez tıklandı. Selefi olan PSY'nin Gangnam Style adlı şarkısının ulaştığı 1 milyarlık tıklanma rekoruna ulaşıp ulaşmayacağı henüz bilinmeyen şarkı, bunun yanında başka bir rekorun daha sahibi oldu. Şarkı, dünyanın en prestijli müzik listelerinden ABD Billboard Hot 100 listesine giren en kısa şarkı ünvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye de hak kazandı.


Şarkı için sadece 1200 dolar harcadı
Listeye 77. sıradan giren şarkı için Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Yabancı Muhabirler Kulübü'nün ödül töreni düzenledi. Ödülü alan Kosaka, şarkıyı sadece 100 bin Japon Yen'i (1200 dolar) harcayarak ürettiğini ve böyle bir başarı beklemediğini itiraf etti. Şarkının Youtube'daki diğer hesaplardaki izlenmelerle birlikte 300 bini aşan bir tıklanma sayısı bulunuyor.
Yeni Akım: Pen-Pineapple-Apple-Pen